Terug naar diensten
Mooie Vloer Soorten

Mooie Vloer Soorten

Bij de verbouwing van een woonkamer, keuken of andere kamer in je woning, is er altijd die eerste vraag: welke vloer gaan we neerleggen? Vloeren heb je immers in allerlei soorten en maten, en iedere soort heeft weer zijn eigen, unieke eigenschappen. Hieronder vind je een kort overzicht van de verschillende soorten vloeren. Bij MyGo’s experts kun je altijd aanvullend advies opvragen.

Houten vloeren

Een mooie houten vloer spreekt boekdelen. Een eiken vloer leggen of een kurkvloer leggen kan je huis echt doen opleven. De natuurlijke kwaliteiten van hout zorgen ervoor dat krassen of scheurtjes de uitstraling alleen maar verhogen. Bovendien is het een duurzame optie die een leven lang mee gaat. Ook parket leggen is een goede optie voor iedereen die zijn huis met hout wil verrijken.

Kunststof vloeren

Een groot voordeel van kunststof vloeren is dat ze zeer brede toepassingsmogelijkheden hebben. Ze kunnen de uitstraling van hout of marmer overnemen, afhankelijk van je eigen voorkeur. Je kunt ze dus heel goed afstemmen op de rest van het interieur. Met laminaat leggen kun je hetzelfde effect bereiken als een houten vloer, en met het slijtvaste linoleum kun je ook veel kanten op.

Gietvloer aanbrengen

Een gietvloer aanbrengen biedt eveneens ruime mogelijkheden. Zoals de naam al aangeeft, wordt er hierbij een afwerklaag op een dragende vloer gegoten. Dit kan beton zijn maar ook kunststof zoals polyurethaan. Het effect is een gladde, nagenoeg smetteloze vloer die erg goed aansluit op een modern interieur. Ook het kleurenpallet is hier zeer breed.

Tegelvloeren

Ook de Romeinen maakten al gebruik van tegelvloeren, en dat is sindsdien niet veranderd. Tegels leggen is een uitstekende manier om een badkamer of keuken af te werken, en ook in een woonkamer kan er een mooi resultaat mee bereikt worden. Natuursteen leggen is verder ook mogelijk, net als speciale plavuizen leggen. Tegels kunnen immers in allerlei verschillende materialen worden geleverd. Bij de Matchmaker van MyGo kun je, je uitgebreid laten adviseren over de verschillende mogelijkheden. Dit kan ook telefonisch, via 085 106 1600