Terug naar diensten

Tuinverlichting laten aanleggen

In de zomer zijn de meeste mensen wel voor een klusproject te porren. Tuinverlichting valt echter niet in de categorie ‘’schuur verven’’ of ‘’tuinbank timmeren’’. Aangezien hier een elektriciteitsnet zal moeten worden aangelegd, is enige mate aan technisch vernuft zeker vereist. Als je bij het schilderen uitschiet, pak je immers de kwast en verf je eroverheen. Bij het aanleggen van tuinverlichting kun je, je dergelijke fouten niet veroorloven.

Bij Mygo kun je dan ook snel een ervaren elektricien inschakelen. Met hem kun je in alle rust een lichtplan opstellen. Hierin wordt aangegeven waar lichten moeten worden aangebracht, welke lichten het beste effect op zullen leveren, en in hoeverre het elektriciteitsnet daarop aangepast zal moeten worden. De ervaring van een professionele elektricien is hier zeker geen overbodige luxe. Het is bovendien goedkoper als je de tuinverlichting in één keer weet aan te leggen, in plaats van een serie aan mislukte pogingen.

Tuinverlichting laten aanleggen kosten

De kosten van tuinverlichting aanleggen zijn afhankelijk van verschillende factoren. Ten eerste moet je bepalen hoeveel verlichting je nodig zult hebben en wat voor lampen en armaturen. Eenvoudige ledverlichting zal immers goedkoper zijn dan dure sfeerverlichting en andere sierlampen. Het uurloon van een professionele, gecertificeerde elektricien zal doorgaans rons de € 35,- tot € 70,- liggen. Hoge uurlonen vind je meestal bij grote bedrijven, zzp’ers zijn in de regel iets goedkoper. De gemiddelde prijs voor het aanleggen van een hele tuinverlichting zit tussen de € 200,- en € 500,-. Een goede indicatie is het aantal lampen dat je wilt gebruiken + het gemiddelde uurloon van de elektricien.