Vloerverwarming

Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over vloerverwarming en klussen die hieraan gerelateerd zijn.

De inhoudsopgave en tekst bevatten handige links die je gemakkelijk begeleiden naar voor jou relevante onderwerpen. Zo wordt inlezen over een klus een fluitje van een cent!

Lekkage vloerverwarming

Lekkage vloerverwarming

Aangezien de vloerverwarming grotendeels bestaat uit leidingen die water op de gewenste temperatuur langs de vloer leiden, kan je ook hier last krijgen van lekkages. Een lekkage in de vloerverwarming is erg vervelend omdat het lang onopgemerkt kan blijven en toch aardige vochtschade aan kan richten. Om de schade te beperken kan je op een paar dingen letten.

Lekkage vloerverwarming herkennen

Bij een lekkage in de vloerverwarming is het zaak om deze zo snel mogelijk op te lossen. Zo bespaar je een hoop onnodige kosten zoals vochtschade en een oplopende water- en gasrekening. Om een lekkage op te kunnen lossen moet je echter eerst überhaupt weten dat je een lekkage hebt. Een lekkage in de vloerverwarming kan je herkennen aan een paar punten. De verwarming doet er bijvoorbeeld langer over om warm te worden. Dit duidt niet persé op een lekkage, maar betekent wel dat er iets niet goed zit. Bij een lekkage kan het zijn dat de vloer zelf sporen vertoont van lekkage. Dit kan gaat om een vochtplek, maar meestal herken je eerst een verschil in de voegen van de vloer of bollingen in de vloerbedekking. Ook vochtplekken in de muren zijn een goede indicatie voor een lekkage. Vocht heeft namelijk nog wel eens de neiging om via de muren omhoog te kruipen. Maar de beste indicatie is misschien wel een opvallende waterdruk op de centrale verwarming.

Lekkage vloerverwarming opsporen

Nu dat je zeker weet dat je last hebt van een lekkage in de vloerverwarming, is het tijd om actie te ondernemen. Het enige probleem is dat de vloerverwarming zich, uiteraard, bevindt onder de vloer. Het vinden van de exacte locatie van het lek is voor een loodgieter of cv monteur lastig als zijn geen lekdetectie apparatuur hebben. Zij zullen dan namelijk de hele vloer open moeten breken. Let dus op dat als je een vakman inschakelt die geen detecties kan doen, dat het veel geld kan schelen om eerst een lekdetectie specialist langs te laten komen. Deze zoekt met behulp van infrarood camera's en ultrasone detectieapparatuur de precieze locatie van het lek op. Zo kan deze netjes worden verholpen zonder al te veel sloopwerk. Een lekdetectie kan nogal prijzig zijn, gelukkig betalen veel verzekeringen de prijs van de detectie als er daadwerkelijk een lek is gevonden. Vraag dit dus even na bij jouw verzekeraar. Bovendien is het volledig slopen en herstellen van de vloer nog duurder, en bespaart een lekdetectie in dat opzicht dus sowieso.

Lekkage vloerwerwarming repareren

Als de locatie van het lek bekend is is het oplossen hiervan daarna een fluitje van een cent voor een ervaren vakman. Er zal een klein stuk van de vloer worden opengebroken om bij de lekkende leiding te komen, en deze zal daarna weer worden hersteld. Als het lek is hersteld werkt de vloerverwarming weer precies zoals je dat gewend bent, en dat is lekker voor de wintermaanden.

Voor het oplossen van een lekkage in de vloerverwarming zijn de vakmannen van MyGo je graag bij elke stap van dienst. Ook de bij dingen die je eventueel zelf zou kunnen doen helpen zij graag, zodat je er niet alleen voor staat. Via de MyGo matchmaker vind je eenvoudig vakmannen uit jouw regio. Vergelijk offertes en profielen en kies de vakman die bij jou past. Ook telefonisch helpen wij je graag aan de jusite vakman. Bel 085 432 00 32

Vloerverwarming aanleggen

Vloerverwarming aanleggen

Een van de populairdere manieren om het wooncomfort te vergroten is tegenwoordig de vloerverwarming. Het is heerlijk comfortabel om na een lange dag werken thuis te komen en met je sokken of blote voeten op een verwarmde vloer te stappen.

Vloerverwarming aanleggen: vloerbedekking

Bij het aanleggen van vloerverwarming vragen veel mensen zich af wat voor vloerbedekking zij moeten kiezen. In principe maakt dit geen heel groot verschil, al zijn er wel kleine verschillen. De meest aan te raden combinatie met vloerverwarming is het gebruik van natuursteen, plavuizen of andere steenachtige vloerbedekkingen. Steenachtige vloeren geleiden de warmte gemakkelijker waardoor de vloer sneller opwarmt. Dat betekent dat je nog minder lang hoeft te wachten op warme voeten, en dat er relatief weinig warmte verloren gaat. Ook parket of laminaat werken prima, hoewel het hout op zichzelf een isolerende werking heeft en dus niet te dik moet zijn. Als je ervoor kiest tapijt te leggen over de vloerbedekking mag hier geen foam rug aan zitten. De experts van MyGo helpen graag bij de overweging wat voor jouw woonsituatie het beste is.

Soorten vloerverwarming

Vloerverwamingen komen in principe in twee soorten. Als eerst is er de elektrische vloerverwarming. Deze is heel gemakkelijk te plaatsen omdat deze in principe bestaat uit dunne bedrading aan de onderkant van de vloerbekleding. Deze worden opgewarmt met elektriciteit, wat betekent dat het sneller warm wordt, maar ook een nadeel heeft. Om elektrische vloerverwarming warm te houden kost dat constant een beetje elektriciteit, wat ervoor zorgt dat dit systeem in gebruik duurder is dan een hydrosysteem. Een hydrosysteem bestaat uit buizen die onder de vloer worden aangebracht in combinatie met een waterpomp en een spruitstuk. Hier wordt vanuit de centrale verwarming warm water doorheen gevoerd. Warm water blijft voor een wat langere tijd warmte uitstralen waardoor er geen constante toeloop van energie nodig is. Dit bespaart op de lange termijn op de energierekening, hoewel het systeem lastiger te plaatsen is en dus meer zal kosten.

Om de mogelijkheden te bekijken voor vloerverwarming in jou huis kan je altijd terecht bij MyGo's verwarmingsspecialisten. Via de MyGo matchmaker kom je eenvoudig in contact met een gekwalificeerde vakman bij jou in de regio. Vraag gratis en vrijblijvend offertes en informatie aan om te vergelijken en kies de vakman die bij jou past. Onze klantenservice helpt ook telefonisch graag met het vinden van de juiste vakman voor jou. Bel 085 432 00 32

Vloerverwarming onderhouden

Vloerverwarming onderhouden

Bij vloerverwarmingen kan het voorkomen dat de buizen onder de vloerbekleding niet meer goed functioneren. Dit komt onder andere omdat leidingwater ook een aantal stoffen mee brengt die de leidingen kunnen verstoppen. Verder kunnen er ook technische storingen zijn in de centrale verwarming waardoor de (vloer)verwarming niet meer doet wat het moet doen. Voor optimaal rendement is het belangrijk de centrale verwarming goed wordt onderhouden.

Vloerverwarming verstopt

Als de vloerverwarming niet meer naar behoren werkt ligt dit vaak aan een verstopte leiding of verwarmingsbuis. Deze kunnen verstopt raken doordat veel water in Nederland calcium en magnesium zit. Als deze stoffen met elkaar in aanraking komen vormt dat kalk, en kalk laat de leidingen dichtslibben. Met slib wordt in vaktermen gebruikt als overkoepelende naam voor alle ongewenste stoffen in het water.

Om de kans op kalkvorming te verkleinen kan je een waterontharder aanschaffen. Deze waterontharder filtert de ongewenste stoffen uit het water en geeft alleen 'zacht water' in de leidingen. Dit zachte water is niet alleen goed voor de centrale verwarming en de vloerverwarming. Je verlengt met een waterontharder de levensduur van alle apparaten die aangesloten staan op leidingwater.

Verstopping vloerverwarming oplossen

Als er een verstopping zit in de vloerverwarming dan moet deze worden verholpen om de verwarming weer fatsoenlijk te laten werken. Om een verstopping op te lossen maken verwarmingsexperts gebruik van de uitspoelmethode. Er wordt met een speciale spoelprocedure gezorgd dat alles wat niet in de leidingen en buizen hoort er uit wordt gespoeld. Hierna is de doorloop van het water weer zoals van ouds en functioneert de vloerverwarming dus ook weer goed.

Voor het onderhouden van de vloerverwarming, of het oplossen van problemen daarin, staan de vakmannen van MyGo altijd voor je klaar. Via de MyGo matchmaker vind je eenvoudig vakmannen die aansluiten op jou wensen. Vraag gratis en vrijblijvend offertes en informatie op om te vergelijken en kies de juiste vakman voor jouw klus. Onze klantenservice helpt ook graag bij het vinden van de juiste vakman voor jou. Bel 085 432 00 32


Dit is het einde van de pagina

Hopelijk weet je nu voldoende over de vloerverwarming en de werkzaamheden daar aan. Hieronder staan nog een aantal gerelateerde onderwerpen.

Zoek je iets anders? Kijk dan eens rond in onze categorieën.