Terug naar prijzen
Dakkapel prijzen

Dakkapel prijzen

Bij het plaatsen van een dakkapel zijn er verschillende keuzes te maken en verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. MyGo geeft je op deze pagina aan wat er allemaal bij een dakkapel komt kijken.

Wat kost een dakkapel?

De kosten van een dakkapel worden het meest bepaald door de breedte en hoogte en het gekozen materiaal. Een kunststof dakkapel kost meer dan een dakkapel van hout. De meest gekozen breedte is 3 meter. Een dakkapel van 3 meter breed geeft behoorlijk veel extra ruimte en licht en kost daarentegen aanzienlijk minder dan grotere maten. Hieronder een overzicht van dakkapelprijzen van verschillende materialen en maten.

Kosten dakkapel
van 1,5m x 1,5m

Kosten dakkapel
3m x 1,5m (b x h)

Kosten dakkapel
7m x 1,5m (b x h)

Houten dakkapel 
€ 2.250

Houten dakkapel
€ 3.500

Houten dakkapel
€ 6.500

Kunststof dakkapel
 € 3.000

Kunststof dakkapel
€ 4.250

Kunststof dakkapel
€ 7.250

Aluminium dakkapel
€ 3.750

Aluminium dakkapel
€ 5.000

Aluminium dakkapel
€ 8.000

Wat kost een dakkapel?

Prijsopbouw dakkapel

De prijs van een dakkapel wordt bepaald door het optellen van vier elementen:

  • De arbeidskosten
  • De materiaalsoort
  • De kozijnen
  • Afvoer van materialen en puin

Daarnaast is het tevens de vraag of je liever een plat of schuin dak hebt en of je extra opties zoals bijvoorbeeld een ventilatierooster wenst.

Materiaalkosten

Dit onderdeel is de grootste kostenpost van het plaatsen van een dakkapel. Ongeveer 40 tot 45% van de kosten bestaan namelijk uit materiaalkosten. Daarin is onderscheid te maken tussen kunststof en hout. Zoals eerder beschreven is kunststof iets voordeliger dan hout.

Arbeidskosten

De kosten van een dakkapel bestaan voor ongeveer 30% uit arbeidskosten. Deze kosten verschillen nogal eens per vakspecialist. Als je wilt kun je via MyGo inzicht verkrijgen in de prijzen die verschillende vakbedrijven vragen. Dat kan door bijvoorbeeld door offertes van verschillende bedrijven op te vragen.

Kozijnen

De kosten van kozijnen omvatten ongeveer 20 tot 25% van de totale kosten. kunbststof kozijnen worden daarbij het meest toegepast. Vooral omdat die onderhoudsarm en erg duurzaam zijn. Kunststof kozijnen hoeven niet periodiek geschilderd te worden hetgeen kosten bespaart. Daarnaast kost het laten schilderen van dakkapelkozijnen ook meer dan normaal schilderwerk, omdat ze lastiger te bereiken zijn en op die hoogte meer risico met zich meedragen.

Afvoerkosten

Tenslotte bestaat circa 5 á 6% van de kosten uit afvoerkosten. Bij afvoerkosten moet je denken aan het vervoer van het materiaal en het opruimen van de puinhoop na het plaatsen van de dakkapel.

Wat kost een dakkapel?

Prijsvoorbeelden constructiemethode dakkapel

Om je een goed beeld te geven van het totale kostenplaatje geven we je hieronder de volgende prijsvoorbeelden. Deze prijzen zijn inclusief btw, montage en materialen.

Soort dakkapel
b x h

Prijs prefab constructiemethode

Prijs maatwerk constructiemethode

Hout 2,5 x 1,5

€ 3.000 – € 3.500

€ 4.000 – € 4.500

Hout 5 x 1,5

€ 5.000 – € 6.000

€ 6.000 – € 7.000

Kunststof 2,5 x 1,5

€ 3.750 – € 4.250

€ 4.750 – € 5.250

Kunststof 5 x 1,5

€ 5.500 – € 6.500

€ 6.500 – € 7.500

Voordelen van een dakkapel

Een dakkapel geeft veel comfort in de zin van veel ruimte en licht op zolder. Door het extra licht en de extra ruimte die je ermee krijgt, is het zeker een aanwinst om een dakkapel te nemen. Tevens draagt de plaatsing van een dakkapel bij aan het verhogen van de waarde van je huis. Als je kiest voor een prefab dakkapel heb je snel resultaat, omdat deze kapel meestal in één dag wordt geplaatst. De overige kappellen kosten wat meer tijd en worden meestal binnen één week geplaatst.

Bespaartips van MyGo

Het plaatsen van een dakkapel is even een investering, maar daarvoor krijg je dan ook erg veel comfort en andere voordelen terug. Het is verstandig om goed onderzoek te doen naar de mogelijkheden, voordat je een vakman aanneemt. Begin daarom eerst met het aanvragen van meerdere offertjes bij meerdere bedrijven en vraag daarbij om een toelichting. Stel kritische vragen en luister daarbij ook naar wat je gevoel zegt en in wie jij het meeste vertrouwen hebt. denk hierbij ook aan de constructiemethode.

Waarmee moet je rekening houden?

Bij het uitzoeken van de juiste dakkapel, moet je rekening houden met een aantal prijsbepalende factoren. Ten eerste kan zoals eerder genoemd het materiaal groot verschil uitmaken in de prijs. Hout is bijvoorbeeld warme en sfeervol, maar kost veel in de onderhoud. Kunststof is iets duurder, maar daar heb je uiteindelijk geen omkijken naar. Ten tweede hebben de afmetingen ook invloed op de totaalprijs. Over het algemeen kost een extra vierkante meter tussen de €750 en €800. Tenslotte speelt het ontwerp ook een grote rol in de kosten. De meeste dakkapellen hebben een plat dak, omdat dit een goedkopere optie is, maar een schuin dak is makkelijker te onderhouden en gaat langer mee.

MyGo helpt je graag met een dakkapel

Via MyGo kun je makkelijk in contact komen met lokale vakmensen die jouw gewenste dakkapel kunnen zetten. Je kunt jouw wensen doorgeven en de matchmaker op MyGo zorgt er dan voor dat er een vakman wordt gevonden die aansluit bij jouw wensen.