Interieurstylist/binnenhuisarchitect

Vind eenvoudig de beste interieurstylisten en binnenhuisarchitecten bij jou in de buurt

Ben jij op zoek naar een interieurstylist of binnenhuisarchitect die jou kan helpen met het inrichten van jouw huis of bedrijf? Met de online MyGo Matchmaker vind je direct een gekwalificeerde interieurspecialist bij jou in de buurt. Liever telefonisch contact? Bel dan naar 085 106 1600.

Direct een interieurstylist nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Wat is het verschil tussen een interieurstylist en een binnenhuisarchitect?

Hoewel een interieurstylist en een binnenhuisarchitect zich allebei bezighouden met de inrichting van huizen, zit er wel verschil tussen de twee beroepen. Als je eigenlijk op zoek bent naar een binnenhuisarchitect, wil je in ieder geval geen interieurstylist inschakelen.

Binnenhuisarchitect is een beschermd beroep waarvoor de persoon in kwestie een specialistische hbo- of wo-opleiding tot architect moet hebben gevolgd, continue nascholing moet krijgen en moet staan ingeschreven in het architectenregister. Net als een gewone architect moeten ze alles weten van vergunningen en bouwvoorschriften, wat ze ook gekwalificeerd maakt om je huis te verbouwen. Alleen binnenhuisarchitecten die aan deze voorwaarden voldoen, mogen deze titel gebruiken.

Interieurstylisten daarentegen zijn geen architecten, maar hebben wel veel kennis van hoe je kleuren, vormen en stoffen kunt gebruiken om woningen sfeervol in te richten. Over het algemeen hebben ze een mbo-opleiding gevolgd en velen werken in een woonwinkel, waar zij klanten adviseren. Ook kunnen interieurstylisten worden ingeschakeld om je woning ter plekke een make-over te geven. Interieurstylist is geen beschermd beroep; in principe mag iedereen zich zo noemen. Wel bestaat de Beroepsvereniging Nederlandse Stylisten (BNS Crisp). Interieurstylisten die bij deze vereniging staan ingeschreven, hebben aangetoond goed werk te leveren en zijn hiermee ook iets betrouwbaarder.

Heb ik een interieurstylist of een binnenhuisarchitect nodig?

Zoals hierboven uitgelegd, zit het verschil tussen een binnenhuisarchitect en een interieurstylist hem voornamelijk in de kwalificaties van de persoon in kwestie. Als je je huis daadwerkelijk vanbinnen wilt verbouwen, heb je een binnenhuisarchitect nodig; een interieurstylist is hiervoor namelijk niet opgeleid en mag dit ook niet doen. Ook voor maatwerk waarvoor je niet per se een vergunning nodig hebt, is de binnenhuisarchitect de persoon die je zoekt. Interieurstylisten zijn namelijk geen meubelmakers, terwijl sommige binnenhuisarchitecten dat wel zijn – of in ieder geval in contact staan met meubelmakers.

Wil je je huis daarentegen gewoon gezellig inrichten en heb je daar hulp bij nodig, dan is de interieurstylist de persoon voor die klus. Interieurstylisten zijn een stuk goedkoper dan binnenhuisarchitecten en helpen je graag bij het kiezen van meubels en decoraties en bijvoorbeeld bij het behangen van je muren (desnoods met de hulp van een schilder of behanger).

Wat kost een interieurstylist/binnenhuisarchitect?

Omdat interieurstylist en binnenhuisarchitect verschillende beroepen zijn, hanteren ze ook verschillende kosten. In de tabellen hieronder en op onze pagina Interieurstylist kosten zie je welke prijzen je ongeveer kunt verwachten.

Diensten interieurstylist

Kosten

Kleuradvies geven/lichtplan creëren

€ 50 - € 150

Interieuradvies aan huis

€ 200 - € 400

Uitgebreid advies + moodboard en ontwerp

€ 500 - € 2000

Advies, ontwerp en uitvoering

€ 2000 - € 3000

Met de MyGo Matchmaker vind je direct de beste interieurstylist in jouw omgeving.
Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Vaak berekent de interieurstylist deze kosten op basis van de losse werkzaamheden of een pakket. Het tarief en de kosten worden van tevoren vastgelegd in een door de interieurstylist opgesteld contract.

Voor de binnenhuisarchitect gelden de volgende kosten:

Diensten binnenhuisarchitect

Kosten per ruimte

Interieuradvies op locatie

€ 200 - € 400

Interieuradvies + ontwerpschetsen + personal shopping

€ 600 - € 900

Ontwerp + vergunningsaanvraag

€ 1700 - € 3300

Volledig ontwerp + vergunningsaanvraag + bouwbegeleiding

€ 800

Quickscan

€ 500

Contractvorming (incl. begeleiding aannemersselectie)

€ 1200

Waarop letten bij het kiezen van een interieurstylist of binnenhuisarchitect?

Wat je een mooi interieur vindt en wat je nu eigenlijk aan je huis wilt laten aanpassen is natuurlijk erg persoonlijk. Daarom zal niet elke interieurstylist of binnenhuisarchitect aansluiten op je wensen. Om je de best mogelijke ervaring te bieden bij het vinden van een geschikte designer, hebben we de volgende tips voor je verzameld:

   • Check of het portfolio van de designer aansluit op jouw stijl. Of je nu een interieurstylist of binnenhuisarchitect zoekt, het belangrijkste is wel dat jullie visies overeenkomen. Het portfolio is een goede manier om te zien of de stijl van de persoon in kwestie past bij die van jou. Houd je bijvoorbeeld erg van kleur en spannende texturen, dan kun je er wel van uitgaan dat een ontwerper met een zeer minimalistisch portfolio niet bij je past. Hiervoor is het verstandig om de websites van binnenhuisarchitecten of interieurstylisten die je op het oog hebt te raadplegen.
   • Ga na in hoeverre je de diensten van de binnenhuisarchitect nodig zou hebben. Zoals je hebt kunnen lezen, zijn binnenhuisarchitecten nu eenmaal duurder dat interieurstylisten. Dat betekent natuurlijk niet dat je altijd zomaar voor een interieurstylist kunt kiezen om goedkoper uit te zijn. Moet er verbouwd worden? Dan is de binnenhuisarchitect je enige optie (hoewel je bijvoorbeeld wel zelf vergunningen zou kunnen aanvragen om de kosten te drukken). Wil je je woonkamer alleen opnieuw laten inrichten? Dan is het misschien verstandiger om wel gewoon met een interieurstylist in zee te gaan.
   • Wil je een interieurstylist? Kies dan een die bij BNS Crisp staat ingeschreven. Omdat in principe iedereen zichzelf interieurstylist mag noemen, kan het enigszins moeilijk zijn om te bepalen welke interieurstylisten goed werk leveren en welke niet. Nu geeft het portfolio daar wel een beeld van, maar voor een echte kwaliteitsstempel kun je ook kijken naar een inschrijving bij BNS Crisp. Dan weet je zeker dat je interieurstylist zich, net als een binnenhuisarchitect, bewezen heeft.
Met de MyGo Matchmaker vind je direct de beste binnenhuisarchitect of interieurstylist in jouw omgeving.
Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Hoe je de beste én voordeligste binnenhuisarchitect of interieurstylist vindt

Nu hebben we je wel tips gegeven voor hoe je een binnenhuisarchitect of interieurstylist kunt vinden die bij jouw wensen past, maar de realiteit blijft dat de diensten van deze designers duur zijn, en dat je hier waarschijnlijk wel enigszins op wilt besparen. Daarbij kan MyGo je op twee manieren helpen, namelijk:

… door je specifiek regionale binnenhuisarchitecten/interieurstylisten te tonen. Om designers te vinden die actief zijn in jouw regio, hoef je alleen maar je woonplaats of postcode in te vullen in onze online MyGo Matchmaker. Zo bespaar je op de voorrijkosten als de binnenhuisarchitect of interieurstylist bij jou op locatie moet langskomen, wat vooral erg fijn is bij een langer project.

… door je meerdere offertes met elkaar te laten vergelijken. Wanneer onze Matchmaker je heeft getoond welke interieurstylisten of binnenhuisarchitecten bij jou in de buurt gevestigd zijn, kun je heel eenvoudig (uitgebreide) offertes bij hen opvragen waarin je uitlegt wat je wensen en beperkingen zijn. De designers kunnen dan reageren, aangeven of ze daartoe in staat zijn en je een prijsopgave sturen. Zo vind je een binnenhuisarchitect/interieurstylist die aansluit op je wensen, je eisen en je budget.

Snel een interieurstylist in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

MyGo helpt je graag bij het vinden van een interieurstylist/binnenhuisarchitect

Onze MyGo Matchmaker is de eenvoudigste manier om offertes op te vragen bij meerdere interieurstylisten of binnenhuisarchitect, maar ook telefonisch kunnen we je zeker matchen! Bel daarvoor naar 085 106 1600 en dan verbinden wij je door met een beschikbare designer, zodat je direct een feel kunt krijgen voor wie de stylist of architect is. Zo weet je dankzij MyGo dat je je klus met een gerust hart aan hem of haar kunt overlaten!


Spreek direct een medewerker!
Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!