Vochtbestrijding

Vochtbestrijding bij jou in de buurt

Vind eenvoudig de vochtbestrijding die het beste bij jouw wensen past

Heb je last van vocht in huis zoals een vochtige kruipruimte of optrekkend vocht in je muren? MyGo helpt je graag. Met de MyGo Matchmaker vind je eenvoudig de beste vochtbestrijding bij jou in de buurt. De Matchmaker is online 24/7 beschikbaar. Wil je liever direct telefonisch contact? Dat kan! Bel dan naar 085 432 00 32.

Natte vochtvlekken op de muur

Veel gestelde vragen over vochtbestrijding

Wat is vochtbestrijding?

Je kunt allerlei verschillende soorten vochtproblemen in huis hebben en elk vochtprobleem vereist doorgaans weer een andere manier van vochtbestrijding. Daarom is het belangrijk dat eerst het correcte vochtprobleem wordt bepaald. Een specialist kan je vochtprobleem verhelpen zodat de vocht niet terugkeert. De meeste voorkomende vochtproblemen in huis zijn:

 • Optrekkend vocht. Optrekkend vocht in de muren ontstaat doordat grondvocht in de muren kan trekken vanwege slechte grondwering. De vochtplekken ontstaan onder in de muren en kan, als je er niet snel bij bent, verder in de muren verspreiden. Hierdoor kunnen er zwarte schimmels vormen en kun je last krijgen van een muffe geur in huis. De oplossing voor optrekkend vocht is muren onderkappen; hierbij wordt een waterkering onder je gehele woning geplaatst. Doorgaans wordt dit gedaan tijdens renovatiewerken. Een andere oplossing voor optrekkend vocht is muur injecteren; hierbij wordt een vochtwerend middel in de gevel geinjecteerd.
 • Doorslaand vocht. Bij doorslaand vocht is er sprake van vochtplekken op de gevel op buitenmuren van je woning. De oorzaak is vaak een poreuze gevelbekleding. Doorslaand vocht kun je oplossen door de gevel te laten impregneren; hierbij wordt de gevel met een onzichtbare vloeistof bespoten welke de gevel beschermt tegen schimmels, vocht en mos. Een andere oplossing voor doorslaand vocht is nieuwe gevelbekleding; als je gevel in dusdanig slechte staat is, dan kan het verstandiger zijn nieuwe gevelbekleding te laten plaatsen met nieuwe isolatie om toekomstig doorslaand vocht te voorkomen.
 • Vocht in kelder. Een vochtprobleem in je kelder moet snel worden behandeld om grotere vochtproblemen in je woning te voorkomen. De meest gebruikte oplossingen voor vochtige kelders zijn het bekuipen van de kelder en kelderdrainage. Bij kelder bekuiping is er sprake van kelderdichting door de keldermuren te voorzien van een waterdichte cement laag met, indien nodig, een nieuwe gewapende vloerplaat. Bij kelderdrainage wordt doorgaans een drainagesysteem aangelegd. Dit kan op drie verschillende manieren gebeuren: Randdrainage, vloerdrainage kelder of wandrain (box in box).
 • Condensatievocht. De oorzaak van condensatievocht in je woning wordt doorgaans veroorzaakt door te weinig ventilatie in je woning. Hierdoor kunnen na verloop van tijd vochtplekken en schimmels ontstaan. Als je er vroeg bij bent kan condensatievocht opgelost worden door natuurlijk ventilatie, bijvoorbeeld door een ventilator in de desbetreffende ruimte te plaatsen, of mechanische ventilatie. Mechanische ventilatie zorgt voor effectieve en constante verluchting van je woning door middel van een ventilatiesysteem met mechanische luchtafvoer of toevoer.

Vochtmeting doen

Wat kost vochtbestrijding?

De kosten voor vochtbestrijding hangen af van soort vochtprobleem dat je hebt. Zoals je hierboven ziet vereist elke soort vochtprobleem zijn eigen vochtbestrijding. In onderstaande tabel zie je een overzicht van de gemiddelde kosten van vochtbestrijding.

Soort vochtprobleem

Soort vochbestrijding

Gemiddelde kosten (incl. materiaal + btw)

Optrekkend vocht

Reparen + injecteren muur (8 meter in lengte)

€ 2.500

 

Buitenmuur injecteren (8 meter in lengte)

€ 900 - € 1.200

 

Binnen- en boutenspuiwmuur injecteren (8 meter in lengte)

€ 1.600

Vocht in kelder

Kelderdichting

€ 5.000 - € 11.000

Doorslaand vocht

Buitenmuur impregneren (100m2)

€ 1.000

 

Impregneren + reinigen gevel (100m2)

€ 1.900

 

Voegen, reinigen + impregneren gevel (100m2)

€ 3.200

Condensatievocht

Ventilator

€ 30 - € 80

 

Ventilatierooster

€ 20 - € 50

 

Mechanische ventilatie

€ 1.500 - 6.000

Schimmelvorming

Schimmel verwijderen (per 5m2)

€ 200

Vocht aan de binnenkant van het raam

Welke factoren bepalen de kosten van vochtbestrijding?

De prijs voor vochtbestrijding wordt voornamelijk bepaald door de omvang van het vochtprobleem dat je hebt. Wanneer er veel schimmel verwijderd moet worden of bijvoorbeeld je gevel vervangen moet worden ben je vaak wat duurder uit. De kosten voor vochtbestrijding hangen af van de volgende factoren:

 • Impregneren of injecteren? Impregneren wordt toegepast wanneer je last hebt van doorslaand vocht en is doorgaans goedkoper dan injecteren. Injecteren wordt gedaan wanneer je last hebt van optrekkend vocht.
 • Wel of geen schimmelvorming? Is er door vocht veel schimmelvorming ontstaan op je muren. Dan zal de schimmel eerst moeten verwijderd door een specialist.
 • Voegwerk vervangen. Goed voegwerk van je muur zorgt ervoor dat vocht in de toekomst voorkomen wordt. Daarom is het belangrijk dat je voegwerk in goede staat is, zo niet dan is het verstandig het voegwerk te laten vervangen.
 • Afwerking. Een nette afwerking van de binnen- en buitenmuren is belangrijk. Daarvoor kun je een schilder of stukadoor de afwerking laten doen zodat je de muren er weer als nieuw uitzien en goed beschermd zijn tegen vocht.

Hoe vergelijk je eenvoudig prijzen van vochtbestrijders

Je kunt de prijzen van vochtbestrijders eenvoudig vergelijken door met behulp van de MyGo Matchmaker bij verschillende vochtbestrijders prijsopgaven of offertes op te vragen en deze met elkaar te vergelijken. Zo kun je snel en gemakkelijk de meest geschikte vochtbestrijder vinden binnen die het beste past bij jouw wensen. Wil je graag in direct contact komen met een vochtbestrijder? Bel dan naar 085 432 00 32, we verbinden je dan door met de vochtbestrijder of je kunt een terugbelverzoek indienen om op een later tijdstip te worden teruggebeld.

Natte plekken op het plafond

Welke voordelen biedt vochtbestrijding?

Het inschakelen van professionele vochtbestrijding brengt veel voordelen met zich mee.

 • Gezonder leefklimaat. Schimmels en vochtplekken in je woning zijn slecht voor je gezondheid. Door de vocht te bestrijden ontstaat er een beter leefklimaat in je woning.
 • Muren en meubels behouden. Door goede vochtbestrijding zorg je ervoor dat je niet alleen je muren maar je ook je meubels en gordijnen behoudt.
 • Woning verwarmd sneller. Een gebalanceerde luchtvochtigheid zorgt ervoor dat woning sneller warm wordt.
 • Vochtprobleem adequaat opgelost. Een specialist zal ervoor zorgen dat de vocht niet terugkeert in je woning. Ook kan de specialist je advies geven over hoe je vochtproblemen kunt voorkomen in de toekomst.

Waar moet je op letten bij het kiezen van vochtbestrijders?

Wanneer je een vochtbestrijder wilt inschakelen om jouw vochtprobleem te verhelpen kan het verstandig zijn om rekening te houden met de volgende zaken:

 • Welke tarieven hanteert de vochtbestrijder? Vergelijk offertes van verschillende vochtbestrijders en kijk goed welke werkzaamheden inbegrepen zijn op de offerte.
 • Zijn reiskosten en eventuele overige kosten aangegeven op de prijsopgave of offerte?
 • Kun je online positieve ervaringen of reviews vinden van voorgaande klanten?
 • Betreft het een lokale vochtbestrijder? Zo bespaar je op de voorrijkosten.

Hoe vind je direct een vochtbestrijder die precies bij jouw wensen past?

Met de Matchmaker van MyGo vind je zonder zoeken direct een betrouwbare en ervaren vochtbestrijder bij jou in de buurt die past bij jouw wensen. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week, beschikbaar. Telefonisch contact kan ook. Je kunt ons tijdens openingstijden bellen op 085 432 00 32.


Spreek direct een medewerker!
Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!