Terug naar diensten
Tuinhek Plaatsen

Tuinhek Plaatsen

Denk je erover om een tuinhek te plaatsen? Zeker wanneer je huisdieren of kleine kinderen hebt is een tuinhek geen overbodige luxe. Het vormt bovendien een mooie afbakening van je tuin, en geeft je net dat beetje extra privacy. Je kunt ervoor kiezen om zelf een tuinhek te plaatsen of dit te laten doen door een ervaren hovenier. Tuinhekken plaatsen is namelijk niet alleen een paar houten palen in de grond slaan. Er komt best wat voorbereiding bij kijken. In dit artikel vind je meer informatie over het laten plaatsen van een tuinhek, zoals de verschillende materiaalsoorten en de prijzen.

Wil je liever direct in contact komen met een geschikte hovenier bij jou in de buurt? Maak dan gebruik van de MyGo matchmaker. Hier vind je snel en eenvoudig verschillende hoveniers die jou kunnen helpen bij het plaatsen van een tuinhek. Je kunt vervolgens meerdere offertes opvragen om een goed beeld te krijgen van de kosten voor jouw klus. Ook is het mogelijk om telefonisch contact op te nemen. Je kunt ons bereiken op: 085 – 432 00 32.

Soorten materiaal

De eerste stap voor het plaatsen van een tuinhek is de materiaalkeuze. Kies je bijvoorbeeld voor een tuinhek van hout, composiet of misschien gaas? Ieder materiaal heeft zijn eigen voordelen. Hout is sfeervol en natuurlijk, composiet gaat lang mee en heeft minder last van vocht- of schimmelschade. Gaas is duurzaam, stevig en heel geschikt om planten tegen of door te laten groeien. De meest voorkomende soorten zijn een houten, metalen of een tuinhek van natuurlijk materiaal. Daarbij kiezen de meeste mensen uit de volgende opties:

Hout:

  • Geimpregneerd hout; dit gaat ongeveer 15 jaar mee en is relatief voordelig. De kwaliteit hiervan is wel minder dan wanneer je kiest voor hard hout.
  • Hardhout; dit kan wel 25 jaar meegaan en is vrijwel onderhoudsvrij. Het hout is erg stevig, waardoor je een kwalitief goed hek hebt. Voorbeelden zijn beukenhout of eikenhout.

Metaal:

  • Spijlen; deze vorm wordt meestal gebruikt ter beveiliging van een woning of een pand.
  • Sier; deze soort zorgt als vanzelfsprekend voor een stijlvol aanzicht en een stevige beveiliging.

Wanneer je kiest voor een metalen hek is het belangrijk om te weten dat deze vrijwel altijd beschermd zijn tegen roest. Daarnaast heb je de mogelijkheid om het hek te laten coaten, waardoor je extra bescherming biedt en je het hek een mooi kleurtje kunt geven.

Natuurlijk materiaal:

  • Boomschors in een stalen constructie; het is mogelijk om boomschors te plaatsen in een stalen bouwwerk. Dit is niet alleen ecologisch verantwoord, maar ook een duurzame keuze. Het kan namelijk wel 20 jaar meegaan. De prijzen hiervoor variëren tussen de €150 en €250 per meter.
  • Riet- of bamboe; dit geeft een sfeervolle en romantische uitstraling aan de tuin. Wanneer je kiest voor een wat duurdere variant van bamboe, gaat deze langer mee. De prijzen liggen ongeveer tussen de €25 en €125 per meter, incl. montage.

Waarmee verder rekening houden?

Nadat je het materiaal hebt gekozen is het belangrijk om te kijken naar de locatie voor jouw tuinhek. Hoeveel meter tuinhek zal je nodig hebben, en zijn er in de tuin hoogteverschillen waar je rekening mee moet houden? Kijk verder ook goed naar de plaatsing. Het hek moet stevig bevestigd zijn, zodat het niet bij het eerste zuchtje wind omwaait. Hiervoor kun je paalhouders kopen, waarmee je de palen stevig in de grond vastzet. Je kunt eventueel ook voor een betonnen fundering kiezen. Denk bij een tuinhek plaatsen ook aan het onderhoud. Koop voor een houten tuinhek eventueel lak of olie in, en zorg dat je composiet ook periodiek reinigt. Op die manier gaat het langer mee.

Tuinhek plaatsen kosten

De kosten voor het plaatsen van een tuinhek zijn voor het grootste gedeelte afhankelijk van het soort materiaal dat je kiest:

Soort omheining

Kosten per meter

Spijlenhek

€35 - €130

Sierhek

€45 - €190

Houten hek

€10 - €75

Gaashek

€35 - €85

Houten schutting

€45 - €145

Kunststof omheining

€125 - €220

Natuurlijke omheining

€20 - €225

Tuinpoort

€200 - 300

Daarnaast is het uurloon van de hovenier een belangrijke factor in de uiteindelijke kosten. Een hovenier rekent gemiddeld €40 per uur, excl. voorrijkosten. Naast de kosten voor een tuinhek dien je ook rekening te houden met de aanschaf van een tuinpoort. Zonder poort kom je immers zelf ook niet binnen. Deze heb je in allerlei verschillende soorten en maten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een schuifpoort of een looppoort.

Vind een vakman via MyGo

Wil je graag een tuinhek laten plaatsen door een ervaren hovenier? Maak dan eens gebruik van de MyGo Matchmaker. Hier vind je snel en eenvoudig verschillende professionals bij jou in de buurt. Op die manier weet je zeker dat jouw tuinhek vakkundig wordt geplaatst. Via de matchmaker kun je verschillende vakmannen met elkaar vergelijken door meerdere offertes aan te vragen. Je kunt vervolgens de hovenier uitkiezen die het beste aansluit bij jouw wensen en behoeften. Heb je liever direct telefonisch contact? Bel dan: 085 – 432 00 32.