Salarisadministratie

Salarisadministratie bij jou in de buurt

Vind eenvoudig de beste salarisadministrateur

Zoek je een salarisadministrateur die perfect op je wensen aansluit? Met de MyGo Matchmaker vind je direct een gekwalificeerde salarisadministrateur bij jou in de buurt. Je kunt online gebruikmaken van de Matchmaker door op de Matchmakerknop te klikken. Wil je liever telefonisch contact? Bel dan naar 085 432 00 32.

Salarisadministratie

Veelgestelde vragen

Wat is salarisadministratie?

Salarisadministratie wordt ook wel loonadministratie, salarisverwerking of loonverwerking genoemd. Salarisadministrateurs zorgen ervoor dat de salarissen van medewerkers op tijd worden betaald en dat de bijbehorende loonbelasting wordt overgemaakt aan de overheid.

Voor elk bedrijf dat betaald personeel in dienst heeft – al is het maar één werknemer – is salarisadministratie verplicht. Werkgevers moeten ervoor zorgen dat alle bedragen op de loonstroken van personeel kloppen en dat mutaties (waaronder wijzigingen in gegevens van de werknemer) correct worden doorgevoerd.

Voor een complete salaris administratie moeten verschillende formulieren en verklaringen worden verzameld. Er geldt een fiscale bewaarplicht, wat inhoudt dat de gehele salarisadministratie zeven jaar bewaard moet worden. Doorgaans bestaat salarisadministratie uit (formulieren voor) de volgende onderdelen:

 • Loonstaat
 • Loon-/salarisstroken
 • Jaaropgave
 • Vrijgestelde uitkeringen/vergoedingen/verstrekkingen
 • Verminderingsbeschikkingen
 • Loonbelastingverklaringen
 • Loonbestanddelen
 • Afdrachtverminderingen

Aan de hand van de salarisadministratie kan de Belastingdienst zien hoeveel loonheffing en sociale premies bedrijven moeten afdragen. Daarbij wordt onder andere rekening gehouden met regels omtrent de cao, pensioenen en de inhoudingsplicht van de werknemer.

Administratie in mappen

Wat doet een salarisadministrateur?

Salarisadministrateurs worden ook wel medewerkers salarisadministratie genoemd en zijn werkzaam bij accountant-, boekhoud- of administratiekantoren. Hun algemene taak is het verwerken en controleren van de administratie rondom de uitbetaling van lonen. Daarbij horen de volgende werkzaamheden:

 • Inkoop-, verkoop, kas- en bankboeken bijhouden voor het uitbetalen van salarissen
 • Kwantiteitenregistraties bijhouden
 • Individuele en collectieve salarisgegevens controleren
 • Debiteuren-/crediteurenbeheer verzorgen
 • Uitbetaling van lonen, belastingen en afdrachten voorbereiden en uitvoeren
 • Vragen van bedrijven en personeel omtrent salarisadministratie beantwoorden

Verschil tussen payrolling en uitbesteden salarisadministratie?

Vaak wordt gedacht dat de taken van een payroller en een salarisadministrateur hetzelfde zijn. Er is echter een duidelijk verschil te bemerken op het gebied van juridisch werkgeverschap. Meer informatie over dat verschil vind je op onze pagina over payrollbedrijven.

Wat kost salarisadministratie?

Het maandtarief dat je voor de hulp van een salarisadministrateur betaalt, is afhankelijk van het pakket dat je kiest. Gemiddeld betaal je tussen de 20 en 40 euro per maand als basistarief.

Heb je meer dan tien werknemers in dienst, dan komt daar vervolgens een vast tarief tussen de 10 en 15 euro per medewerker/loonstrook per maand bij. Alle kosten voor salarisadministratie zijn exclusief 21% btw.

De uiteindelijke kosten die je aan een salarisadministrateur betaalt, zijn dus afhankelijk van de grootte van je bedrijf. Doorgaans geldt de regel: hoe groter het aantal medewerkers, hoe lager de kosten loonadministratie per medewerker worden. Vanwege de geldende basistarieven is salarisadministratie het voordeligst voor bedrijven die tussen de 10 en 50 werknemers in dienst hebben.

Accountant aan het werk

Prijzen van salarisadministrateurs vergelijken?

Wil je tarieven van verschillende salarisverwerkers met elkaar vergelijken zodat je de optie vindt die het beste binnen je budget past? Dan ben je bij MyGo aan het juiste adres. In de MyGo Matchmaker is het mogelijk om verschillende contactopties aan te klikken, waaronder de optie voor het aanvragen van offertes of prijsopgaven bij meerdere salarisadministratiekantoren.

Wil je liever direct iemand spreken die je meer over de prijzen van salarisadministrateurs kan vertellen? Je kunt in de Matchmaker invullen dat je telefonisch wilt worden doorverbonden met een medewerker van een boekhoud- of administratiekantoor en vervolgens ons nummer 085 432 00 32 bellen. Ook kun je een terugbelverzoek plaatsen, zodat je wordt teruggebeld op een moment dat jou uitkomt.

Voordelen uitbesteden salarisadministratie?

Het uitbesteden van salarisadministratie biedt verschillende voordelen, onder andere op het gebied van tijd. Hieronder hebben we enkele van die voordelen voor je op een rij gezet en er een korte toelichting bij gegeven.

Tijd besparen

Er is veel achtergrondkennis nodig om salarisadministratie zo snel en efficiënt mogelijk op orde te krijgen. Door de salarisadministratie uit te besteden, hoef je je niet meer verdiepen in de complexe materie. Dat bespaart je veel tijd, die je weer in de groei van je bedrijf kunt steken.

Meer inzicht en rust, minder zorgen

Een goed gestructureerde salarisadministratie zorgt voor meer inzicht in je financiën. Ook wordt er veel verantwoordelijkheid uitbesteed en loop je minder risico op fouten en boetes. Bovendien weet je zeker dat je salarisadministratie aan de regels voldoet, wat voor meer rust in je hoofd zorgt.

Deskundig advies

Een salarisadministrateur staat altijd tot je beschikking voor deskundig financieel advies. Dat geldt niet alleen voor jezelf, maar ook voor je medewerkers: ze kunnen altijd terugvallen op een professional als ze vragen hebben over hun loonstroken of de jaaropgave.

Iemand met bezig met een rekenmachine

Waarop letten bij het kiezen van een salarisadministrateur?

Als je besluit om een salarisadministrateur in te schakelen, is het handig om een aantal dingen helder te hebben. Stel jezelf daarom de volgende vragen voor je met een salarisadministrateur in zee gaat:

 • Hecht je waarde aan keurmerken voor boekhoud-/administratiekantoren, zoals dat van de NOAB (Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen)?
 • Heb je een klik met de salarisadministrateur en heb je het idee dat hij/zij je salarisadministratie netjes zal afhandelen?
 • Heb je het idee dat de salarisadministrateur goed op de hoogte is van ontwikkelingen in diens vakgebied en het vakgebied waarin je bedrijf werkzaam is?
 • Is de salarisadministrateur goed te bereiken als je contact opneemt om een vraag te stellen?
 • Zijn de voorwaarden van de samenwerking helder voor beide partijen?
 • Is duidelijk wat de kosten zijn en welke taken de salarisadministrateur voor die kosten allemaal op zich neemt?
 • Is duidelijk wat het je kost als de salarisadministrateur overuren maakt of extra werkzaamheden moet verrichten?
 • Heb je het gevoel dat je door het administratiekantoor op de hoogte zult worden gehouden van de stand van je salarisadministratie? Is er bijvoorbeeld een app waarin je mee kunt kijken?
 • Is de salarisadministrateur werkzaam bij jou in de buurt? Zo niet, weet je dan hoeveel reiskosten er betaald moeten worden als de administrateur naar je bedrijf afreist?
 • Profileert de salarisadministrateur zich online op een manier die je aanspreekt?
 • Zijn er positieve reviews van anderen over de salarisadministrateur te vinden?

Hoe vind je direct de meest geschikte salarisadministrateur?

MyGo kan je helpen bij de zoektocht naar de best passende salarisadministrateur voor jouw situatie. Via de MyGo Matchmaker koppelen we je aan een salarisverwerker bij jou in de buurt die aan al je wensen voldoet. Je kunt op de Matchmakerknop klikken om de Matchmaker online te gebruiken. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons bereiken op het nummer 085 432 00 32.