Terug naar diensten

Badkamer installatie

Een mooie badkamer is een cadeau waar je van blijft genieten. Het is bovendien een project dat je niet volledig aan een loodgieter of aannemer hoeft uit te besteden. Er zijn best manieren om zelf bij de badkamer installatie betrokken te blijven. Zorg er allereerst voor dat je een duidelijk plan van aanpak hebt liggen. Dat betekent: wat wil ik aan mijn badkamer veranderen, wat voor materiaal heb ik voor die veranderingen nodig, en hoe wil ik dat gaan bewerkstelligen. In het geval van een nieuwe tegelvloer moet je dus bepalen wat voor tegels je wilt, hoeveel je er nodig zult hebben, en hoe je ze aan zal gaan brengen. Die laatste vraag brengt je opnieuw bij materiaalkosten, want je zult kit en lijm nodig hebben om de tegels op hun plaats te houden.

Dit is slechts één voorbeeld. Een badkamer laten plaatsen gaat niet over één nacht ijs. Neem dus zelf alles goed door, of vraag een offerte aan bij een van Mygo’s vakmannen. Dan heb je direct een goed beeld van praktische kant van je droom.

Badkamer installatie toilet

Ook bij het plaatsen van een nieuw toilet moet je eerst een aantal vragen beantwoorden. Wil ik alleen een nieuw toilet plaatsen, of moeten vloer en wand ook aangepast worden? Moet er een wasbakje bijkomen, of niet? Wil ik een ontluchtingssysteem of een raampje aanbrengen? Zulke vragen kun je maar beter van te voren stellen. Het is vervelend als je tegen het einde nog met nieuwe aanpassingen geconfronteerd wordt.

Ook wat het toilet zelf betreft, zijn er meerdere punten die je langs moet lopen. Wil je bijvoorbeeld een staand toilet, waar de tegelvloer omheen gelegd moet worden, of wil je een zwevend toilet, dat aan de muur is bevestigd en een stukje boven de vloer hangt. Verder kun je kijken of je de spoelbak duidelijk zichtbaar wilt houden, of in de muur wilt bevestigen.

Badkamer installatie douche

Bij een douche zal je net zo goed de verschillende mogelijkheden tegen elkaar af moeten wegen. Een badkamer installateur kan je hierover adviseren, maar een deel van het voorwerk kun je zelf ook doen. Wil je een afgesloten douche, die door een dunne muur is gescheiden van de rest van de badkamer? Of wil je gewoon een douchegordijn of een verschuifbare douchecabine van plastic of kunststof? En moet er bij de douche een goede afzuiger worden aangebracht, zodat de warme lucht niet tot schimmelvorming leidt?

Badkamer installatie kosten

Zoals iedere verbouwing brengt een badkamer installatie kosten met zich mee. Een eenvoudige badkamer heb je doorgaans voor € 2500,- tot € 5500,-, een luxe variant voor € 7000,- tot € 9000,-. Die prijzen zijn sterk afhankelijk van de tegels die je kiest, de stof en het merk van de douche of toilet, de aanwezigheid van extra voorzieningen zoals een wasbak, een bidet, of een douchecabine en de staat van je huidige badkamer. Tot een precieze prijs kom je doorgaans alleen met een ervaren loodgieter. Bij Mygo krijg je een goed beeld van de verschillende tarieven en kun je de badkamer installatie kosten in alle rust met een vakman bespreken.