Terug naar prijzen
Kunstgras leggen prijzen

Kunstgras leggen prijzen

Wat kost het leggen van kunstgras?

De gemiddelde kosten voor het leggen van kunstgras liggen ongeveer tussen de 700 en 1300 euro. De prijs bestaat grotendeels uit twee componenten. De arbeidskosten voor het leggen van de kunstgrasmat en de prijs van het kunstgras. Het is mogelijk om (een deel van) deze werkzaamheden zelf uit te voeren. Dan bespaar je op de arbeidskosten.

Wil je nu zelf ook een kunstgrasveld? In dit artikel lees je alles over de prijzen en toepassingen van kunstgras.

Zoek je een hovenier voor het leggen van kunstgras? Om de goedkoopste vakman bij jou in de buurt te vinden kun je de MyGo Matchmaker gebruiken. De Matchmaker geeft je snel een overzicht van de beste vakmensen bij jou in de buurt. Je kunst profielen en reviews bekijken en gratis één of meerdere offertes aanvragen. 085-432 00 32 is het telefoonnummer dat je kunt bellen wanneer je liever direct iemand aan de lijn hebt. Onze collega’s van de klantenservice zitten voor je klaar.

Arbeidskosten kunstgras leggen

Werkzaamheden

Gemiddelde prijs per 5m2

Afgraven en afvoeren van oude gazon

€ 40

Opvullen met zand 3-5 cm (excl. prijs zand)

€ 30

Zandbed aantrillen en afvlakken

€ 15

Aanbrengen stabilisatiedoek (excl. prijs doek)

€ 15

Plaatsen kunstgras en evt. verlijmen naden

€ 50

Kunstgras vastzetten met kunstgrashaken

€ 10

Kunstgras opborstelen

€ 10

Restmateriaal opruimen en afvoeren

€ 10

Kunstgras: prijs - kwaliteit

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten kunstgras. Voor iedere plek en iedere wens bestaat er wel een unieke kunstgrassoort die daar het beste bij past.                                                                                         

Het verschil in kwaliteit wordt met name bepaald door de ‘echtheid’ van het gras. Hoe zachter en voller het grasveld hoe hoger de prijs. Hierdoor is een grasveld met hogere sprieten en met een hoger aantal sprieten per m2 duurder dan een grasveld met minder hoge sprieten en minder sprieten per m2.

Toepassing

Kenmerken

Gemiddelde prijs per m2

Tuin

-Poolhoogte ± 30mm

-Zacht en vol

-Natuurlijke uitstraling

-Met mosdraad

-4 kleuren vezels

€ 15 - € 32

Balkon

-Poolhoogte 20 - 25mm

-Met perforatiegaatjes voor waterafvoer

-Ook geschikt voor binnen

-Met mosdraad

-3 kleuren vezels

€ 13 - € 20

Speelveld of sportveld

-Poolhoogte ± 24mm

-Sterk

-1 kleur vezels

-In meerdere kleuren beschikbaar

€ 11 - € 18

Kunstgras leggen: 3 prijsvoorbeelden

Kunstgras in de tuin

Je hebt een vrijstaande woning en je wilt graag een deel van je tuin inrichten met een kunstgrasveld van 25m2. Vanwege de natuurlijke uitstaling kies je voor een kunstgrassoort die speciaal geschikt is voor tuinen. Het mosdraad en de vezels bestaande uit 4 kleuren geven het gras een volle, niet van echt te onderscheiden uiterlijk.                         

Je houdt van klussen dus je wilt graag zoveel mogelijk zelf doen. Je laat alleen het kunstgrasveld leggen door een vakman. Het totaalbedrag voor de klus komt dan uit op ongeveer 800 euro.

Kunstgras op het balkon

Je hebt een appartement met een ruim balkon zonder tuin. Om het geheel toch een natuurlijke uitstraling te geven kies je voor 3 m2 kunstgras op je balkon. Omdat je er gemakkelijk overheen wilt kunnen lopen, zonder dat je in een plas stapt kies je voor een kunstgrassoort die geschikt is voor een balkon.                                                                                                                                                                     

Vanwege de kleine oppervlakte laat je een bevriende klusser het kunstgras plaatsen. Je betaald dus vrijwel geen arbeidskosten. Je betaald dan ongeveer 150 euro.

Een speelveld van kunstgras

Om de (klein)kinderen te plezieren richt je 20 m2 van de tuin in als speelveld. Je hebt behoefte aan een sterkte grassoort in een frisse rode kleur. Dat het gras er wat minder natuurlijk uitziet maakt niet zoveel uit. In dat geval kun je kiezen voor een van de grassoorten die geschikt is voor een speelveld. Zelf heb je geen tijd om mee te helpen met de aanleg. Je laat de hele klus dus uitvoeren door een hovenier. Het bedrag voor je kunstgrasveld komt dan uit op ongeveer 1.000 euro.

Voordelen kunstgras

1: Weinig onderhoud

Bij een kunstgrasveld ben je minder tijd en geld kwijt aan het onderhoud. Je hoeft niet iedere week de grasmachine uit de schuur te halen. Twee maal per jaar goed borstelen om de takjes en blaadjes te verwijderen is voldoende voor een verzorgd kunstgrasveld.

2: Lange levensduur

Bij gemiddeld gebruik kan een kunstgrasveld lang mee gaan. De kwaliteit van het kunstgras speelt hierbij een rol, maar een gemiddeld kunstgrasveld gaat zo’n 12 – 20 jaar mee.

3: Natuurlijke uitstraling

Kunstgras blijft het hele jaar groen. Of dit wel of niet bijdraagt aan een natuurlijke uitstraling mag je zelf beoordelen. Vanwege de huidige kwaliteit is een goed kunstgrasveld nauwelijks te onderscheiden van echt gras. Al is het wel te zien wanneer je goed kijkt. De geur van vers gemaaid gras zul je wel moeten missen bij een kunstgrasveld.

Bespaartips van MyGo

Hoveniers rekenen soms een vaste prijs

Houd er rekening mee dat sommige hoveniers een vaste prijs rekenen voor het aanleggen van een kleiner kunstgrasveld. Bijvoorbeeld, een vaste prijs voor kunstgrasvelden van 24 m2 en minder. In dat geval ben je dus evenveel kwijt aan arbeidskosten voor een kunstgrasveld van 12 m2 als voor een kunstveld van 24 m2.

Korting per m2 voor de aanleg

Bij grotere oppervlakten bieden hoveniers juist vaak weer een lagere prijs per m2 aan. Hierdoor kan het zijn dat je voor het laten aanleggen van een kunstgrasveld van 60 m2 zomaar een euro per m2 korting krijgt ten opzichte van een grasveld van 40 m2. Hier kun je naar informeren bij een vakman.

Meerdere offertes

Door bij verschillende vakmensen offertes aan te vragen kun je de prijzen met elkaar vergelijken. Hierdoor vind je snel de meest voordelige vakman bij jou in de buurt.

Overblijfselen hergebruiken

Bij het op maat snijden van het kunstgras blijven vaak stukken over. Deze resten kun je gemakkelijk hergebruiken voor moeilijke hoekjes in de tuin of zelfs op een creatieve manier in huis.

Een geschikte hovenier vinden met MyGo

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen is het heel goed mogelijk om zelf kunstgras te leggen. De voorbereidende werkzaamheden kun je bovendien ook prima zelf uitvoeren. Toch kan het handig zijn contact te zoeken met een vakman om je ideeën door te nemen.

Hiervoor kun je de MyGo Matchmaker gebruiken. Met de Matchmaker kun je snel en overzichtelijk verschillende vakmensen bij jou in de buurt met elkaar vergelijken. Je kunt proefielen en reviews lezen en vrijblijvend één of meerdere offertes aanvragen. Als je liever belt kan dat ook. Hiervoor kun je bellen naar 085 432 00 32. Onze klantenservice helpt je graag verder.