Sanitair

Dit is een pagina die je alles verteld over het sanitair en daaraan gerelateerde werkzaamheden. Zo vind je hier uigebreide klusinformatie en prijzen.

Op de pagina vind je een inhoudsopgave met daarin aanklikbare links. Deze begeleiden je naar de voor jou relevante onderwerpen. Ook in de tekst vind je links die je brengen naar gerelateerde teksten. Veel leesplezier en hopelijk vind je alles wat je zoekt.

Badkamer installatie

Badkamer installatie

Als je een badkamer laat installeren kan je deze ontwerpen en plaatsen naar al je eigen wensen. Dit betekent dat je jouw badkamerdroom kunt realiseren, maar brengt tegelijk een hele hoop keuzes met zich mee. Zo moet je bijvoorbeeld bepalen wat de indeling van de badkamer moet worden, maar ook wat voor tegels en sanitair je hierin wilt hebben. Voor een duidelijker beeld van alle mogelijkheden kan je altijd overleggen met een vakman.

Badkamer installatie mogelijkheden

Bij de installatie van een badkamer kom je dus voor een aantal keuzes te staan. Wil je een nieuw toilet plaatsen, dan moet je bijvoorbeeld beslissen wat voor een toilet dit moet worden. Je hebt een ruime keuzen uit verschillende merken in verschillende prijsklasses. Deze kunnen verschillen van uiterlijk tot aan de werking van het toilet en eventuele aanpassingen voor comfort en minder validen. Bovendien is er de keuze tussen een staand of een hangend toilet. Ook het plaatsen van nieuwe tegels in de vloer en wand is een keuze die je moet overwegen. Hierbij is ook het soort en merk tegels van belang voor de uiteindelijke uitstraling en prijs van de badkamer. Een ander punt om rekening mee te houden is ventilatie en doorluchting. Wil je een badkamer raampje plaatsen of misschien een extra sterke afzuiging? En moet de douche worden afgeschermd met een aparte muur, of liever een douchecabine of -gordijn? Samen met een loodgieter kan je alles doorspreken en een compleet plan maken voor je aan de verbouwing begint. Als je hier liever zelf alle invloed op hebt moet je goed de tijd nemen om alles door te nemen. Als je tegen het einde van de verbouwing ineens nog iets blijkt te zijn vergeten kan hierdoor een hoop tijd en geld verloren gaan.

Voor het inschakelen van een vakman voor jouw badkamer installatie kan je altijd terecht bij de loodgieters van MyGo. Via de matchmaker vind je eenvoudig een vakman bij jouw in de regio. Vergelijk offertes, recensies en profielen om de juiste vakman te vinden voor jouw klus. Liever telefonisch contact? Onze klantenservice helpt je graag. Bel 085 432 00 32

Badkamer aanpassen

Badkamer aanpassen

Er zal af en toe een moment komen waarop je de badkamer moet of wilt aanpassen. Dit kan zijn omdat je niet meer tevreden bent met hoe de badkmaer er uit ziet of met hoe comfortabel deze is. Ook worden badkamers vaak aangepast voor ouderen die thuis blijven wonen maar hier en daar wat extra hulp kunnen gebruiken.

Badkamer aanpassen ouderen

Als de badkamer aangepast moet worden voor senioren zijn er een aantal aanpassingen die je kunt overwegen. Het is bijvoorbeeld prettig voor de bewoner om zo min mogelijk opstapjes in de badkamer te hebben. Zo kost het niet alleen minder moeite om door de badkamer te lopen maar is ook de kans op bijvoorbeeld struikelen kleiner. Om andere gevaarlijke situaties te voorkomen is ook het aanleggen van een antislip laag op de vloer of een ander type ondergrond plaatsen een goede keuze. Daarnaast kunnen steunbeugels aan de wanden het leven een stuk gemakkelijker maken voor ouderen en minder validen.

Badkamer aanpassen comfort

Naast het aanpassen van een badkamer voor senioren kan je ook een badkamer willen aanpassen voor meer comfort. Wanneer je ontevreden bent over je badkamer en je bent bereid hierin te investeren zijn er namelijk talloze mogelijkheden om je badkamer net dat beetje extra te geven. Veel woningen plaatsen tegenwoordig bijvoorbeeld vloerverwarming in de badkamer. Als je dan onder de douche weg stapt of het bad uit klimt kom je met je blote voeten op een heerlijk warme vloer. Het plaatsen van een ligbad is ook een toevoeging die door veel mensen wordt toegejuigd. Het kan immers heel rustgevend zijn om in een bad te liggen in plaats van onder de douche te staan. Ook het plaatsen van een nieuw of aangepast toilet kan een hoop toevoegen aan het comfort en de uitstraling van elke badkamer.

Voor alle mogelijkheden in jouw badkamer kan je overleggen met de badkamerspecialisten van MyGo. Via de matchmaker vind je eenvoudig een vakman bij jou in de regio. Vergelijk offertes, profielen en recensies om de juiste specialist te vinden voor jouw klus. Heb je liever telefonisch contact? Onze klantenservice helpt graag met het vinden van de juiste vakman voor jou. Bel 085 432 00 32

WC Loopt Door

WC Loopt Door

Een doorlopend toilet is om een aantal verschillende redenen vervelend. Het zorgt voor een storend achtergrondgeluid, is niet prettig wanneer je zelf op de wc zit en kost bovendien onnodig water. Het is dus ook wel zo prettig om het probleem zo snel mogelijk te verhelpen.

WC loopt door, repareren

Wanneer je wc door loopt kan dit een aantal oorzaken hebben. In de meeste gevallen doet de vlotter gewoon niet meer wat deze moet doen. Dit kan komen door vuil of kalkaanslag dat de beweging van de vlotter blokkeert. Het kan ook zijn dat er een ander onderdeel in het waterreservoir is beschadigd. Als het probleem ligt bij de vlotter kan je dit in veel gevallen zelf proberen op te lossen. Een grondige schoonmaak beurt van het waterreservoir kan bijvoorbeeld wonderen verrichten. Als je merkt dat het toilet al begint met langer doorlopen dan je wilt kan je het beste zo vroeg mogelijk handelen. Zo heb je er het minste werk aan en de grootste kans dat je het doorlopende toilet zelf kunt repareren. Naar verloop van tijd kan het langer doorlopen namelijk over gaan in constant doorlopen. Zodra dit het geval is wordt het repareren lastiger. Bovendien wordt de onnodig geleden schade aan de waterrekening ook groter als de wc constant door loopt.

Waterreservoir moeilijk te bereiken

Afhankelijk van je toilet is het waterreservoir soms moeilijk te bereiken. Met name in hangende wc's of wc's van het merk Geberit hebben meestal een weggewerkt waterreservoir. Bij een toilet van Geberit kan je met enig technisch vernuft het bedieningspaneel eraf draaien. Hierachter zitten een boel verschillende onderdelen waar je een goede schoonmaakbeurt aan moet geven. Hiervoor moet je de onderdelen een voor een los halen en ook weer goed terug plaatsen. Je kunt voor hulp altijd een loodgieter inschakelen.

De loodgieters van MyGo staan altijd klaar om jou te helpen met problemen in het sanitair. Via de matchmaker vind je eenvoudig een vakman die actief is in jouw regio. Vergelijk eventueel profielen, recensies en offertes en kies de vakman die bij jou past. Heb je een spoedklus of liever telefonisch contact? Onze klantenservice helpt je graag. Bel 085 432 00 32

Lekkage Toilet

Lekkage Toilet

Een lekkage in het toilet komt vrijwel nooit gelegen. Je krijgt wateroverlast, last van nare geurtjes en de waterrekening loopt daarbij ook nog eens op. Je wilt de oorzaak dan ook het liefst zo snel mogelijk achterhalen.

Oorzaken toilet lekkage

Een lekkage in het toilet kan een aantal oorzaken hebben. Allereerst kan het natuurlijk zo zijn dat de leidingen zijn verouderd of de druk simpelweg niet meer aan konden. Dat gebeurt soms en hier kan je zelf niks aan doen. Wanneer het toilet te lang verstopt heeft gezeten kan er ook een lekkage ontstaan door de ontstane druk. Let dus altijd goed op dat je optijd handelt wanneer je toilet signalen van een verstopping vertoont. Ook een slecht gemonteerd toilet kan lekkages tot gevolg hebben. Dit komt het vaakst voor bij hangende of zwevende wc's. Als dit de oorzaak is kun je het toilet het beste opnieuw laten monteren door een van onze professionele loodgieters.

Lekkage toilet verhelpen

Voor het verhelpen van de lekkage zal de loodgieter eerst achterhalen hoe diep het probleem zich bevindt. Als de lekkage dicht bij de toiletpot zit kan hij hier uiteraard gemakkelijk bij en is het probleem daarmee ook vlug verholpen. Als de lekkage een dieper liggende oorzaak heeft zal hier wat meer werk in gaan zitten. De loodgieter moet zich eerst een weg banen naar de oorzaak van de lekkage en die hier in de kiem smoren. Na de reparatie wordt alles dan weer netjes afgewerkt en werkt je toilet weer naar behoren.

Voor het inschakelen van een loodgieter ben je bij MyGo aan het juiste adres. Via de matchmaker vind je eenvoudig een loodgieter uit jouw regio om te helpen bij de klus. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en vergelijk profielen en recensies om altijd de juiste vakman te vinden. Voor spoedklussen en telefonisch contact staat onze klantenservice ook graag voor je klaar. Bel 085 432 00 32

Douchecabine

Douchecabine

Een douchecabine in de badkamer kan je net dat extra beetje privacy geven dat je nodig hebt om lekker te kunnen douchen. Je kunt de douche zo namelijk goed afsluiten van de rest van de badkamer.

Voordelen douchecabine

Naast het privacy-aspect hangen er nog meer voordelen aan het plaatsen van een douchecabine. Zo wordt de rest van de badkamer minder nat van een douchebeurt. Dit is vooral handig bij een kleine badkamer omdat je hier minder schoonmaakwerk van hebt. Bovendien is de kans op schimmelvorming ook kleiner als het vocht zich niet kan verspreiden over de hele badkamer. Nog een voordel van een douchecabine is dat het hygienischer is dan een douchegordijn. Een douchegordijn zal door de constante blootstelling aan vocht namelijk vrij makkelijk schimmel krijgen. Een douchecabine is gemakkelijker droog te maken en dus is schimmel gemakkelijk te voorkomen. Bovendien komen douchecabines in allerlei soorten, maten en designs, zodat er altijd een douchecabine is die past bij jouw badkamer.

Nadelen douchecabine

Ten opzichte van een douchegordijn zijn er natuurlijk ook een aantal nadelen van het hebben van een douchecabine. Zo is het met een douchecabine bijvoorbeeld minder gemakkelijk om even onder de douche weg te stappen om iets te pakken dan met een douchegordijn. Dit hoeft niet perse het grootste probleem te zijn, maar als je de gewoonte hebt de nodige spullen buiten de douchecabine te vergeten kan dit wel oplopen tot enige frustratie. Hiernaast is er nog een nadeel aan het plaatsen van een douchecabine. Een douchecabine is namelijk misschien wel minder vatbaar voor schimmel dan een douchegordijn. Toch blijft ook het glas of plastic van de cabine niet onaangetast door al het vocht dat in de douchecabine hangt. Als een douchecabine na verloop van tijd eenmaal begint te verslijten, dan is het repareren eigenlijk een onbegonnen zaak. Je bent dan beter uit om deze te laten vervangen door een nieuwere variant, die met de nieuwe technieken beter bestand zal zijn tegen vochtschade.

Voor het plaatsen van een douchecabine ben je bij MyGo aan het juiste adres. Via de matchmaker kom je eenvoudig in contact met vakmannen bij jou in de regio. Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes, maar ook profielen en recensies. Zo kies je altijd de vakman die bij jouw klus past. Heb je liever telefonisch contact? Onze klantenservice helpt je graag. Bel 085 432 00 32


Dit is het einde van de pagina

Hopelijk zijn al je vragen over het sanitair beantwoord. Heb je nog andere vragen? hieronder staan een aantal gerelateerde onderwerpen.

Zoek je iets anders? Kijk dan eens rond in onze categorieën.