Terug naar diensten

Inbraakpreventie

Inbraakpreventie

Kwalitatieve inbraakpreventie komt neer op een combinatie van boerenslimheid, techniek en goed onderhoud. Het eerste bestaat vooral uit het voorkomen van gedrag dat inbrekers in de kaart speelt, het tweede is bijvoorbeeld een kwestie van hoogwaardige dievenklauwen monteren en alarmsystemen installeren, en het derde betekent dat je deuren en ramen goed moet onderhouden. De beveiliging van je huis zal tijd kosten, maar je krijgt er ook veel voor terug. Huizen met het Politiekeurmerk Veilig Wonen hebben bijvoorbeeld 90% minder kans om het slachtoffer te worden van inbraak. Goede inbraakbeveiliging heeft dus wel degelijk effect. Je moet er alleen wel de tijd voor nemen.

Inbraakpreventie voordeur

Effectief je voordeur beveiligen doe je vooral met de aanschaf van kwalitatieve materialen. Ten eerste moet je een stevige deur hebben, het liefst zonder glas, die zich niet eenvoudig laat openbreken. Verder is het bij deuren beveiligen ook belangrijk om veel aandacht te besteden aan het juiste slot. Je kunt bijvoorbeeld een penslot plaatsen op de voordeur. Hiermee maak je het voor inbrekers nog moeilijker om je voordeur snel te kraken. Ook een driepuntsslot plaatsen kan veel doen om je voordeur inbraakproof te maken. Zulke investeringen lijken misschien duur, maar betalen je met dividend terug.

Inbraakpreventie tips

Wat betreft boerenslimheid zijn er natuurlijk een paar dingen waar je zelf op moet letten. Laat bijvoorbeeld nooit overal weten dat je op vakantie bent. Inbrekers zijn zeer actief op social media en zoeken gericht naar periodes waarin mensen van huis zijn. Laat wanneer je echt weg gaat bijvoorbeeld enkele lichten branden, in de gang of de woonkamer, om de indruk te wekken dat er nog iemand thuis is. Een dagelijkse controle door de buren kan ook veel effect hebben. Andere nuttige handelingen zijn dievenklauwen monteren of een anti-inbraakstrip plaatsen. Zulke maatregelen kunnen een inbreker ook vaak ontmoedigen.

Zorg er verder voor dat je huis een bewoonde indruk maakt. Inbrekers houden je woning vaak goed in de gaten, alvorens toe te slaan. Als ze het idee hebben dat er nog mensen thuis zijn, zullen ze sneller van hun plan afzien. Ook kun je een kerntrekbeveiliging aanbrengen, om je huis helemaal PKVW-beveiligd te maken. Bij Mygo kun je snel advies inwinnen over mogelijke maatregelen en de bijkomende kosten.

Bevind je huis zich in een zeer afgelegen omgeving, zonder directe buren, is het belangrijk om bij een lange afwezigheid maatregelen te nemen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen echt waardevolle objecten in een eigen (bank)kluis onder te brengen. Op die manier weet je in ieder geval dat de inbrekers niet de hoofdprijs mee zullen nemen. Verder valt het aan te raden om iemand dagelijks een bezoek te laten brengen. Op die manier weten inbrekers dat er geen ideaal moment van afwezigheid is, waarin ze toe kunnen slaan.

Inbraakpreventie kosten

De kosten van inbraakpreventie zullen afhangen van de maatregelen die je neemt. Goede beveiliging heeft nu eenmaal een prijskaartje, dus ga uit van € 1000,- tot circa € 3000,-. Voor die bedragen heb je wel hoogwaardige, innovatieve bescherming, die de kans op inbraak zeer klein maakt. Bij Mygo kun je de tarieven verder met elkaar vergelijken.

Waarom MyGo?
  • Direct een specialist geregeld
  • Snel een offerte binnen
  • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
  • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
  • Direct hulp via ons service center
  • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!