Terug naar prijzen
Vloer isoleren prijs

Vloer isoleren prijs

Wat zijn de kosten voor vloerisolatie?

Het isoleren van de vloer kost gemiddeld rond de 25 euro per vierkante meter, inclusief materiaal en arbeidskosten. De prijs van vloerisolatie is afhankelijk van het type isolatiemateriaal en de oppervlakte van de vloer. Veel woningen verliezen soms tot wel 15 procent van de warmte via de vloer. Isoleren van de vloer is daarom erg belangrijk. Op deze pagina vind je alle informatie omtrent vloerisolatie kosten.

Benieuwd naar de kosten voor het laten isoleren van jouw vloer? Maak dan gebruik van de MyGo matchmaker om meerdere offertes op te vragen en om meteen gematcht te worden met een vakman uit jouw regio. Ook kun je gratis en vrijblijvend bellen met 085-432 00 32. MyGo kan je dan meteen doorverbinden met de meest geknipte lokale vakman voor jouw specifieke klus.

Inhoud

Gemiddelde kosten vloerisolatie

Het laten plaatsen van vloerisolatie is verstandig omdat hierdoor de warmte beter zal worden verdeeld in je huis. De luchtvochtigheid zal afnemen en je energierekening zal minder worden. Ook kun je ervoor kiezen om het plafond van de kruipruimte te laten isoleren in plaats van de bovenkant van de vloer. Als je een kruipruimte hebt van 30 tot 50 cm hoog dan is het doorgaans niet mogelijk om de bovenkant van de kruipruimte goed te isoleren. Wanneer je een kleine kruipruimte hebt kan er bodemisolatie worden toegepast. Kijk voor meer informatie hierover op de pagina kruipruimte isoleren kosten.

De materialen voor vloerisolatie zijn doorgaans redelijk goedkoop. Het grootste gedeelte van de totaalprijs zal naar de arbeidskosten gaan. De kosten voor vloerisolatie hangen af van het soort isolatie dat je kiest en de oppervlakte die je laat isoleren. Hieronder een overzicht van de verschillende manieren om de vloer te isoleren en de bijkomende kosten.

Isoleren kruipruimte

Je kunt de vloer laten isoleren door isolatiemateriaal aan te brengen op het plafond van de kruipruimte. In sommige gevallen kan het ook verstandig zijn om bodemisolatie toe te passen in de kruipruimte. Hierdoor zal de luchtvochtigheid in de kruipruimte, en je huis, afnemen.

Vloerisolatie onder vloer

Als je huis geen kruipruimte heeft of wanneer het niet mogelijk is om in de kruipruimte isolatie aan te brengen dan kun je vloerisolatie laten aanbrengen onder je bestaande vloer. Dit is vooral handig wanneer je er toch al aan zat te denken om een nieuwe vloer te laten plaatsen. Je kunt dan meteen een nieuwe isolatielaag laten aanbrengen onder je laminaat of tapijten of houten vloer.

Vloerplaatisolatie

Ook kun je ervoor kiezen de vloer te isoleren door middel van isolatieplaten. Er zijn verschillende soorten isolatieplaten beschikbaar zoals XPS, PIR, vlasvezel en EPS. XPS en EPS, ook wel tempexplaten genoemd, zijn de meest gebruikte soorten. De isolatiewaarde, of Rd-waarde, bepaalt de prijs van het isolatiemateriaal. Gemiddeld betaal je voor vloerplaatisolatie tussen de 10 en 25 euro per vierkante meter.

Kosten isolatiemateriaal per m2

In onderstaande schema zie je een overzicht van verschillende soorten vloerisolatie en de gemiddelde prijs per vierkante meter.

Isolatiemateriaal

Gemiddelde prijs per m2

Isobouw vloerplaten

€ 5 - € 35

EPS parels

€ 7.50 - € 15

Isover isolatie

€ 4 - € 15

Vlasdekens

€ 10 - € 20

Isolatiefolie

€ 2 - € 20

Glaswol

€ 2 - € 25

Houtvezelplaten

€ 12.50 - € 20

Fermacell vloerplaten

€ 18 - € 45

Gerecycled katoen

€ 8 - € 16

EPS vloerplaten

€ 1 - € 3

PIR vloerplaten

€ 3 - € 15

XPS vloerplaten

€ 2.50 - € 10

Wat bepaalt de prijs voor vloerisolatie?

De uiteindelijke prijs die je betaalt hangt af van het soort vloerisolatie dat je kiest. De methode van isoleren. Kies je voor bodemisolatie van de kruipruimte dan betaal je gemiddeld tussen de 20 en 25 euro.

Doorgaans wordt gekozen voor bodemisolatie wanneer de kruipruimte niet hoog genoeg is. Voor isolatie van de onderkant van de vloer betaal je gemiddeld tussen de 30 en 50 euro per vierkante meter.

Wanneer je geen kruipruimte hebt dan kun je de bovenkant van de vloer laten isoleren. Gemiddelde betaal je voor isolatie van de bovenkant van de vloer tussen de 100 en 150 euro.

De totaalprijs wordt ook beïnvloed door het type woning en het aantal vierkante meters. In onderstaande tabel zie je een overzicht van de gemiddelde kosten voor vloerisolatie per type woning.

Type woning

Oppervlakte

Gemiddelde prijs vloerisolatie

Appartement

40 - 50 m2

€ 1.300 - € 1.600

Rijtjeshuis

45 - 60 m2

€ 1.400 - € 1.800

Hoekwoning

50 - 65 m2

€ 1.500 - € 1.900

Twee-onder-een-kap

55 - 70 m2

€ 1.600 - € 1.950

Vrijstaande woning

70 - 80 m2

€ 2.000 - € 2.400

Voordelen vloerisolatie

Vloerisolatie brengt meerdere voordelen met zich mee.

  • Vochtproblemen oplossen. Door de onderkant van de vloer of de bodem van de kruipruimte te isoleren voorkom je condensatie en zal de luchtvochtigheid aanzienlijk afnemen in je kruipruimte en je woning.
  • Energiebesparing. Een deel van de warmte in je huis gaat verloren via de vloer. Je kunt jaarlijks tot wel 15 procent besparen op je energierekening wanneer je vloerisolatie laat plaatsen. Hoe hoger de isolatiewaarde van de vloerisolatie hoe meer je zult besparen op de energierekening.
  • Warme vloer. Een goed geïsoleerde vloer zal warmer aanvoelen waardoor je met je blote voeten over je eigen vloer kunt lopen. Zo kun je zelfs in de winter genieten van een warme vloer.

MyGo bespaartips

  1. Bespaar op de voorrijkosten. Kies voor een lokale vakman om zo te besparen op de voorrijkosten. Sommige vakmannen rekenen zelfs helemaal geen voorrijkosten als de klus bij hun in de buurt is.
  2. Samen met de buren doen. Hoe meer vierkante meters isolatie er tegelijk geplaatst moet worden, hoe voordeliger de prijs zal zijn. Vraag daarom de buren of zij ook zitten te denken aan vloerisolatie om zo de kosten te drukken. Vooral wanneer je in een twee-onder-een-kap-woning woont kan het je meer besparen op de jaarlijkse energierekening.
  3. Lage btw. Voor het laten plaatsen van isolatie betaal je slechts 6 procent btw. Dit geldt echter alleen voor de arbeidskosten. Over de materiaalkosten betaal je nog wel 21 procent btw.
  4. Subsidies. Soms zijn er lokale subsidies beschikbaar voor vloerisolatie bij jou in de regio. Neem contact op met je gemeente om te kijken wat de mogelijkheden voor subsidies zijn in jouw situatie.
  5. Vergelijk offertes. Maak online gebruik van de MyGo matchmaker om meerdere offertes op te vragen en te vergelijken. Zo kun je de meest geschikte vakman vinden binnen jouw budget.

MyGo helpt je graag

Via de MyGo matchmaker kun je meteen worden gematcht met de beste lokale vakman voor jouw specifieke klus. Wil je liever bellen? Ook dat kan! Bel dan gratis en vrijblijvend 085-432 00 32. We kunnen je dan direct doorverbinden met een vakman of offertes voor je opvragen.