Terug naar diensten

De hovenier

De werkzaamheden van een hovenier zijn zeer divers en uitgebreid. Goede hoveniers helpen je doorgaans met vrijwel alles rondom de woning. Een hovenier moet verstand hebben van tuinonderhoud, tuinontwerp, coniferen snoeien, tuinafval verwijderen en nog veel meer. Aangezien een tuin een levend organisme is, dat groeit en zich ontwikkelt, is het belangrijk om zorgvuldig te werk te gaan. Wie in het verkeerde jaargetij gaat snoeien, kan een boom of plant bijvoorbeeld ernstige schade toebrengen. Een ervaren hovenier weet precies wanneer wat moet gebeuren en zorgt er zodoende voor dat jouw tuin het beste onderhoud geniet. 

 

De hovenier aan het werk

Kwalitatief tuinonderhoud is altijd gericht op de nabije toekomst én daarna. Je wilt niet dat je tuin er alleen voor de komende weken of maanden goed bijligt; de tuin moet zich in de loop der jaren goed blijven ontwikkelen. Een hovenier kan bijvoorbeeld inschatten welke bomen elkaar zullen verdringen, en welke daarom beter gekapt kan worden. Ook bij advies over de plantensoorten die het best in het grondtype van je tuin zullen gedijen, en welke het minste water nodig hebben is een hovenier de aangewezen persoon. Een nieuw terras, mooie vijver of zelfs een zwembad aanleggen? Hoveniers informeren je over de beste materialen. Op deze manier is je tuin verzekerd van goed onderhoud.

 

Een hovenier van Mygo

Bij Mygo schakel je direct een hovenier in. Dat kan zijn voor het aanleggen van een gazon, het bouwen van een vlonder, en nog veel meer. Een professioneel hoveniersbedrijf kan je met iedere vorm van tuinwerk assisteren. Je kunt ook altijd vrijblijvend advies inwinnen, en zelf besluiten of je van de diensten van een hovenier gebruikt wilt maken. In het geval van gevaarlijke werkzaamheden, zoals een boom snoeien of kappen, wordt het wel aangeraden een hovenier in de hand te nemen. Een hovenier beschikt over de ervaring, expertise en apparatuur om zulke klusjes veilig af te ronden.

 

Een mooie tuin is een enorme aanwinst voor je woning. Het is echter wel belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen. Alleen zo kan een tuin letterlijk en figuurlijk in bloei blijven. Voor tuinonderhoud betaal je gemiddeld €35,- tot €50,- per uur. Het aanleggen van een tuin of het aanvragen van tuinontwerp is aanzienlijk duurder, en zal afhangen van wat je aan de tuin wilt toevoegen. Grote hoveniersbedrijven rekenen doorgaans een hoger tarief dan zzp’ers en kleine bedrijven. Tegelijkertijd kun je hier ook vaak interessante aanbiedingen vinden. Neem dus altijd de tijd om hoveniers met elkaar te vergelijken.