Terug naar diensten

De glaszetter

Bij Mygo ben je op de juiste plek voor een gecertificeerde glaszetter, direct bij je in de buurt. Wil je glas laten vervangen, repareren of wil je een offerte aanvragen? Dan vergelijk je hier snel en eenvoudig diverse glaszetters op basis van prijs, kwaliteit, mogelijkheden en ervaringen. Zeker bij glasschade wil je graag gebruik maken van snelle service aan huis; Mygo brengt je direct in contact met een glaszetter. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om glas te laten vervangen? Aan het vervangen van glaswerk liggen uiteenlopende overwegingen ten grondslag. Een vakman vertelt je alles over de huidige en potentiële mogelijkheden voor de betreffende woning of het bedrijfspand. Mogelijkheden en factoren glas  Dubbel of HR++ glas is tegenwoordig niet meer weg te denken. Dit type glas zorgt voor een impuls in wooncomfort én heeft een positieve invloed op het energieverbruik waar je maandelijks mee te maken hebt. Sta je ook op het punt over te stappen van enkel naar dubbel glas, dan wel HR++ glas? Dan is het handig om te weten wat de opties zijn. Stel jezelf de volgende vragen:

 • Zijn de huidige kozijnen geschikt voor de stap van enkel naar dubbel glas?
 • Wat zijn de prijzen voor een nieuwe ruit per m2?
 • In welke periode wil ik de ramen laten plaatsen?
 • Welke afmetingen hebben mijn raam/ramen?

Een ieder heeft zijn of haar eigen overwegingen om een raam te laten vervangen. Heb je te maken met lekslag, is er sprake van een scheur in het raam of wil je vooral een prettiger wooncomfort creëren met dubbel glas? Raamvervanging is dan een logische keuze. Een gespecialiseerde glaszetter is altijd in de buurt om je te voorzien van advies en te helpen bij het vervangen van glaswerk. De keuze voor glasvervanging Bij de vervanging van een raam zijn twee elementen belangrijk: Voor welk type beglazing kies je en zijn de huidige kozijnen toereikend om het glaswerk direct te kunnen vervangen? Veel oudere huizen beschikken bijvoorbeeld nog over enkel glas, verouderde kozijnen en/of constructies die niet zijn berekend op dubbel glas. Laat je daarom eerst informeren over de directe mogelijkheden om glas te vervangen, want mogelijk moeten de kozijnen ook worden vervangen. Bij je keuze voor nieuwe ramen heb je de volgende opties:

 • Enkel glas: Vaak als 1-op-1 vervanging; je ziet dit vaak bij de beglazing van binnendeuren 
 • Dubbel glas/isolatieglas: Zijn de huidige kozijnen hierop berekend?  
 • Geluiddempend glas 
 • Veiligheidsglas: Gehard glas dat extra veiligheid biedt tegen inbraak of schade
 • HR+, HR++ of HR+++: Kies voor een hogere isolatiewaarde (U-waarde)
 • Velux dakramen, glas in lood, draadglas en voorzetramen als extra opties

Een offerte aanvragen Wanneer je een offerte aanvraagt om het raamwerk/de ramen te laten vervangen, dan vergelijk je bij Mygo een selectie van de specialisten die actief zijn in de regio. De glaszetter zal op basis van het type glaswerk en de afmetingen een offerte opmaken. Na het beoordelen van de offerte kan je de glaszetter direct benaderen voor een afspraak om het glas te laten vervangen. Kwaliteit en zorg voor ramen Het vervangen van de ramen is een investering voor de lange termijn en daarom wil je een vakman aan huis die zorg draagt voor de hoogste kwaliteit. Mygo maakt gebruik van erkende glaszetters met landelijke dekking, maar ook regionale partners wanneer je de voorkeur geeft aan een vakspecialist uit de eigen omgeving. In een helder overzicht lees je meer over ervaringen van bestaande klanten bij de glaszetter én lees je meer over de keurmerken en certificering die van belang zijn voor een glaszetter. Hierdoor weet je zeker dat je een vakman aan huis krijgt. Met welke keurmerken en certificering onderscheiden glaszetters zich?

 • Het GBO vakcertificaat: Een garantiebewijs voor vakmanschap en veilig werken
 • KIWA/KOMO: Een kwaliteitskeurmerk voor dubbel glas, HR, HR+, HR++, HR+++
 • CE-markering: Dubbel glas die voldoet aan de Richtlijn voor Bouwproducten van de Europese Commissie
 • Politie Keurmerk Veilig Wonen: Keurmerk voor glas dat beschikt over de hoogste norm voor veiligheid
 • OnderhoudNL: Voorheen AF-erkend. Een keurmerk voor glaszetters die kwaliteit, vakmanschap en vertrouwen bieden aan klanten 

Vergelijk direct glaszetters en neem vanaf Mygo contact op met een glaszetter in jouw regio.