Direct hulp
Terug naar diensten
Alles over elektriciens

Alles over elektriciens

Een elektricien helpt je bij tal van kleine en grote werkzaamheden die te maken hebben met elektra. Of het nou gaat om een gedeeltelijke of volledige stroomstoring. Het aansluiten van bedrading of het installeren van verlichting door het hele huis; een elektromonteur staat voor je klaar. Onze ervaren elektriciens hebben verstand van groepenkasten, verlichting en diverse storingen. Hier vind je meer informatie over de werkzaamheden, keurmerken waar je naar kunt kijken bij jouw keuze voor een elektricien aan huis en belangrijke beroepsinformatie.

Elektricien: werkzaamheden

Het werkgebied van een elektricien is bijzonder uitgebreid en specialistisch. Veel mensen zijn slechts globaal bekend met hetgeen wat een elektricien doet. De volgende werkzaamheden behoren toe aan een elektricien:

Waar op letten bij een elektricien?

Je wilt een vakman over de vloer. Hoe kom je erachter dat je de juiste persoon voor de klus hebt gevonden? Dit kan bijvoorbeeld door te kijken naar keurmerken van het bedrijf. Een erkende elektromonteur is doorgaans aangesloten bij Uneto-VNI. Dit is een ondernemersorganisatie actief in de installatiebranche en technische detailhandel. Dit keurmerk ziet toe op hoogwaardige technische ondersteuning bij jou thuis. Daarnaast is KvINL het keurmerk voor erkende installateurs. 

Elektricien: kosten

Wat de kosten voor een elektricien in jouw regio zijn hangt af van de klus. Je kan je voorstellen dat het vervangen van een groepenkast of de aanleg van een elektriciteitsnetwerk meer tijd in beslag neemt dan het installeren van verlichting. Elektricien kosten worden berekend op basis van materiaal, uurtarief voor montage en BTW. Bij een bezoek om de situatie in kaart te brengen kan het zijn dat je voorrijkosten gerekend krijgt. Het aanvragen van een offerte is vrijblijvend mogelijk. Zo ontvang je in overleg altijd een scherpe offerte.

Elektricien: inschakelen

Het inschakelen van een elektricien is niet altijd nodig, maar wel wenselijk wanneer je problemen ervaart of vragen hebt omtrent de elektriciteit in jouw woning. Bij Mygo kun je direct zoeken naar een elektricien in de buurt. Uiteraard is het mogelijk het één en ander zelf te doen, maar wanneer je elektra verkeerd aanlegt kan dit soms leiden tot gevaarlijke situaties. Zo kun je op korte termijn last krijgen van kortsluiting en op langere termijn schade toebrengen aan het elektriciteitsnetwerk. Wil je zeker zijn van je klus? Schakel dan een vakman in om jou te helpen.

Direct een elektricien aan huis nodig? Mygo brengt je snel in contact met een erkende elektricien bij jou in de buurt. Zeker wanneer je per ongeluk het elektriciteitsnetwerk hebt geraakt of last hebt van een stroomstoring is het prettig om een vakman te benaderen die snel op jouw locatie kan zijn. Maar ook wanneer je simpelweg snel gebruik wilt maken van de expertise van een elektricien is het mogelijk om een installateur te bereiken. Vind een elektricien in de Matchmaker of bel direct naar: 085 106 1600