Terug naar diensten

Quooker installeren

Een Quooker is een handig keukenapparaat waarmee je snel kokend en warm water tot je beschikking hebt. Het geheim van de Quooker is een vacuüm-geïsoleerd reservoir, waarin het water tijdens gebruik op een temperatuur van 110 graden bewaard wordt. Door het mengventiel, dat onder andere bij de Quooker Combi geleverd wordt, kan ook eenvoudig warm water worden opgewekt. Het ventiel mengt dan koud leidingwater met water uit het reservoir.

Bij het installeren van een Quooker moet je een paar zaken in acht nemen. Ten eerste moet je de Quooker aan kunnen sluiten op zowel de waterleiding als het lichtnet. Aangezien een installeersetje bij de Quooker is bijgesloten, moet dit doorgaans geen problemen opleveren. Houd er ook rekening mee dat je de Quooker niet moet (en mag) aansluiten op een waterontharder die het Ph in je water verlaagt of een omgekeerde osmose-installatie.

Quooker flex installeren

Het voordeel van de Quooker flex is dat de mengkraan en de kokendwaterkraan zijn gecombineerd. De Flex heeft bovendien een uittrekslang voor zowel warm als koud water, en kan bij het uittrekken van de slang nooit kokend water geven. Het is hierdoor bijzonder veilig. Vooral belangrijk bij een Quooker flex installeren is de plaatsing van het reservoir en het Flex koppelstuk. Dit moet zich namelijk omhoog en omlaag kunnen bewegen. Verder is het noodzakelijk een inlaatcombinatie op de waterleiding te monteren. Deze inlaatcombinatie wordt bij de Quooker geleverd.

Quooker installeren kosten

Je kunt natuurlijk altijd een loodgieter inschakelen als je de Quooker liever door een vakman wilt laten installeren. Het uurloon van een loodgieter ligt meestal tussen de € 40,- en € 60,- Bij Mygo kun je snel zelf een vakman selecteren. Dat geeft immers de zekerheid dat het goed gebeurd. Op internet kun je echter ook eenvoudig een uitgebreide installatiehandleiding vinden. Met een beetje geduld en technisch inzicht kun je dan zelf de Quooker installeren.