Terug naar diensten
Beplantingsplan maken

Beplantingsplan maken

De groei van bomen en planten is een organisch proces. Als je dat allemaal zijn gang laat gaan is je tuin binnen de kortste keren overwoekerd. Voor het optimale effect stelt een hovenier daarom altijd een beplantingsplan op. Hiermee kan heel gedetailleerd worden aangegeven welke planten waar moeten bloeien en wat voor effect dat oplevert in welk jaargetijde. Stel je wilt een witte border, waar het hele jaar door witte plantjes groeien? Een hovenier kan een serie planten voorstellen die hun bloeiperiode met elkaar afwisselen. Op die manier heeft je tuin ook in de herfst en winter een mooie uitstraling.

Beplantingsplan laten maken

Een beplantingsplan maken begint bij jouw wensen en voorkeuren. Op basis hiervan kan de hovenier beginnen met het opstellen van een eerste plan. Hij kan je informeren over verschillende tuin thema's en direct aangeven welke planten het beste aansluiten bij de lichtval en het grondtype van je tuin. Sommige planten groeien namelijk uitstekend op zand en minder goed op klei, terwijl andere overal gedijen. Met precieze nummering kan de hovenier een kaart opstellen, waar dit allemaal op wordt aangegeven. Die kun je dan later ook raadplegen als je zelf nieuwe soorten wilt aanplanten.

Beplantingsplan maken kosten

De kosten van een beplantingsplan hangt af van de oppervlakte van je tuin. In de gegevens hieronder krijg je een algemeen overzicht van de tarieven. Bij MyGo kun je altijd meer informatie inwinnen of een hovenier inschakelen via de Matchmaker, of telefonisch via: 085 432 00 32.

Prijzenoverzicht

  • 100m2: €100,- tot 250,-
  • 100 – 200m2: €250,- tot 300,-
  • 200 – 400m2: €300,- tot 375,-