Terug naar diensten
Trap renoveren

Trap renoveren

Traprenovatie

Een trap renoveren kun je laten doen door een vloerspecialist van MyGo. Hier lees je alles over de mogelijkheden wat betreft het design, de materialen en eventuele extra’s. Ook de kosten van een trap renoveren vind je in dit artikel.

Via MyGo kun je snel en zonder zoeken een geschikte vloerspecialist vinden voor jouw traprenovatie. Je kunt online en telefonisch een afspraak maken. De Matchmaker is zelfs 24/7 bruikbaar en onze diensten zijn geheel gratis en vrijblijvend.

Je kunt direct een afspraak maken of eerst een situatieopname laten doen. Ook kun je een terugbelverzoek indienen of eerst een of meerdere offertes aanvragen.

Trap renoveren mogelijkheden

Je kunt een trap op verschillende manieren renoveren, afhankelijk van je eigen wensen:

 • Overzettreden. Je kunt eenvoudig overzettreden over de huidige trap heen plaatsen. Zo hoef je de oude trapbedekking niet te verwijderen en heb je weinig werk van de renovatie.
 • Houten trap herstellen. Als je een houten trap wilt renoveren en de originele staat wilt behouden, kun je het hout herstellen. Je kunt de trap dan laten afschuren of decaperen.
 • Zandstralen. Zandstalen heeft een schurende werking op het oppervlak, zodat lagen als verf, beits en vernis eenvoudig verwijderd kunnen worden. Zo ontstaat er een schoon en netjes oppervlak.

trap met draai

Afbeelding: Trap met kwart draai.

Trap renoveren materialen

Voor een traprenovatie kun je verschillende materialen gebruiken. Elk materiaal biedt weer een ander uiterlijk, zodat je je trap precies de look kunt geven waarnaar jij zoekt.

 • Laminaat is verkrijgbaar in vele designs en kleuren en is een voordelig en onderhoudsarm alternatief van hout.
 • Tapijt voelt warm aan voor de voeten en dempt geluid.
 • Vinyl absorbeert geluid en kan gemakkelijk geplaatst en verwijderd worden.
 • Eikenhout biedt een authentiek uiterlijk aan de trap.
 • Ook kun je de trap laten schilderen.

Trap renoveren extra’s

Je kunt tijdens de traprenovatie kiezen voor de volgende extra mogelijkheden:

 • Trapmatten kun je kiezen als accessoires op de treden en kunnen ook helpen tegen uitglijden op de trap.
 • Anti-slip strips zorgen ervoor dat je niet kunt uitglijden op de trap en zijn handig bij gladde oppervlakten, zeker wanneer er kinderen in huis wonen.
 • Een trapleuning dient voor meer houvast en veiligheid op de trap.
 • Je kunt ook verlichting op de trap aanbrengen. Denk daarbij aan LED strips of spotjes onder de treden.

trap

Afbeelding 2: Moderne draai.

Trap renoveren kosten

Een traprenovatie kost gemiddeld tussen de 1.800 en de 2.600 euro. De kosten van een traprenovatie hangen onder andere af van het soort trap dat je hebt:

Soort trap

Gemiddelde kosten traprenovatie

Rechte open trap

€1.450

Open trap met kwartdraai

€2.050

Gesloten trap met kwartdraai

€3.550

Uiteraard hangen de kosten van een trap renoveren ook af van het materiaal dat je kiest. Zo is eikenhout bijvoorbeeld duurder dan laminaat of tapijt.

De opbouw van de prijs van een trap renoveren is meestal 55 procent arbeidskosten en 45 procent materiaalkosten.

MyGo helpt je graag met trap renoveren

Voor het renoveren van je trap ben je bij MyGo aan het juiste adres. We brengen je in contact met een geschikte trapspecialist voor jouw klus. Je kunt zowel online als telefonisch een afspraak maken.

De Matchmaker is 24/7 beschikbaar. Ook kun je gratis bellen naar 085-432 00 32. Wil je liever later teruggebeld worden? Dan kun je een terugbelverzoek indienen. Tot slot is het mogelijk om eerst een of meerdere offertes aan te vragen. Zo weet je precies wat jouw traprenovatie zal kosten.