Terug naar prijzen
Prijzen stucwerk

Prijzen stucwerk

Wat zijn de prijzen voor stucwerk?

De gemiddelde prijzen voor het stuken van een muur liggen gemiddeld tussen de € 8 en € 20 per m2. Voor het stuken van een plafond betaal je gemiddeld tussen de € 12 en € 25 per m2. Deze prijzen zijn inclusief materiaal en arbeidsloon van de stukadoor. Dit verhoudt zich gemiddeld tussen de 65% materiaal- en 35% arbeidsloon. Om de prijs van het stucwerk te bepalen zijn er drie belangrijke factoren die hierin een rol spelen, namelijk de locatie van het stucwerk, het soort stucwerk en het soort materiaal dat je kiest. 

Bespaartips van MyGo

Wil je graag zo voordelig mogelijk je woning laten stuken? Denk dan eens aan onderstaande bespaartips om de kosten zo laag mogelijk te houden:

  • Soms kan je een aantal voorbereidende taken uitvoeren voor de schilder, zodat hij sneller kan beginnen. Dit scheelt hem tijd en jou geld. Denk hierbij aan het zeil klaarleggen of de muur bestrijken met een voorstrijkmiddel. Bespreek dit vooraf met jouw stukadoor.
  • Indien je budget het toelaat, kies er dan voor om alles in één keer te laten doen. Dit scheelt je in eventuele dubbele kosten qua starttarief en voorrijkosten. Daarnaast is het zo dat hoe groter het oppervlak, hoe voordeliger de prijs per m2 wordt. Ook kan je weleens een speciale prijs afspreken bij een grote klus.
  • Kies voor een stukadoor bij jou uit de buurt. Die rekenen meestal geen voorrijkosten.  
  • Indien je woning 2 jaar of ouder is geldt het voordelige btw tarief van 9% voor stukadoors.

Prijsvoorbeelden stucwerk

De meest voordelige optie is spackspuitwerk. Bij spuitwerk maakt de stukadoor gebruik van een spuitmachine, waardoor de stukadoor relatief weinig tijd kwijt is. Daardoor kan hij hiervoor lagere tarieven hanteren. Voor 50m2 aan wanden in de woonkamer betaal je gemiddeld € 465.

De populairste optie is spachtelputz. Dit is een variant van sierpleister (dun stucwerk) en is te herkennen aan een licht korrelpatroon. Spachtelputz wordt met de spaan aangebracht en is dus handwerk. Deze vorm van stuken wordt vaak gekozen, omdat het makkelijk schoon te boenen is, niet snel beschadigd en in elke kleur naar keuze aan te brengen is. Voor 50m2 betaal je gemiddeld € 845.

De meest luxe variant is Tadelakt. Doordat Tadelakt gemaakt is op basis van kalk krijg je een Zuid-Europese sfeer in jouw ruimte. Het werd in het verleden veel gebruikt voor de muren van Marokkaanse badhuizen. Tadelakt wordt op een traditionele manier aangebracht door met edelstenen te polijsten. Voor 50m2 betaal je gemiddeld € 6.500.

MyGo helpt je graag verder

Wil je graag snel, persoonlijk en vakkundig geholpen worden? Maak dan eens gebruik van de MyGo Matchmaker. Daar krijg je een overzicht van de beste stukadoors bij jou in de buurt. Je kunt vervolgens gratis één of meerdere offertes opvragen. Wil je liever direct spreken met een stukadoor? Neem dan telefonisch contact op via 085 106 1600. Daar wordt je direct doorverbonden met een stukadoor bij jou uit de buurt!