Terug naar diensten
Douglas overkapping

Douglas overkapping

Overweeg je om een houten overkapping aan te schaffen? Op deze pagina vind je meer informatie over houten overkappingen en krijg je antwoord op de volgende vragen:

Ben je op zoek naar een vakspecialist? MyGo helpt je graag. Met de MyGo Matchmaker vind je direct een gekwalificeerde vakspecialist bij jou in de buurt.

Je kunt de MyGo Matchmaker zowel telefonisch als online gebruiken.

Voor telefonisch, bel 085 432 00 32. Voor online, klik op de Matchmakerknop.

Terrasoverkapping hout

Een overkapping is een overdekte buitenruimte die ervoor zorgt dat je in alle weersomstandigheden buiten kunt zitten. In de zomer zorgt een terrasoverkapping voor verkoeling en als het afkoelt blijft de warmte er langer door hangen. Kies je ervoor om glazen ramen en zijwanden bij de terrasoverkapping te laten plaatsen, dan kun je ook in de winter zorgeloos van je terras genieten.

Terrasoverkappingen kunnen van kunststof of aluminium worden gemaakt, maar in veel gevallen wordt voor hout gekozen. Hout is tijdloos, past bij vrijwel iedere stijl en is eenvoudig te bewerken. Op onze pagina carport kopen vind je een tabel met de voor- en nadelen van de houtsoorten die een optie bij voor terrasoverkappingen. Het gaat daarbij om de volgende soorten:

Wie wil dat zijn/haar houten terrasoverkapping lang meegaat, doet er goed aan het hout te laten impregneren. Dit kan op twee manieren, namelijk via dompelimpregnatie en drukimpregnatie.

Bij dompelimpregnatie wordt het hout enkele minuten in impregneermiddel ondergedompeld; bij drukimpregnatie wordt het hout in een ketel geplaatst die vervolgens vacuüm getrokken wordt. De tank van de ketel wordt met impregneermiddel gevuld en door de druk van het vacuüm wordt het middel in het hout geperst.

Het hout van een terrasoverkapping kan in geschaafde en ongeschaafde vorm worden geleverd. Geschaafd hout is de duurdere optie, maar is wel maatvast en eenvoudig te verven. Ongeschaafd hout heeft een robuuster uiterlijk dan geschaafd hout, maar zorgt voor een grotere kans op splinters.

Het dak van een terrasoverkapping wordt doorgaans bedekt door EPDM(-rubberfolie) of dakshingles, maar ook glas en hout zijn opties. Een terrasoverkapping kan zowel aan je huis als los in de tuin worden gemonteerd.

Een houten terrasoverkapping kan een plat dak, een zadeldak, een schilddak, een lessenaarsdak, een piramidedak of een wolfskapdak hebben. Daarnaast is een kapschuur in veel gevallen een optie. Op onze pagina’s houten garage en blokhut met overkapping worden deze daksoorten toegelicht.

Overkapping wordt gemaakt

Douglashout terrasoverkapping

Een materiaal dat de afgelopen jaren in toenemende mate wordt gebruikt voor terrasoverkappingen, is douglashout. Die houtsoort is niet alleen onderhoudsarm, maar heeft nog veel meer voordelen. Opties voor dakbedekking bij een overkapping douglas zijn (net als bij de andere houten terrasoverkappingen) onder andere dakshingles en EPDM-rubberfolie.  

Douglashout kan worden gebruikt voor terrasoverkappingen met een plat dak en een zadeldak. Ook kunnen veranda’s en carports van douglashout gemaakt worden.  Op onze pagina houten schuur vind je meer informatie over douglashout.

Wil je direct contact met een houtbouwspecialist die een terrasoverkapping van douglashout voor je kan maken? Raadpleeg dan de MyGo Matchmaker door op de Matchmakerknop te drukken of door te bellen naar 085 432 00 32.

Wat kost een overkapping?

De kosten voor een overkapping liggen behoorlijk uiteen. Factoren die de kosten van een overkapping bepalen, zijn: de afmetingen, het materiaal, het soort dak, de dakbedekking en eventuele extra opties.

Een op maat gemaakte overkapping is altijd duurder dan een ‘prefab’ model en een vrijstaande overkapping kost meer dan een die tegen de gevel van een huis wordt gemonteerd. Gemiddeld ben je voor een overkapping tussen de 600 en 17000 euro kwijt.

De tabel hieronder laat een overzicht ‘kosten overkapping’ zien, met de gemiddelde prijzen voor overkappingen van verschillende materialen. Je vindt er onder andere douglas overkapping prijzen (bij de kosten overkapping hout) en de prijzen voor een overkapping van glas. De prijzen zijn inclusief 21% btw, maar exclusief montage- en voorrijkosten. Ook die kosten zijn echter in de tabel opgenomen.

Product/dienst

Prijs (incl. 21% btw)

Soorten overkappingen

 

Overkapping douglashout

€980 - €2.800

Overkapping vuren-/grenenhout

€1.200 - €3.000

Overkapping hardhout

€2.000 - €8.000

Overkapping kunststof

€500 - €2.000

Overkapping staal

€1.200 - €16.000

Overkapping glas

€3.000 - €10.000

Overkapping aluminium

€1.500 - €17.000

Extra opties

 

Dakgoot aanleggen

€90 - €190

Regenpijp aanleggen

€150 - €280

Verlichting aanleggen

€150 - €200

Voorwand of schuifdeur monteren

€1.000

Zijwanden monteren

€1.000 - €1.200

Terrasverwarming aanleggen

€400

Dakraam in overkapping maken

€750

Lichtkoepel in overkapping maken

€950

Bijkomende kosten

 

Montagekosten

€45 - €60 per uur

Voorrijkosten

€30 - €70 per klus

Wil je meer weten over de prijzen van overkappingen? Via de MyGo Matchmaker kun je vrijblijvend meerdere offertes van specialisten opvragen. Je kunt tevens telefonisch contact met ons opnemen via 085 432 00 32.

Een houten overkapping

Waarmee rekening houden bij overkapping

Als je een overkapping wilt aanschaffen of wilt laten bouwen, zijn er meerdere factoren waar je rekening mee moet houden. We hebben ze hieronder voor je op een rij gezet.

Afmetingen

Overkappingen zijn in veel verschillende maten te verkrijgen. Door van tevoren te berekenen hoeveel ruimte je precies nodig hebt en hoe groot de overkapping dus moet worden, voorkom je dat er (te) veel tuinruimte verloren gaat.

Behandeld of onbehandeld hout

Vaak wordt er aanbevolen om bij een overkapping voor behandeld hout te kiezen, omdat het hout dan langer kwaliteit behoudt en minder snel verkleurt. Vind je de verkleuring echter niet erg of wil je het hout zelf behandelen, dan kun je voor onbehandeld hout kiezen (waaronder douglashout).

Vergunningsplicht

Voordat je een overkapping laat plaatsen, is het verstandig om te informeren wat de regels daarvoor zijn in je gemeente. Dit verschilt per gemeente en per situatie. Door dit te controleren, voorkom je boetes en problemen achteraf.

Levertijd

Een groot project zoals een terrasoverkapping, carport, garage of tuinhuis heeft altijd nogal wat voeten in de aarde. Omdat het om een product gaat dat persoonlijk voor je moet worden samengesteld en in veel gevallen zelfs op maat moet worden gemaakt, is er sprake van een lange levertijd. Houd daar in de planning rekening mee.

MyGo helpt je graag

Wil je contact met een houtbouwspecialist die een overkapping voor je kan bouwen? Met de MyGo Matchmaker vind je zonder zoeken direct de best passende houtbouwspecialist bij jou in de buurt. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons tijdens openingstijden bereiken op 085 432 00 32.