Terug naar diensten

Boiler repareren

Een boiler lekkage kan de effectiviteit van het apparaat flink verminderen. Heb je het gevoel dat het steeds langer duurt voordat de douche warm is? Of moet je de cv-ketel voortdurend bijvullen? Dan is er een goede kans dat de boiler last heeft van een lekkage. Mocht dit het geval zijn kun je het beste een professionele cv-monteur inschakelen. Bij Mygo kun je eenvoudig een eigen vakman selecteren.

Natuurlijk is het ook mogelijk om een boiler zelf te repareren, of de oorzaak van het probleem te achterhalen. Je kunt bijvoorbeeld het expansievat controleren en checken of de rubberen binnenbal niet kapot is. Indien nodig kun je deze vervangen. Kijk ook altijd of de druk tussen de 1,8 en 2,1 bar zit. Als dit niet het geval is, moet je de ketel misschien ontluchten of het water bijvullen. Wacht hierna een paar dagen en als de druk nog steeds tussen de 1,8 en 2,1 bar zit, heb je waarschijnlijk geen lekkage.

Boiler repareren kosten

Onderhoud van een boiler kost meestal € 75,- Afhankelijk van de ernst van het probleem kunnen de kosten verder oplopen. Een vakman rekent gemiddeld tussen de € 40,- en € 60,- per uur. Lagere tarieven vind je doorgaans bij zzp’ers, maar een groot bedrijf biedt meestal wel meer expertise en zekerheid. Laat je bij Mygo adviseren over de mogelijkheden.