Terug naar prijzen
Kozijnen schilderen prijs

Kozijnen schilderen prijs

Wat is de prijs van kozijnen schilderen?

De kosten van kozijnen schilderen liggen op zo’n 400 euro per 5 vierkante meter kozijnen en zo’n 1.400 euro voor 20 vierkante meter kozijnen. De arbeidskosten van een schilder bedragen tussen de 35 en de 50 euro per uur. In dit artikel lees je alles over kozijnen schilderen. Wil je direct weten wat deze klus voor jou gaat kosten? Neem dan contact op met een professionele schilder via de MyGo Matchmaker. Je kunt direct een afspraak maken of eerst één of meerdere offertes aanvragen. Je kunt ook bellen naar 085 106 1600.

Prijsopbouw kozijnen schilderen

In tabel 1 vind je de gemiddelde kosten van kozijnen schilderen inclusief materialen, arbeidskosten, voorrijkosten en btw.

Tabel 1. Kosten kozijnen schilderen

Werkzaamheid

Prijs per 5 m2

Prijs per 10 m2

Prijs per 20 m2

Kozijnen schilderen

€400

€750

€1.400

Kosten schilder voor kozijnen

De kosten van kozijnen schilderen verschillen voor de binnen- en de buitenkant van de kozijnen. Dat komt omdat de buitenkant goed tegen de weersomstandigheden moet kunnen. Op de buitenkant komt dus verf dat bestand is tegen regen, wind en hagel. In tabel 2 vind je de gemiddelde arbeidskosten van een schilder per uur inclusief de verf en de btw.

Tabel 2. Kosten schilder

Schilder

Kosten per uur

Binnen

€35-40

Buiten

€40-50

Kosten verf

Tabel 3 toont de kosten van verf voor kozijnen. Daarbij is grondverf de verf die als onderlaag fungeert en dus als eerste wordt gebruikt. Vervolgens komt de dekkende verf, die de kleur van de kozijnen bepaalt. Tot slot werkt de schilder dit af met beits en lak, wat fungeert als beschermingslaag tegen beschadigingen. Zo worden de kozijnen minder gevoelig voor krassen en stoten.

Tabel 3. Kosten verf

Soort verf

Kosten per liter

Hoeveel schilderen per liter

Grondverf

€20-40

8-12 m2

Dekkende verf

€20-50

10-16 m2

Beits en lak

€20-60

3-16 m2

Meer informatie over schilderwerk

Voordat een kozijn geschilderd kan worden, moet eerst de ondergrond gereed worden gemaakt. De meeste kozijnen zijn gemaakt van hout of kunststof. Niet alle soorten verf blijven goed zitten op deze materialen. Een professionele schilder weet gelukkig precies welke soort verf er gebruikt kan worden. Ook zal de schilder eerst de ondergrond van de kozijnen moeten voorbereiden. Dit doet hij of zij als volgt:

  • Ondergrond repareren wanneer deze is beschadigd
  • Oude verflaag verwijderen
  • Ondergrond ontvetten en schuren

Bespaartips van MyGo: kozijnen schilderen

MyGo heeft een aantal bespaartips voor je verzameld zodat je voordelig je kozijnen kunt schilderen:

  1. Lage btw. Je betaalt voor schilderwerk een lager btw-tarief, namelijk maar 9% in plaats van 21%.
  2. Locale specialist. Door een locale schilder te kiezen bespaar je op de voorrijkosten.
  3. Winter. In de winter is er voor schilders minder werk en daarom hanteren ze vaak een goedkoper wintertarief. Bespaar dus geld door schilderwerk in de winter te laten uitvoeren.
  4. Offertes vergelijken. Door meerdere offertes te vergelijken via de MyGo Matchmaker kun je de goedkoopste schilder kiezen.

De beste schilder vind je met MyGo

Je kunt je schilderwerk aan een deskundige schilder uitbesteden voor een optimaal resultaat. Je weet dan zeker dat de ondergrond goed wordt geprepareerd en dat de juiste verf perfect wordt aangebracht, zonder dat het gaat blakeren of afvegen. Een geschikte schilder voor jouw klus vind je met de MyGo Matchmaker. Via de Matchmaker ontvang je een overzicht van de beste schilders in jouw regio. Je kunt meteen een afspraak maken of eerst één of meerdere offertes aanvragen. Zo kies je snel en gemakkelijk de voordeligste schilder. Je kunt ook bellen naar 085 106 1600.