Terug naar diensten

Toilet renovatie

Het renoveren van een toilet kan veel tijd in beslag nemen, maar soms is het gewoon noodzakelijk. Als je toilet niet meer goed werkt, of als de vloer vies en vettig oogt, is het vaak beter om het hele interieur in één keer te vervangen. Je kunt dit het beste door een professionele loodgieter laten doen. Op Mygo kun je talloze professionele loodgieters met elkaar vergelijken en een goed beeld krijgen van de verschillende tarieven.

Toilet renovatie all-in

Het renoveren van een toilet omvat doorgaans meer dan alleen een wc pot vervangen. Je wilt vaak ook een nieuwe tegelvloer, een nieuw wasbakje en een nieuwe muurbekleding. Bij een all-in toilet renovatie krijg je behalve een nieuw toilet ook nieuwe tegels en nieuw sanitair. Voor een all-in toilet renovatie levert een loodgieter doorgaans het verwijderen van je oude sanitair, het vervangen van de toiletpot, het aanbrengen van nieuw tegelwerk en uitvlakken van vloeren en wanden en andere kleine werkzaamheden, zoals het kitten van de naden en het prepareren van de tegels. Al het nieuwe materiaal, inclusief de toiletpot, wordt dan ook geregeld. Op die manier hoef je, je zelf nergens zorgen om te maken.

Toilet renovatie in 1 dag

Het renoveren van een toilet moet bij voorkeur snel gebeuren. Veel loodgietersbedrijven zorgen er daarom voor dat een toilet renovatie in 1 dag plaatsvindt. Op deze manier heb je zo weinig mogelijk last van de verbouwing en ook snel plezier van je nieuwe toilet. Voor een dergelijke, snelle toilet renovatie zijn wel de juiste aansluitingen nodig. Controleer dus eerst of je toilet in aanmerking komt voor een dergelijke renovatie.

De water- en elektra-aansluitingen moeten bijvoorbeeld overeen komen met het nieuwe toilet. Vraag dus eerst de informatie op van het gewenste toilet en kijk of er geen aanvullende aanpassingen moeten worden verricht. Een loodgieter kan je hier altijd mee helpen. Als de aansluitingen overeen komen, kan het toilet vaak eenvoudig in één dag geïnstalleerd worden.

Toilet renovatie kosten

De kosten van een wc renovatie hangen natuurlijk samen met merk, materiaal en methode. Bepaal dus eerst wat voor wc pot je wilt laten plaatsen, en vervolgens hoe duur deze zal zijn. Voor de tegels en wandafwerking geldt hetzelfde. Deze informatie is bij bouwmarkten zoals Gamma of Praxis eenvoudig op te vragen. Wat methode betreft kun je beter een loodgieter inschakelen. Hij kan de precieze kosten van de aanleg het best inschatten.

Voor een gemiddelde toiletruimte van 2 bij 2 meter kun je rekening houden met de volgende prijzen. Een goedkope toilet renovatie, waarbij het oude materiaal wordt verwijderd en vervangen door voordelige alternatieven, zoals keramische tegels, zal doorgaans zo’n € 1000 kosten. De meest voorkomende prijs ligt echter rond de € 2000/2500. In dit geval heb je ook een mooie, stijlvolle afwerking, waar je nog lang van kunt genieten. Voor een echt luxueuze verbouwing, met marmeren tegels en bijvoorbeeld een hangend toilet, betaal je meestal € 3500, al zal ook dit afhankelijk zijn van allerlei factoren.