Busje huren

Busje huren bij jou in de buurt | 2021

Vind eenvoudig de beste busjesverhuurder

Zoek je een busjesverhuurder met een aanbod dat perfect op je wensen aansluit? Met de MyGo Matchmaker vind je direct een geschikte busjesverhuurder bij jou in de buurt. Je kunt online gebruikmaken van de Matchmaker door op de Matchmakerknop te klikken. Wil je liever telefonisch contact? Bel dan naar 085 432 00 32.

Witte bussen op een rij

Veelgestelde vragen

Waarvoor kun je bij een busjesverhuurder terecht?

Zoals de naam al suggereert, kun je bij busjesverhuurders terecht voor diverse soorten huur busjes. Daarnaast is het in sommige gevallen zo dat ze auto’s verhuren (en andersom: bij veel autoverhuurders kun je tevens busjes huren).

Busvarianten die door vrijwel elke busjesverhuurder worden aangeboden, zijn bestelbussen en personenbussen (voor 6 of 9 personen). Ook verhuiswagens, transportbussen en bakwagens behoren vaak tot de mogelijkheden.

Naast verhuiswagens bieden veel busjesverhuurders vaak andere soorten bussen aan voor een speciale gelegenheid of een specifiek doel. Voorbeelden daarvan zijn mini touringcars, bedrijfsbussen, volkswagenbusjes, rolstoelbussen en partybussen.

Busverhuurbedrijven bieden in veel gevallen zowel diesel- als benzinemodellen aan voor particuliere of zakelijke doeleinden. Ook is er in veel gevallen de optie om voor een luxere bus te kiezen, die bijvoorbeeld climate control of een uitgebreid navigatiesysteem heeft.

Wat kost busjesverhuur?

Voor het huren van een busje betaal je in de meeste gevallen een vast bedrag per dag. Ook betaal je tussen de 350 en 750 euro borg, ben je zelf verantwoordelijk voor de benzine- of dieselkosten en heb je een eigen risico dat uiteen kan lopen van 300 tot duizenden euro’s. Het eigen risico kun je echter verlagen door een eigenrisicoverzekering af te sluiten.

Voor het huren van een bestelbus ben je gemiddeld tussen de 45 en 155 euro per dag kwijt. Een personenbus met plek voor 6 mensen kost je tussen de 70 en 105 euro per dag; voor een 9-persoons bus ben je tussen de 80 en 185 euro per dag kwijt. De genoemde tarieven zijn inclusief 21% btw. Wil je meer weten over de huurprijs van busjes? Raadpleeg dan onze MyGo Matchmaker.

Bus voor verhuizen huren

Welke factoren bepalen de kosten van busjesverhuur?

Zowel de dagprijs van de huurbus als de borg en het eigen risico worden bepaald door vier factoren. We hebben ze hieronder voor je op een rij gezet:

 • Het soort bus dat je huurt
 • De dagwaarde van de bus
 • De afmetingen en draagkracht van de bus
 • De duur van de huurperiode

Er zijn echter meer factoren die een rol spelen bij de kosten van een huurbus, onder andere of je bepaalde verzekeringen moet afsluiten en een leeftijdstoeslag moet betalen (die wordt berekend voor bestuurders jonger dan 25 jaar).

Ook het aantal te rijden kilometers is van belang:  in veel gevallen wordt er bij een huurauto uitgegaan van een bepaald aantal kilometers en moet je per extra gereden kilometer bijbetalen. Bij een lange afstand kun je echter ook kiezen voor kilometervrij rijden met een vast bedrag. Weet je zeker dat je voor langere tijd een bus wilt huren, dan kun je tevens een bus leasen.

Hoe vergelijk je eenvoudig prijzen van busjesverhuurders?

Wil je tarieven van verschillende busverhuurbedrijven met elkaar vergelijken zodat je de optie vindt die het beste binnen je budget past? Dan ben je bij MyGo aan het juiste adres. In de MyGo Matchmaker is het mogelijk om verschillende contactopties aan te klikken, waaronder de optie voor het aanvragen van offertes of prijsopgaven bij meerdere busjesverhuurders.

Wil je liever direct iemand spreken die je meer over de huurprijs van verschillende busjes kan vertellen? Je kunt in de Matchmaker invullen dat je telefonisch wilt worden doorverbonden met een busverhuurbedrijf en vervolgens ons nummer 085 432 00 32 bellen. Ook kun je een terugbelverzoek plaatsen, zodat je wordt teruggebeld op een moment dat jou uitkomt.

Touringbus huren

Welke voordelen biedt busjesverhuur?

Het huren van een busje kent verschillende pluspunten. Allereerst hebben veel busjesverhuurbedrijven een groot assortiment, waardoor er altijd wel een busje is dat perfect is voor jouw situatie. Wil je een busje huren voor een groep, dan ben je bovendien milieuvriendelijker bezig dan wanneer iedereen met een eigen auto zou gaan rijden.

Andere voordelen van busjesverhuur zijn dat het reserveringssysteem vaak eenvoudig is en dat je het busje meestal ook buiten openingstijden van het verhuurbedrijf kunt inleveren. Daarnaast weet je zeker dat je een busje meekrijgt dat aan alle veiligheidseisen voldoet en dat je bij pech recht hebt op een vervangend model. Tot slot hoef je je niet druk te maken om onderhoud, stalling en wegenbelasting voor het busje.

Waarop letten bij het kiezen van een busjesverhuurbedrijf?

Als je besluit om een busje te huren en zeker wilt weten dat je een betrouwbare overeenkomst sluit met de verhuurder, is het handig om een aantal dingen helder te hebben. Stel jezelf daarom de volgende vragen voor je met een busjesverhuurder in zee gaat:

 • Beschikt de busjesverhuurder over de benodigde certificaten (bijvoorbeeld dat van BOVAG)?
 • Communiceren de medewerkers van het busjesverhuurbedrijf op een manier die je bevalt? Is het bedrijf te allen tijde bereikbaar voor vragen?
 • Profileert het busjesverhuurbedrijf zich online op een manier die je aanspreekt? Worden er positieve reviews over het bedrijf achtergelaten?
 • Zijn de voertuigen van het busjesverhuurbedrijf goed onderhouden? Heeft het bedrijf vastgelegd hoe vaak en wanneer er onderhoud aan de voertuigen heeft plaatsgevonden?
 • Hanteert het busjesverhuurbedrijf heldere voorwaarden en verhuurperiodes en wordt er met een overzichtelijk reserveringssysteem gewerkt?
 • Is voor beide partijen duidelijk wat er van de samenwerking wordt verwacht en wie waarvoor aansprakelijk is bij pech of schade?
 • Werkt het busjesverhuurbedrijf met een minimum- of maximumleeftijd voor het huren van voertuigen? Wordt er in bepaalde gevallen een leeftijdstoeslag berekend?
 • Werkt het busjesverhuurbedrijf met kilometervrij rijden of ben je gebonden aan een bepaald aantal kilometers met bijbetaling?
 • Hanteert het de busjesverhuurder heldere tarieven en is duidelijk wat er bij de prijs inbegrepen is (btw, borg, verzekeringskosten, benzine)?

Hoe vind je direct de meest geschikte busjesverhuurder?

MyGo kan je helpen bij de zoektocht naar de best passende busjesverhuurder voor je situatie. Via de MyGo Matchmaker koppelen we je aan een busjesverhuurder bij jou in de buurt die precies biedt waar je naar op zoek bent. Je kunt op de Matchmakerknop klikken om de Matchmaker online te gebruiken. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons bereiken op het nummer 085 432 00 32.