Terug naar diensten
PVC Dakbedekking Aanleggen

PVC Dakbedekking Aanleggen

PVC is een vorm van kunststof-dakbedekking. De afkorting staat officieel voor Poly Vinyl Chloride, al wordt die naam in de volksmond natuurlijk niet gebruikt. Net als bitumen wordt PVC uitgerold op het dak zelf en vervolgens op maat gesneden. Op deze manier kan de PVC-dakbedekking heel precies worden aangebracht. 

PVC: aanleggen

De belangrijkste eigenschappen van PVC zijn de lange levensduur, de onderhoudsvriendelijkheid en de mogelijkheid om oud PVC te recyclen. Het aanbrengen van PVC gebeurt vrijwel altijd op dezelfde manier. De rollen worden naar het dak gebracht en daar bevestigd door middel van lijm en hete lucht. Met dat laatste wordt de PVC als het ware vastgeblazen. Een professionele dakdekker gebruikt hiervoor een mechanische föhn. Voor de amateur is het dus niet bijzonder simpel om zelf PVC aan te leggen. Neem hiervoor altijd contact op met een dakdekker. Die kan het professioneel doen en bovendien veilig. 

PVC: kosten

De kosten van het aanleggen van PVC kunnen tussen dakdekkers nog weleens variëren. Sommige dakdekkers hebben veel ervaring met het leggen van PVC en hebben goede contacten met hun materiaalleveranciers: zij kunnen dan relatief lage prijzen aanbieden en toch goede arbeid leveren. Het loont dus zeker om op Mygo de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo kun je soms wel de helft besparen. Gemiddeld moet je echter rekenen op ongeveer 80 tot 100 euro per m2. Hier zit de verwijdering van je oude dakbedekking overigens bij in.

Vind snel en gemakkelijk via de Matchmaker van MyGo dakdekkers bij jou in de buurt. Of telefonisch via: 085 - 432 00 32