Terug naar diensten

Zonnepanelen installeren

De afgelopen jaren is zonnepanelen installeren steeds normaler geworden bij Nederlandse verbouwingen. Het is modern, duurzaam en het bespaart je ook nog eens geld. Maar wat komt er precies bij kijken, en hoeveel kost een installatie uiteindelijk?

In principe kun je zonnepanelen zelf installeren, al is het inschakelen van een elektricien voor de meeste mensen een betere optie. Het installeren van zonnepanelen vergt een zekere handigheid en het moet veilig gebeuren. De gelijkstroom die zonnepanelen leveren, zit doorgaans in goed geïsoleerde stekkers, maar als je hierin gaat knippen is het levensgevaarlijk. Het is dus belangrijk om zeer zorgvuldig te werken en je moet vanzelfsprekend geen hoogtevrees hebben.

Zonnepanelen installeren kosten

Zonnepanelen zijn de afgelopen jaren sterk in prijs gedaald, maar het is nog steeds een forse investering. Voor 10 zonnepanelen met een gezamenlijk vermogen van 2.500 Wattpiek ben je ongeveer 5000 euro kwijt. Dat wordt in de jaren daarop natuurlijk wel terugverdiend, doordat de panelen zelf energie produceren en ook steeds effici├źnter zijn geworden. Afhankelijk van je gemeente kun je soms ook een subsidie ontvangen. Vraag hiervoor info aan bij de elektriciens van Mygo.