Terug naar diensten
Pannendak lekkage opsporen

Pannendak lekkage opsporen

Een pannendak lekkage opsporen is iets waar je vaak een dakdekker voor nodig hebt. De lekkage moet namelijk aan de buitenkant van het dak worden opgespoord. Met de ervaring en materialen van een dakdekker wordt de lekkage het snelst en veiligst opgespoord.

Heb je te maken met een lekkage aan je pannendak? Dit kan voor vervelende problemen zorgen. Niet alleen aan het dak, maar ook aan de inboedel. Het is daarom van belang om een pannendak lekkage zo snel mogelijk op te sporen en te verhelpen.

Wil je zo snel mogelijk in contact komen met een dakspecialist om je te helpen bij de lekkage? Maak dan gebruik van de MyGo matchmaker. Hier vind je snel en eenvoudig een geschikte dakdekker bij jou in de buurt. Liever direct telefonisch contact? Bel dan: 085-432 00 32.

Wat kost het om een pannendak lekkage op te sporen?

Het opsporen van een daklekkage kost gemiddeld zo’n €300 - €500 incl. btw, arbeidsloon en een uitgebreide rapportage. De totaalprijs is daarbij wel afhankelijk van de tijd die het kost om het lek te vinden. Het vervangen van dakpannen kost gemiddeld tussen de 50 en 60 euro per m2 incl. btw. De prijs is daarbij afhankelijk van het soort dakpan dat vervangen dient te worden. Keramische dakpannen gaan langer mee dan betonnen dakpannen, maar zijn daarom ook prijziger. Het uurloon van een dakdekker ligt gemiddeld tussen de 20 en 35 euro incl. btw.

Hoe ontstaat een lekkage bij een pannendak?

In de meeste gevallen is een lekkage in het pannendak het gevolg van schade aan een dakpan door de weersomstandigheden of slijtage. De laatste jaren lijken deze lekkages wel vaker voor te komen dan eerst. Dit komt doordat we in Nederland de laatste jaren steeds vaker te maken hebben met flinke stormen waardoor de pannendaken aardig wat te verduren hebben. De vier meest voorkomende oorzaken van een lekkage bij een pannendak zijn:

  • Een heftige storm waarbij dakpannen van het dak afwaaien
  • Een versleten of verstopte dakgoot
  • Versleten of poreuze dakpannen
  • Algen- en mosgroei
  • Lekkage bij de schoorsteen of bij een dakkapel

Hoe kun je een pannendak lekkage opsporen?

Een pannendaklekkage opsporen kun je doen door te kijken naar de volgende zaken:

  • Kapotte of loszittende dakpannen
  • Beschadigingen aan het rondom de schoorsteen, bij de dakkapel of bij de dakgoot
  • Bladeren, takken en ander vuil in de dakgoot
  • Algen- en mosgroei

Wanneer je geen zichtbare gebreken kunt vinden, kan het zijn dat het dak het einde van zijn levensduur bereikt heeft. In dat geval is het vaak zo dat het materiaal zijn kwaliteit verloren heeft en de dakpannen poreus zijn geworden. Dit betekent dat ze lucht kunnen doorlaten en daardoor ook niet meer waterbestendig zijn.

Door geregeld het dak te controleren kun je het risico op een lekkage zoveel mogelijk beperken en eventuele verdere schade soms zelfs voorkomen. Zorg er daarom voor dat je direct handelt wanneer je één of meerdere beschadigingen ziet. Hoe eerder je deze gebreken aanpakt, hoe beter het is. Je kunt bijvoorbeeld proberen om zelf zoveel mogelijk vuil weg te halen. Helpt dit niet, of moeten er dakpannen worden vervangen? Schakel dan direct een dakspecialist in om je hierbij te helpen.

MyGo helpt je graag bij het vinden van een geschikte vakman

Wil je graag meer informatie over de exacte kosten voor jouw klus? Dan kun je het beste contact opnemen met een dakdekker bij jou in de buurt via de MyGo matchmaker of telefonisch via: 085-432 00 32.