Terug naar diensten
Tuinhek Plaatsen

Tuinhek Plaatsen

Zeker wanneer je huisdieren of kleine kinderen hebt is een tuinhek geen overbodige luxe. Het vormt bovendien een mooie afbakening van je tuin, en geeft je net dat beetje extra privacy. Tuinhekken plaatsen is echter niet alleen een paar houten palen in de grond slaan. Er komt best wat voorbereiding bij kijken. Met onderstaande tips kun je veel beginnersfouten vermijden.

Tuinhek plaatsen tips

De eerste stap is materiaalkeuze. Kies je bijvoorbeeld voor een tuinhek van hout, composiet of misschien gaas? Ieder materiaal heeft zijn eigen voordelen. Hout is sfeervol en natuurlijk, composiet gaat lang mee en heeft minder last van vocht- of schimmelschade. Gaas is duurzaam, stevig en heel geschikt om planten tegen of door te laten groeien. Nadat je het materiaal hebt gekozen moet je kijken naar de locatie. Hoeveel meter tuinhek zal je nodig hebben, en zijn er in de tuin hoogteverschillen waar je rekening mee moet houden?

Kijk verder ook goed naar de plaatsing. Het hek moet stevig bevestigd zijn, zodat het niet bij het eerste zuchtje wind omwaait. Hiervoor kun je paalhouders kopen, waarmee je de palen stevig in de grond vastzet. Je kunt eventueel ook voor een betonnen fundering kiezen. Denk bij een tuinhek plaatsen tot slot ook aan het onderhoud. Koop voor een houten tuinhek eventueel lak of olie in, en zorg dat je composiet ook periodiek reinigt. Zo gaat het lang mee.

Tuinhek plaatsen kosten

Een tuinscherm plaatsen hoeft niet enorm veel te kosten. Het is in ieder geval belangrijk om het materiaal goed met elkaar te vergelijken. Een schutting van geïmpregneerd hout kost doorgaans tussen de €50,- en € 100,-, terwijl een schutting van hardhout tot zo'n € 200,- kan kosten. Die laatste gaat natuurlijk langer mee maar dat is een afweging die je zal moeten maken. Voor de prijzen vind je via de Matchmaker van Mygo verschillende hoveniers bij jou in de buurt. Of bel direct naar: 085 432 00 32