Terug naar diensten

Bliksembeveiliging

Bliksembeveiliging aanleggen

Bliksembeveiliging aanleggen is de beste manier om je woning effectief tegen bliksemschade te beschermen. Voorkomen is hier altijd beter dan verhelpen. Het repareren van brandschade of overbelasting van elektrische apparatuur kan erg duur uitpakken, dus een overspanningsbeveiliging in je groepenkast is een goede manier om je die zorg te besparen. Het is bovendien prettig om te weten dat je huis veilig is, zelfs in het geval van een inslag. Dat gevoel is, in onze ervaring, ook wel een prijskaartje waard.

Bliksembeveiliging aanleggen rieten dak

In principe is de inslagkans bij een rieten dak niet groter dan bij dakpannen of andersoortige dakbedekking. Oude rieten daken kunnen echter wel zeer brandgevoelig zijn. Een bliksemafleider is dan een relatief goedkope en effectieve manier om je dak en huis te beschermen. Met behulp van een goede bliksemafleider kun je het risico op brand dus aanmerkelijk verminderen.

Bliksembeveiliging aanleggen: nut en noodzaak

Wanneer is een bliksemafleider aanleggen eigenlijk genoodzaakt? Hoge gebouwen in een open omgeving lopen het meeste risico op blikseminslag, maar ook andere gebouwen zijn niet per definitie gevrijwaard van bliksemschade. Iedereen die weleens een zware storm heeft meegemaakt, zal beamen dat bliksem moeilijk te voorspellen is. Simpel geluk is dan geen adequate bescherming.

Onderdelen bij bliksembeveiliging aanleggen

Een bliksemafleider is de beste manier om bliksemschade te voorkomen. De afleider bestaat doorgaans uit verscheidene metalen staven van ca. 1 meter in lengte. Deze zogeheten afleiders zijn met elkaar verbonden door een stevige, koperen draad. Deze draad is op zijn beurt weer aan de grond bevestigd. In het geval van een blikseminslag zullen de afleiders deze inslag naar de ingegraven pin sturen. De explosieve kracht van de blikseminslag wordt zo relatief eenvoudig onschadelijk gemaakt.

Het monteren van een bliksembeveiliging-systeem is een echter complex proces, dat het beste door een ervaren elektricien kan worden afgehandeld. De bliksemafleider op het dak moet namelijk ook met de overspanningsbeveiliging in de meterkast worden verbonden. Om dat goed te doen, heb je veel ervaring nodig en je wilt de bescherming van je woning niet in de handen van een amateur leggen.

Bliksembeveiliging aanleggen norm

Het aanleggen van externe bliksembeveiliging is nooit een slechte beslissing. Zeker voor hoge, geïsoleerde gebouwen is het eerder noodzaak dan voorkeur. Wat betreft moderne bliksembeveiliging is de norm een bliksemafleider op het dak, verbonden met de overspanningsbeveiliging in de meetkast. Op deze manier wordt elektrische apparatuur tijdens een inslag ook beschermd. Tijdens een inslag kan juist daar namelijk veel schade worden aangebracht.

Bliksembeveiliging aanleggen kosten

Het aanleggen van externe bliksembeveiliging is niet goedkoop, maar veiligheid heeft natuurlijk geen prijs. Bovendien vallen de reparatiekosten in het geval van brandschade of stroomstoringen vaak nog hoger uit. Voor een externe bliksembeveiliging betaal je bij een ruime, alleenstaande woning ongeveer € 2000/2500,-. Voor een woning met 50 vierkante km oppervlak betaal je ongeveer € 1500,-. Inwendige bescherming ligt doorgaans rond de €900/1000,-. Let wel dat deze prijzen afhankelijk van situatie en type bescherming kunnen wisselen. Kwalitatief advies kan altijd worden ingewonnen bij de elektriciens van Mygo.

Vul hier uw wensen in.

1. Welk beroep of dienst heeft u nodig?

2. Waar?

3. Wanneer?

4. Op welk tijdstip?

8:00
-
12:00
12:00
-
15:00
15:00
-
18:00
18:00
-
20:00

5. Hoe wilt u dat wij contact met u opnemen?