Terug naar diensten
Alles over glaszetters

Alles over glaszetters

Wil je glas laten vervangen, repareren of wil je een offerte aanvragen? Dan vergelijk je hier snel en eenvoudig diverse glaszetters op basis van prijs, kwaliteit, mogelijkheden en ervaringen. Wil je graag afspreken met een professionele glaszetter om samen de mogelijkheden te bespreken, dan komt onze specialist graag bij je langs. Aan het vervangen van glaswerk liggen diverse overwegingen ter grondslag. Een vakman vertelt je alles over de huidige en potentiële mogelijkheden voor jouw woning of bedrijfspand. 

De opties van een vakbekwame glaszetter

Dubbel of HR glas is tegenwoordig niet meer weg te denken. Dit type glas zorgt voor een impuls in wooncomfort én heeft een positieve invloed op uw maanderlijkse energiekosten. Sta je op het punt over te stappen van enkel naar dubbel glas? Dan is het handig om te weten wat de opties zijn. Belangrijke vragen om te stellen:

 • Zijn de huidige kozijnen geschikt voor de stap van enkel naar dubbel glas?
 • Wat zijn de prijzen voor een nieuwe ruit per m2?
 • In welke periode wil ik de ramen laten plaatsen?
 • Welke afmetingen heeft mijn raam/hebben mijn ramen?

Iedereen heeft zijn of haar eigen redenen om een raam te laten vervangen. Is je raam lek, heb je een scheur of sterretje in de ruit of wil je een prettiger wooncomfort creëren met dubbel glas? Raamvervanging is dan een logische keuze. Een gespecialiseerde glaszetter in uw regio helpt je graag bij de vervanging van één of meerdere ramen. 

De mogelijkheden van raamvervanging

Bij de vervanging van een raam zijn twee elementen belangrijk; wat voor type beglazing kies je en zijn jouw kozijnen toereikend om het glaswerk direct te vervangen? Veel oudere huizen beschikken bijvoorbeeld nog over enkel glas, verouderde kozijnen en constructies die niet zijn berekend op dubbel glas. Het is daarom verstandig om een specialist uit te nodigen voor een persoonlijk gesprek over de huidige situatie en de mogelijkheden. Verder heb je de keuze uit diverse soorten ruiten, te weten de volgende:

 • Enkel glas: Vaak als 1-op-1 vervanging
 • Dubbel/gelaagd glas: Ook wel isolatieglas; een duurzame investering in raamwerk
 • Veiligheidsglas: Speciaal glas dat extra veiligheid biedt tegen inbraak of schade 
 • HR+, HR++ of HR+++: Kies voor een hogere isolatiewaarde (U-waarde)
 • Velux dakramen, glas in lood, draadglas en voorzetramen als extra opties 

Kwaliteit en zorg voor uw ramen

Het vervangen van je ramen is een investering voor de lange termijn en daarom wil je een vakman die zorg draagt voor de hoogste kwaliteit. MyGo heeft een landelijke dekking van erkende en ervaren glaszetters. In een helder overzicht krijg je eerdere ervaringen van klanten bij dezelfde glaszetter te zien én lees je meer over de keurmerken en certificeringen die van belang zijn voor een glaszetter. Hierdoor weet je zeker dat je een gekwalificeerde vakman aan huis krijgt. Met welke keurmerken en certificering onderscheiden glaszetters zich? 

 • Het GBO vakcertificaat: Een garantiebewijs voor vakmanschap en veilig werken 
 • KIWA/KOMO: Een kwaliteitskeurmerk voor dubbel glas, HR, HR+, HR++, HR+++ 
 • CE-markering: Dubbel glas dat voldoet aan de Richtlijn voor Bouwproducten van de Europese Commissie 
 • Politiekeurmerk Veilig Wonen: Keurmerk voor glas dat beschikt over de norm voor veiligheid 
 • OnderhoudNL: Voorheen AF-erkend. Een keurmerk voor glaszetters die kwaliteit, vakmanschap en vertrouwen bieden aan klanten.

Een offerte aanvragen

Wanneer je een offerte aanvraagt om jouw raam/ramen te laten vervangen, dan vindt je bij MyGo een selectie van de specialisten die actief zijn in jouw regio. Je hebt vervolgens de kans om geheel vrijblijvend een offerte aan te vragen; dit kan telefonisch via 085 106 1600, of door iemand op locatie uit te nodigen voor een eerste observatie en persoonlijk gesprek. De vakman heeft hierdoor meer mogelijkheden om een offerte op maat aan te bieden. Na het beoordelen van de offerte kunt je de glaszetter direct benaderen voor een afspraak om jouw glas te laten vervangen.