Terug naar prijzen
Vloerverwarming infrezen kosten

Vloerverwarming infrezen kosten

Wat kost vloerverwarming infrezen?

Vloerverwarming infrezen kost voor een gemiddelde woonkamer tussen de 2.800 en de 3.200 euro, inclusief de materialen en de montagekosten. Afhankelijk van het type klus en het oppervlakte van de ruimte kunnen de kosten van vloerverwarming infrezen echter verschillen tussen 800 en 8.000 euro. Infrezen is geschikt bij een bestaande tegelvloer of een betonnen vloer. Infrezen is ideaal omdat je geen nieuwe vloer hoeft te plaatsen. In dit artikel kun je alles lezen over de kosten en de mogelijkheden van vloerverwarming infrezen. Lijkt het jou ook fijn om altijd warme voeten te hebben in huis? Gebruik dan nu onze Matchmaker om in contact te komen met de beste vloerverwarming specialisten in jouw regio. Hier kun je een afspraak maken voor een situatieopname of eerst een offerte aanvragen. Zo weet je precies wat vloerverwarming infrezen voor jou gaat kosten. Voor meer informatie over MyGo kun je bellen naar 085 106 1600.

Prijsopbouw kosten vloerverwarming infrezen

In onderstaande tabel kun je de gemiddelde prijzen van vloerverwarming infrezen vinden voor bijverwarming, uitgebreide bijverwarming en hoofdverwarming op basis van het oppervlakte van de ruimte.

Oppervlakte

Bijverwarming

Uitgebreide bijverwarming

Hoofdverwarming

10 m2

€700

€750

€800

20 m2

€1.400

€1.500

€1.600

30 m2

€2.100

€2.250

€2.400

40 m2

€2.800

€3.000

€3.200

50 m2

€3.500

€3.750

€4.000

60 m2

€4.200

€4.500

€4.800

70 m2

€4.900

€5.250

€5.600

80 m2

€5.600

€6.000

€6.400

90 m2

€6.300

€6.750

€7.200

100 m2

€7.000

€7.500

€8.000

Soorten vloerverwarming kosten

Er wordt onderscheid gemaakt tussen de volgende types vloerverwarming:

  • Bijverwarming. Hierbij wordt de vloerverwarming alleen gebruikt voor warme voeten en wordt de ruimte nog met name verwarmd door de radiatoren, die op de cv werken. Dit is de goedkoopste variant van vloerverwarming.
  • Uitgebreide bijverwarming. De vloerverwarming zorgt niet alleen voor warme voeten, maar draagt ook bij aan het verwarmen van de ruimte, in combinatie met de radiatoren. Dit type vloerverwarming heeft een gemiddelde prijs.
  • Hoofdverwarming. De vloerverwarming is de enige verwarmingsbron in de ruimte. Dit type vloerverwarming kost het meest, omdat de meeste buizen moeten worden geplaatst.

Hoe werkt vloerverwarming infrezen?

Het infrezen van vloerverwarming is ideaal omdat je geen nieuwe vloer hoeft te laten plaatsen. De buizen worden namelijk als het ware “in” de bestaande vloer geplaatst. De buizen zijn in groepen verdeeld, omdat een ingefreeste leiding niet meer dan 120 meter lang mag zijn. Dan verliezen de buizen namelijk druk en verwarmen ze minder goed. Met behulp van deze groepen wordt de warmte evenredig verdeeld door de ruimte en heeft de vloerverwarming dus een optimale werking. De afstand tussen de buizen wordt de H.O.H. afstand genoemd, oftewel de hart om hart afstand. Hoe kleiner deze afstand is, hoe beter de ruimte verwarmd zal worden. Bij vloerverwarming als hoofdverwarming is deze afstand het kleinst en moeten dus ook de meeste buizen worden gebruikt. Uiteraard verschillen de prijzen van vloerverwarming dus op basis van de H.O.H. afstand.

Andere opties: meer weten over vloerverwarming?

Naast het infrezen van vloerverwarming kun je ook je hele vloer eruit halen en deze opnieuw laten aanleggen met vloerverwarming. Dit wordt vaak gedaan bij vloeren die niet geschikt zijn voor infrezen of wanneer men niet tevreden meer is met de oude vloer. Deze optie kost vaak zo’n 3.000 euro meer voor een oppervlakte van 20 vierkante meter. Je kunt dus veel geld besparen wanneer je kiest voor het infrezen van vloerverwarming. Lees hier meer over de kosten van vloerverwarming. In het volgende artikel wordt uitgelegd wat het verschil is tussen traditionele en elektrische vloerverwarming en worden er wat extra opties genoemd die je kunt aanschaffen bij de vloerverwarming, zoals een pompschakelaar. Klik hier voor verschillende prijsscenario’s voor onder andere het aanleggen van vloerverwarming in de badkamer, de slaapkamer en een geheel appartement. Tot slot kan je hier meer lezen over het plaatsen van een betonvloer met verwarming

Tip van MyGo voor de beste vloerverwarming specialist

Het infrezen van vloerverwarming kun je het beste overlaten aan een geschikte vloerverwarming specialist. Dat komt omdat er speciale apparatuur voor nodig is om vloerverwarming effectief in te frezen zonder dat je kans hebt op lekkage en beschadigingen. De kosten van vloerverwarming infrezen in jouw woning kun je vinden door offertes aan te vragen via de MyGo Matchmaker. Als je de Matchmaker gebruikt, ontvang je de contactgegevens van de beste specialisten bij jou in de buurt. Je kunt hen direct bellen voor een afspraak, maar bij een groot project is het verstandig om eerst een situatieopname en een offerte aan te vragen. Je kunt bij MyGo zelfs meerdere offertes aanvragen, zodat je de prijzen van verschillende specialisten kunt vergelijken. Voor meer informatie kun je ons telefonisch bereiken op 085 106 1600.