Terug naar diensten
Alles over hoveniers

Alles over hoveniers

Het hoveniersvak omvat een zeer brede selectie aan werkzaamheden. Een goede hovenier is daarom van alle markten thuis. Hij moet verstand hebben van tuinonderhoud, tuinontwerp, snoeien, tuinafval verwijderen, en nog veel meer. Aangezien een tuin een levend organisme is, dat groeit en zich ontwikkelt, is het belangrijk om zorgvuldig te werk te gaan. Wie in het verkeerde jaargetij gaat snoeien, kan een boom of plant bijvoorbeeld ernstige schade toebrengen. Een ervaren hovenier weet precies wanneer hij wat moet doen en hoe alles in zijn werk gaat.

De hovenier aan het werk

Geen mens is gelijk aan de ander, en dat kun je ook van tuinen zeggen. Iedere tuin heeft zijn eigen sfeer en uitstraling, ingegeven door de voorkeur van de eigenaar. Misschien wil je liever een betegelde tuin, met afgebakende bloemperkjes. Of misschien gaat jouw hart sneller kloppen van een mooi grasveld omringd door bomen. Een goede tuinman moet in al deze wensen kunnen voorzien. Hij moet de toestand van je tuin snel in kunnen schatten, en ook direct een helder toekomstbeeld voor ogen hebben.

Kwalitatief tuinonderhoud is namelijk altijd toekomstgericht. Je wilt niet dat je tuin er alleen voor de komende weken of maanden goed bij ligt. De tuin moet zich in de loop der jaren goed blijven ontwikkelen. Een hovenier kan bijvoorbeeld inschatten welke bomen elkaar zullen verdringen en welke daarom beter gekapt kunnen worden. Hij kan je ook adviseren over de plantensoorten die het best in het grondtype van je tuin zullen gedijen en welke het minste water nodig hebben. Verder kan hij ook aangeven welk materiaal je het best kunt gebruiken bij de aanleg van een nieuw terras, een vijver, of zelfs een zwembad. Op deze manier is je tuin verzekerd van goed onderhoud. Daarnaast kan je ook een onderhoudscontract aflsuiten met de hovenier. Deze komt dan periodiek langs om jouw tuin van het juiste onderhoud te voorzien.

Een hovenier inschakelen

Via de Matchmaker van MyGo kun je snel een hovenier inschakelen. Dat kan zijn voor het aanleggen van een gazon, het bouwen van een vlonder en nog veel meer. Een professioneel hoveniersbedrijf kan je met iedere vorm van tuinwerk assisteren. Je kunt ook altijd vrijblijvend advies inwinnen en zelf besluiten of je van de diensten van een hovenier gebruikt wilt maken. In het geval van gevaarlijke werkzaamheden zoals een boom snoeien of kappen, wordt het wel aangeraden een hovenier in de hand te nemen. Hij beschikt namelijk over de ervaring, expertise en apparatuur om zulke klusjes veilig af te ronden.

Een mooie tuin is een enorme aanwinst voor je woning. Het is echter wel belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen. Alleen zo kan een tuin letterlijk en figuurlijk in bloei blijven. Voor tuinonderhoud betaal je gemiddeld € 35,- tot € 50,- per uur. Het aanleggen van een tuin of het aanvragen van tuinontwerp is aanzienlijk duurder, en zal afhangen van wat je aan de tuin wilt toevoegen. Grote hoveniersbedrijven rekenen doorgaans een hoger tarief dan zzp’ers en kleine bedrijven. Tegelijkertijd kun je hier ook vaak interessante aanbiedingen vinden. Neem dus altijd de tijd om hoveniers met elkaar te vergelijken. Dit kan via de Matchmaker of telefonisch via: 085 106 1600