Terug naar diensten
Ontmossen Dak

Ontmossen Dak

Je oog is er vast wel eens op gevallen tijdens een fietsritje door je stad of dorp, of misschien zie je het elke dag wel als je thuis komt, een dak vol met mos. Mos vormt zich maar al te graag op daken en komt met name voor op dakpannen, golfplaten, shingles en lei. Een kleine hoeveelheid mos is niet perse schadelijk maar een te grote hoeveelheid tast de levensduur van je dak aan.  Daarom moet je zo nu en dan denken aan het ontmossen van je dak.

Redenen ontmossen van dak

Er zijn meerdere redenen waarom het verstandig is om je dak te ontmossen en zo de levensduur van je dak te vergroten:

  • Lekkage verminderen: Een ophoping van mos en vuil op je dak zorgt voor een grotere kans van scheurtjes in je dak die op hun buurt lekkages kunnen veroorzaken.
  • Vorstschade voorkomen:  Als mos bevriest zal het vocht in het mos uitzetten. Hierdoor kunnen scheurtjes en barsten in de dakbedekking ontstaan.
  • Aanzien vergroten: Ontmossen van je dak zorgt ervoor dat je huis er verzorgd uit blijft zien.
  • Energieverbruik: Een ophoping van mos kan er op termijn voor zorgen dat je dakisolatie wordt aangetast. Dit kan op zijn beurt leiden tot een hogere energierekening.

Hoe werkt het?

Er zijn twee verschillende manieren om een dak te ontmossen, met of zonder reinigingsmiddel. De methode die gebruikt wordt is afhankelijk van het soort vuil, de hoeveelheid vuil en de dakbedekking.

In beide gevallen wordt er bij het ontmossen van het dak begonnen met het schoonspuiten van het dak in neerwaartse richting, met een hoge drukspuit. Het is handig hierbij om een vuilfrees  te gebruiken. Een vuilfrees is een draaiende sproeikop die verwijdering van vuil en mossen vergemakkelijkt en op de hoge drukspuit te bevestigen valt.

Wanneer er sprake is van hardnekkig vuil en mos op het dak is het verstandig om het dak extra te ontmossen d.m.v. een reinigingsmiddel. Na het schoonspuiten met de hoge drukspuit wordt een reinigingsmiddel aangebracht op het dak. Vervolgens wordt dit na een bepaalde inwerktijd, afhankelijk van de hardnekkigheid van het vuil, nogmaals schoongespoten.

Ontmossen dak prijs

Nu ben je natuurlijk benieuwd geworden naar de kosten die komen kijken bij het ontmossen van je dak. Helaas is hier geen eenduidig antwoord op te geven. De prijs voor het ontmossen hangt af van het soort dak, de mate van mosvorming en de benodigde behandeling. Wil jij je dak laten ontmossen? Wacht dan niet langer en kom via MyGo in contact met een vakman bij jou in de buurt of bel naar: 085 - 432 00 32 voor een passende prijsopgave.