Terug naar prijzen
Kosten kunstgras

Kosten kunstgras

Wat kost kunstgras?

Kunstgras kost gemiddeld zo’n 15 tot 40 euro per vierkante meter, afhankelijk van de kwaliteit en het merk. Het laten leggen van kunstgras kost inclusief alle nodige werkzaamheden eromheen meestal zo’n 20 euro per vierkante meter. Niet alle soorten kunstgras kun je overal voor gebruiken: sommige soorten zijn geschikt voor de tuin, andere voor het balkon of een sportveld. In dit artikel lees je alles over de mogelijkheden en de kosten van kunstgras aanleggen. Voor persoonlijkere informatie over jouw klus kun je de MyGo Matchmaker gebruiken. Je komt dan gemakkelijk en snel in contact met de beste specialisten bij jou in de buurt. Je kunt hen direct bellen voor een afspraak, maar je kunt ook eerst een offerte aanvragen. Voor vragen kun je bellen naar 085-432 00 32.

Prijsopbouw kunstgras kosten: soort kunstgras

De prijs van kunstgras wordt bepaald op basis van de kwaliteit en de oppervlakte waarvoor het kunstgras nodig is. De kwaliteit wordt bepaald door hoe realistisch het gras eruit ziet en hoe zacht het gras is. In tabel 1 staan de gemiddelde prijzen van verschillende merken van kunstgras per vierkante meter, inclusief de belangrijkste eigenschappen van elk merk.

Tabel 1: Kosten kunstgras per merk.

Merk kunstgras

Eigenschappen

Prijs per m2

Nevada

Poolhoogte 24mm, geschikt voor speel- en sportvelden, ook beschikbaar in rood, blauw, wit en geel

€11-16

Parma

Poolhoogte 25mm, geschikt voor binnenshuis en balkon

€17

Monza

Poolhoogte 20mm, geschikt voor binnenshuis en balkon, natuurlijke uitstraling

€17

Hockey

Poolhoogte 10mm, semi-waterveld, geschikt voor hockey

€29

Milano

Poolhoogte 30mm, mosdraad, geschikt voor tuin

€25

Washington

Poolhoogte 30mm, mosdraad, erg zacht, geschikt voor tuin

€35

Naturel

Poolhoogte 36mm, geschikt voor tuin of binnenshuis, zeer realistisch

€35

Prijsopbouw kunstgras kosten: laten leggen

Om zeker te weten dat je kunstgras er perfect bij gaat liggen, kun je het het beste laten aanleggen door een professional. Er komen verschillende werkzaamheden kijken bij het aanleggen van kunstgras. In tabel 2 zie je de gemiddelde kosten van de plaatsing van kunstgras exclusief de materialen, waarvan je de kosten in tabel 1 kunt vinden. De kosten van kunstgras plaatsen hangen dus af van de werkzaamheden die je wilt laten uitvoeren.

Tabel 2: Kosten plaatsing kunstgras.

Soort plaatsing

Werkzaamheden

Gemiddelde kosten

Voordelige keus

Aanbrengen kunstgras; afvoeren restmateriaal

€10-14 per m2

Gemiddelde keus

Vlak maken ondergrond; aanbrengen kunstgras; afvoeren restmateriaal

€12-16 per m2

Luxe keus

Aanvoeren en plaatsen zandbed; vlak maken ondergrond; aanbrengen kunstgras; afvoeren restmateriaal

€18-22 per m2

Werkzaamheden kunstgras plaatsen

Hieronder staat uitgelegd wat de werkzaamheden in tabel 2 precies inhouden:

  • Aanvoeren en plaatsen zandbed. Je kunt kiezen voor een harde ondergrond of een zandbed als ondergrond. Indien je kiest voor een zandbed, moet dit zand worden aangevoerd en geplaatst.
  • Vlak maken ondergrond. Een harde ondergrond moet vlak worden gemaakt en een zandbed moet worden aangetrild en uitgevlakt voordat kunstgras geplaatst kan worden. Bovendien kan er een stabilisatiedoek worden aangebracht waar nodig.
  • Aanbrengen kunstgras. Het kunstgras wordt aangebracht en de naden worden waar nodig verlijmd. Ook kan het kunstgras worden vastgezet met speciale haken of met kit. Vervolgens wordt het kunstgras opgeborsteld.
  • Afvoeren restmateriaal. Tot slotte wordt er opgeruimd en wordt restmateriaal afgevoerd.

Prijsvoorbeelden kunstgras aanleggen kosten

De prijzen van kunstgras aanleggen verschillen wat betreft het merk van het kunstgras, de werkzaamheden die de specialist moet uitvoeren en de oppervlakte waarop het kunstgras geplaatst moet worden. Vaak hanteren specialisten een vaste prijs voor oppervlaktes onder de 25 vierkante meter. Bij oppervlaktes tussen de 25 en de 100 vierkante meter betaal je per vierkante meter. Voor oppervlaktes van boven de 100 vierkante meter wordt meestal in overleg een prijs vastgesteld. In tabel 3 bieden we een aantal prijsvoorbeelden aan, zodat je een beter beeld krijgt van de kosten van kunstgras plaatsen:

Tabel 3: Prijsvoorbeelden kunststof inclusief plaatsing.

Oppervlakte

Kunstgras met een gemiddelde prijs van €20 per m2

Plaatsing optie 1

Plaatsing optie 2

Plaatsing optie 3

0-25 m2

€0-500

€350

€400

€550

25-40 m2

€500-800

€14 per m2

€16 per m2

€22 per m2

40-60 m2

€800-1.200

€13 per m2

€15 per m2

€21 per m2

60-80 m2

€1.200-1.600

€12 per m2

€14 per m2

€20 per m2

80-100 m2

€1.600-2.000

€11 per m2

€13 per m2

€19 per m2

100< m2

€2.000<

Overleg

Overleg

Overleg

Kunstgras: belangrijke eigenschappen

Wanneer je de soort kunstgras uitkiest, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de volgende eigenschappen van kunstgras:

  • Poolhoogte. De poolhoogte van kunstgras betekent de hoogte van de grassprieten. Hoe hoger de poolhoogte, hoe realistischer het kunstgras lijkt en hoe hoger de kosten worden.
  • Mosdraad. Mosdraden zijn beige, gele of bruine draden die tussen de kunstgrasvezels zitten. Hierdoor gaat het kunstgras er natuurlijker uitzien en blijft het langer mooi.
  • Zand. Het is verstandig om je kunstgras te vullen met zand. Hierdoor gaan de sprieten namelijk niet plat liggen, waardoor het kunstgras langer mooi blijft.

De beste hovenier vind je met MyGo

Als je zeker wilt weten dat jouw kunstgras netjes en recht wordt aangelegd, kun je het beste een specialist inschakelen. Je kunt hierbij kiezen uit optie 1, 2 of 3 zoals beschreven in tabel 2 van dit artikel. Vaak is er veel mogelijk wanneer je van tevoren overlegt met een specialist. Wanneer je nog vragen hebt, aarzel dan vooral niet om een specialist te contacteren. Via de MyGo Matchmaker kun je de beste specialisten in jouw regio vinden. Je kunt hen direct bellen of mailen voor een afspraak, maar je kunt vaak ook eerst een situatieopname laten doen of een offerte aanvragen. Bij MyGo kun je zelfs meerdere offertes aanvragen, zodat je zeker weet dat je de goedkoopste specialist te pakken hebt. Heb je vragen over de Matchmaker? Dan kun je bellen naar 085-432 00 32.