Terug naar prijzen
Slotenmaker prijzen

Slotenmaker prijzen

Wat zijn de prijzen van een slotenmaker?

De prijzen van een slotenmaker voor het vervangen van een slot variëren meestal tussen de 70 en de 140 euro. Deze prijzen zijn afhankelijk van de spoed die voor de klus nodig is en het type slot dat je wilt vervangen. Bij ingewikkelde en sterke sloten kunnen de kosten hoger uitvallen dan bij simpele sloten. Ook betaal je vaak extra wanneer de slotenmaker met spoed moet komen. Heb je met spoed een slotenmaker nodig? Gebruik dan de MyGo Matchmaker om zo snel mogelijk in contact te komen met een geschikte slotenmaker bij jou in de buurt. Meer informatie over de diensten en de prijzen van slotenmakers vind je in dit artikel. De beste slotenmakers vind je via de MyGo Matchmaker. Voor meer informatie kun je bellen naar 085-432 00 32.

Prijsopbouw slotenmaker kosten

Er zijn verschillende types sloten die invloed hebben op de kosten van een slotenmaker. Simpele sloten kun je vaak goedkoper vervangen of laten plaatsen dan complexe sloten. Hoe veiliger je slot dus is, hoe hoger de kosten van de slotenmaker zullen zijn. In onderstaande tabel vind je verschillende diensten van een slotenmaker inclusief de prijzen van deze diensten per slot. Dit bedragen de gemiddelde prijzen.

Slotenmaker dienst

Prijs dienst per slot

Cilinder vervangen

€70-90

Klavierslot vervangen

€70-130

Penslot vervangen

€90-120

Sleutel bijbestellen

€20-40

Meerpuntsluitingsslot vervangen

€350

Kosten diensten slotenmaker

Je kunt een slotenmaker inschakelen voor verschillende werkzaamheden wat betreft het plaatsen en vervangen van sloten:

  • Vervangen cilinder. De cilinder is alleen het slotmechanisme. Om een cilinder zit een behuizing, die je aan de buitenkant ziet. Je kunt ervoor kiezen om alleen de cilinder te laten vervangen wanneer je tevreden bent over de behuizing van het slot, maar wel graag een ander slot wilt. Dit is meestal goedkoper dan het hele slot vervangen. Een cilinder vervangen kost gemiddeld tussen de 70 en de 90 euro.
  • Vervangen klavierslot. Een klavierslot is geschikt voor kasten en binnendeuren en wordt niet gebruikt voor buitendeuren. Dat komt omdat het niet het stevigste slot is. Het vervangen van een klavierslot kost zo’n 70 tot 130 euro.
  • Vervangen penslot. Een penslot is erg stevig en daarom goed te gebruiken voor buitendeuren. Pensloten zijn van goede kwaliteit en het vervangen van een penslot kost ongeveer 90 tot 120 euro.
  • Bijbestellen sleutel. Wanneer je een nieuw slot op een deur plaatst, heb je natuurlijk ook nieuwe sleutels nodig. Een sleutel laten bijmaken kost meestal tussen de 20 en de 40 euro.
  • Vervangen meerpuntsluitingsslot. Het veiligste en ingewikkeldste slot is het meerpuntsluitingsslot. Dit slot sluit, zoals de naam al zegt, op meerdere punten en is daarom lastig open te breken. Het vervangen of plaatsen van een meerpuntsluitingsslot kost zo’n 350 euro.

Waarom een slotenmaker inschakelen?

Het is uitermate belangrijk dat een slot goed wordt geplaatst. Bij fouten bij de plaatsing staat de veiligheid van je woning immers op het spel. Daarom is het altijd verstandig om voor werkzaamheden aan sloten een professionele slotenmaker in te schakelen. Een slotenmaker inschakelen is verstandig in de volgende scenario’s:

Verhuizing. Na een verhuizing is het altijd verstandig om het slot te vervangen, zodat je zeker weet dat niemand anders de sleutel tot je woning heeft.

Inbraak. Heb je een poging tot inbraak gehad? Dan kun je het overwegen om een steviger slot te laten plaatsen.

Beschadiging. Is je slot beschadigd, bijvoorbeeld door een poging tot inbraak of door een storm? Dan kun je het beste direct een nieuw slot laten plaatsen.

Veiligheid. Als je sloten niet van goede kwaliteit zijn, is het verstandig om deze de laten vervangen door sloten van betere kwaliteit, bijvoorbeeld pensloten of meerpuntsluitingssloten.

Sleutel kwijt. Ben je een sleutel kwijtgeraakt? Om zeker te weten dat niemand anders je woning in kan, is het verstandig om je slot te vervangen.

Buitengesloten. Het kan voorkomen dat je jezelf buitensluit door naar buiten te gaan en de sleutel binnen te laten liggen. Daarom is het verstandig om altijd te zorgen dat iemand een reservesleutel heeft. Anders kun je een slotenmaker bellen om het slot voor je open te breken.

Meer weten over slotenmakers?

MyGo heeft wat belangrijke informatie voor je verzameld over de diensten en de prijzen van slotenmakers:

  • Spoedsituatie. Heb je met spoed een slotenmaker nodig, bijvoorbeeld omdat er is ingebroken of omdat je jezelf hebt buitengesloten? Kom dan direct in contact met de beste slotenmaker bij jou in de buurt via de MyGo Matchmaker. Wanneer een slotenmaker met spoed moet komen, zeker buiten zijn of haar standaard werkuren, betaal je meestal zo’n 50 euro extra. Zorg er altijd voor dat je van tevoren aan de slotenmaker vraagt hoeveel de gehele klus zal kosten. Het is namelijk mogelijk dat de slotenmaker eerst telefonisch alleen de voorrijkosten noemt, en het later blijkt dat je veel meer moet betalen.
  • SKG. Wil je zeker weten dat je sloten van goede kwaliteit kiest? Dan kun je sloten met het SKG-keurmerk nemen. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en sloten met dit keurmerk zijn van goede kwaliteit. Ze beschikken over één, twee of drie sterren, waarbij drie sterren betekent dat het slot over de hoogst mogelijke veiligheid beschikt.
  • Offertes aanvragen. Via de MyGo Matchmaker kun je meerdere offertes aanvragen bij verschillende slotenmakers. Zo weet je precies hoeveel jouw klus gaat kosten en kun je de voordeligste slotenmaker uitkiezen.

Snel de beste slotenmaker vinden met MyGo

De beste slotenmakers bij jou in de buurt vind je met de MyGo Matchmaker. Via de Matchmaker ontvang je direct contactgegevens van geschikte slotenmakers in jouw woonplaats. Zo bespaar je op de voorrijkosten én kun je de voordeligste slotenmaker uitzoeken. Je kunt direct bellen of mailen voor een afspraak, maar je kunt ook eerst een offerte aanvragen. Je kunt zelfs meerdere offertes aanvragen zodat je een slotenmaker kunt uitkiezen met een lage prijs. Het is verstandig om van tevoren te vragen of de slotenmaker werkt met sloten met het SKG keurmerk, zodat je gegarandeerd kwalitatieve sloten krijgt. De offertes van MyGo zijn geheel gratis en vrijblijvend, dus je zit nog nergens aan vast wanneer je de Matchmaker gebruikt. Bel je liever? Dat kan, via 085-432 00 32.