Terug naar prijzen
Kosten elektrische vloerverwarming

Kosten elektrische vloerverwarming

Wat kost elektrische vloerverwarming?

Elektrische vloerverwarming laten aanleggen voor 5 vierkante meter vloer kost ongeveer 300 euro, inclusief de materialen en de installatie. Elektrische vloerverwarming werkt op energie en daarom zal je energierekening jaarlijks zo’n 25 tot 75 euro hoger zijn, afhankelijk van de oppervlakte waarop je de vloerverwarming plaatst. Bij de plaatsing hoeft de vloer niet te worden opengebroken, omdat elektrische vloerverwarming in matten op de vloer kan worden gelegd. Hierop kun je nieuwe tegeltjes plaatsen. In dit artikel vind je alle informatie over de soorten en prijzen van elektrische vloerverwarming. De kosten van dit project kunnen erg verschillen, dus voor een accurater overzicht voor jouw klus kun je het beste een specialist contacteren. Via de MyGo Matchmaker kun je in contact komen met geschikte specialisten bij jou in de buurt. Je kunt zelfs verschillende offertes aanvragen zodat je de prijzen van meerdere vakmannen kunt vergelijken. Je kunt ons ook telefonisch bereiken op 085-432 00 32.

Kosten elektrische vloerverwarming: prijsopbouw

De meest gebruikte variant van elektrische vloerverwarming is een systeem met matten. Dit systeem kun je gemakkelijk zelf plaatsen en daarom zijn onderstaande kosten exclusief de montage. De kosten van een montage zullen meestal tussen de 25 en de 40 euro per uur bedragen. Het is verstandig om van tevoren via een offerte een vaste prijs af te spreken met de vakman. Zo weet je zeker hoeveel de klus gaat kosten. De kosten van elektrische vloerverwarming met matten bedragen het volgende:

Oppervlakte

Hoofdverwarming

Bijverwarming

3 m2

€130

€120

5 m2

€155

€130

7 m2

€200

€155

9 m2

€230

€180

12 m2

€245

€220

16 m2

€270

€240

Vloerverwarming als hoofdverwarming verwarmt de hele ruimte en zorgt er dus voor dat je geen radiatoren meer nodig hebt. Bij comfort- of bijverwarming zorgt de vloerverwarming alleen voor warme voeten en heb je dus nog wel radiatoren nodig. Voor meer informatie over hoofd- en comfortverwarming kun je hier klikken. In dit artikel lees je alles over de mogelijkheden en kosten van het aanleggen van een betonvloer met verwarming.

Elektrische vloerverwarming soorten

De meest voorkomende soort van elektrische vloerverwarming is het mattensysteem. Je kunt dan een handige glasvezel mat met elektrische kabels op je huidige vloer plaatsen. Daarna kun je het beste tegels van keramiek op deze matten plaatsen. Tegels combineren namelijk goed met elektrische matten, in tegenstelling tot hout of zeil. Matten zijn eenvoudig te installeren en ze verwarmen de vloer snel. Maar er zijn ook andere soorten elektrische vloerverwarming, namelijk folie en kabels. Prijzen van onderstaande folie en kabels zijn van het kwaliteitsmerk Thermo Lámina:

Oppervlakte

Folie

Kabels

4 m2

€175

€230

6 m2

€260

€330

9 m2

€400

€460

Elektrische folie

Er wordt dunne elektrische folie geplaatst onder de vloer. Dit werkt het beste met hout, parket of laminaat. Er wordt ook gebruik gemaakt van isolatieplaten zodat er geen warmte ontsnapt aan de onderkant.

Systeem met elektrische kabels

Elektrische kabels worden in de vloer zelf gelegd, waarbij ze moeten worden ingefreesd. Dit zorgt ervoor dat de montagekosten iets hoger zijn, maar wel zijn deze kabels het voordeligst wat betreft energieverbruik. Met de kabels duurt het wat langer voordat de vloer warm is, maar de warmte blijft lang hangen.

Geld besparen met traditionele vloerverwarming

In plaats van elektrische vloerverwarming kun je ook kiezen voor traditionele. Hoewel elektrische vaak zo’n 200 euro goedkoper is in de aanschaf, zijn de verbruikskosten wel hoger. Traditionele vloerverwarming wordt namelijk aangesloten op de centrale verwarming en werkt dus niet op elektriciteit. Je kunt tot wel 75 euro per jaar besparen wanneer je voor traditionele vloerverwarming kiest. Klik hier voor meer informatie over traditionele vloerverwarming en de kosten. Om de energiekosten van elektrische vloerverwarming te beperken, heeft MyGo de volgende tips voor je:

  • Kleine ruimtes. Je kunt elektrische vloerverwarming het beste aanleggen in kleine ruimtes omdat het rendement daar het hoogst is.
  • Weinig gebruikte ruimtes. Elektrische vloerverwarming is geschikt voor ruimtes die weinig gebruikt worden omdat daar de verwarming niet altijd aan hoeft. Denk daarbij aan een logeerkamer, slaapkamer, zolder of garage.
  • Bijverwarming. Het is voordeliger om de elektrische vloerverwarming als bijverwarming te gebruiken in plaats van als hoofdverwarming. Combineer de vloerverwarming daarom met radiatoren om geld te besparen.
  • Zonnepanelen. Je kunt zonnepanelen aanschaffen om gratis energie op te wekken. Hoewel de aanschaf van zonnepanelen erg prijzig is, verdien je dit na een tijd terug waardoor je er winst uit gaat halen. Meer informatie over zonnepanelen vind je hier.

Een geschikte specialist vinden met MyGo

Om een perfecte werking van je vloerverwarming te garanderen, kun je deze het beste laten aanleggen door een professional. Via de MyGo Matchmaker kom je eenvoudig in contact met geschikte vloerverwarming specialisten in jouw regio. Je kunt direct met hen in contact komen voor het maken van een afspraak, maar ook voor het aanvragen van een offerte. Het kan verstandig zijn om eerst een situatieopname te laten doen, zodat je precies weet wat je mogelijkheden zijn en wat het voordeligst is. Je kunt ook meerdere offertes aanvragen, zodat je de prijzen van verschillende specialisten kunt vergelijken. Als je de Matchmaker gebruikt, kun jij dus binnen een mum van tijd zo voordelig mogelijk genieten van warme voeten. Met vragen kun je terecht bij 085-432 00 32.