Terug naar diensten
Groene Aanslag Verwijderen

Groene Aanslag Verwijderen

Groene aanslag verwijderen

De meeste tegels, dakpannen of klinkers zullen na verloop van tijd last krijgen van een lichte groene aanslag. In beperkte mate hoeft dit geen probleem te zijn, maar als de aanslag hardnekkig blijkt, is het belangrijk om maatregelen te nemen. Je kunt hier altijd een hovenier voor inschakelen, maar je hoeft zelf ook niet werkeloos toe te kijken. Bij groene aanslag of mosvorming kun je altijd terugvallen op een paar beproefde methodes.


Ten eerste is het belangrijk om je oprit en terras schoon en droog te houden. Dat betekent tijdig bladeren en ander vuil verwijderen en ook periodiek mossen en andere plantjes tussen de tegels weghalen. Dit is vervelend, tijdrovend werk maar het betaalt zich uiteindelijk wel terug. Als de tegels veel worden blootgesteld aan de zon zal ook de kans op schimmels, mosvorming en aanslag kleiner worden. Met een handige tegelkrabber hoef je bovendien niet meer op je knieën te zitten om het mos tussen de tegels weg te krabben.


Groene aanslag bestrijden

Strooizout of keukenzout kun je altijd goed gebruiken om groene aanslag te bestrijden. Je kunt doorgaans het best een zoutoplossing maken. Vul een gieter met een mengsel van lauw water en flink wat zout, en maak hiermee een ronde over de groene aanslag. Geef de oplossing een tijdje om in te trekken. Het verschil zou je binnen een paar dagen moeten zien. Het nadeel van deze zoutoplossing is dat bepaalde tegelsoorten er niet goed tegenkunnen. Heb je een speciaal materiaal gebruikt voor je terras of oprit, kun je het beste eerst kijken of hierbij zout gebruikt kan worden.


Groene aanslag chemisch bestrijden

Chemicaliën worden soms gebruikt om bepaalde schimmel- of aanslagsoorten te bestrijden. De effectiviteit van chemische middelen zoals chloor of roundup wordt doorgaans niet betwist. Het probleem is juist dat ze vaak iets te effectief zijn. Als je besluit om chloor over je terras of oprit te spuiten, kunnen ook de borders, omliggende struiken, en andere planten last krijgen van het chloor dat in de grond trekt. Huishoudmiddelen zoals azijn, waspoeder of groene zeep zijn uiteindelijk net zo effectief, en een stuk minder schadelijk. Hier moet je echter wel aanvullend schrobben om de aanslag goed weg te krijgen, maar dat is een kleine moeite voor een schoon terras en een gezonde tuin.


Groene aanslag verwijderen hogedrukreiniger

Bij hardnekkige aanslag kun je ook altijd proberen om de oprit of het terras schoon te spuiten met een hogedrukreiniger. Hiermee kun je zelfs de ergste aanslag van het oppervlak los krijgen. Vergis je echter niet in de enorme kracht van dit apparaat. Het kan bijvoorbeeld dat tegels beschadigd raken en dat het oppervlak zelf ruwer wordt. In dit geval kunnen mossen en vuil zich sneller tussen de kieren ophopen, wat groene aanslag in de hand werkt. Ook hier is de meest ‘’effectieve’’ optie dus niet altijd een zeer duurzame oplossing. Laat je door een vakman van Mygo adviseren over de mogelijkheden.Waarom MyGo?
  • Direct een specialist geregeld
  • Snel een offerte binnen
  • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
  • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
  • Direct hulp via ons service center
  • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!