Terug naar diensten
Stopcontact aanleggen

Stopcontact aanleggen

Stopcontacten houden de elektrische apparatuur in huis draaiende. Ze zijn de verbindingspunten voor wasmachines, koelkasten, drogers en wat al niet meer. Een verlengsnoer is bij zulke apparaten bovendien geen optie. Het elektrisch vermogen ligt simpelweg te hoog en de capaciteit van het verlengsnoer is niet genoeg om al die energie te geleiden. In het ergste geval kan de zekering doorslaan, met mogelijk brand tot gevolg.

Het is gelukkig geen enkel probleem om een extra stopcontact aan te leggen. Met enige technische know-how kan je dit zelf doen, al is het inschakelen van een elektricien de beste optie.

Stopcontact aanleggen meterkast

In de meeste woningen is de modem voor de internetverbinding in de meterkast aangesloten. Voor een modem is echter een stopcontact nodig en juist in veel oudere woningen is dat niet aanwezig. Handig dus om in een stopcontact aan te leggen in de meterkast. Natuurlijk is het mogelijk om dat zelf te doen, maar dat raden we je sterk af. Mocht je namelijk bij het aanbrengen van het stopcontact brand veroorzaken, ben je niet verzekerd. Wanneer je een vakman inschakelt, is dat wel het geval, aangezien elektriciens hier via hun bedrijf voor verzekerd zijn. Een stopcontact aanleggen in je meterkast, doe je dus het beste met een expert.

Buiten stopcontact aanleggen

Veel mensen hebben tegenwoordig ook buiten elektriciteit nodig. Bijvoorbeeld voor verlichting, fonteintjes of een elektrische BBQ. In zulke gevallen is het handig om een stopcontact binnen handbereik te hebben. Mocht je het buitenstopcontact zelf willen aanleggen, dan moet je vooral letten op de locatie. Zoek een klein afdak, of een plek waar het doorgaans droogt blijft, en zet de contactdoos minstens 20 cm boven de grond, zodat opspattend regenwater het buitenstopcontact niet beschadigd. Tot slot: haal altijd eerst de spanning van de groep voordat je het stopcontact aan gaat leggen!

Stopcontact aanleggen kosten

De kosten voor een nieuw stopcontact zijn onder andere afhankelijk van het merk en de afstand tot een stroompunt. De prijs voor een normaal stopcontact ligt doorgaans tussen de € 50,- en €100,-, voor een buitenstopcontact ligt dit echter significant hoger. Het is raadzaam om contact op te nemen met een van Mygo’s elektriciens, om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden. Zo kun je snel en voordelig via de Matchmaker een nieuw stopcontact aanleggen door een vakman bij jou in de buurt. Of bel direct naar: 085 432 00 32 voor het maken van een afspraak.