NOA is de Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven en dé brancheorganisatie voor ondernemers van een stukadoors-, vloeren-, terrazzo-, natuursteenbewerking-, blokkenstel-, plafond- en wandmontage of allround afbouwbedrijf. De bedrijven die NOA-lid zijn hanteren allen dezelfde zakelijk voorwaarden. Er wordt onderscheid gemaakt in de garanties en geschillenbeslechting die NOA-leden geven en/of naar verwijzen, omdat uiteenlopende afbouwwerkzaamheden van elkaar verschillen. Het is daarom raadzaam om een exemplaar van de algemene voorwaarden op te vragen bij een offerte of opdrachtbevestiging.

Waarom een bedrijf dat NOA-lid is?

Als opdrachtgever verdien je louter de beste diensten en producten en daarom mag je deze altijd verlangen van dienstverlenende bedrijven. Met een bedrijf dat NOA-lid is kies je voor een bedrijf dat professioneel vakmanschap en betrouwbaarheid hoog in het vaandel heeft staan. Dit tonen zij aan door middel van de speciaal opgestelde NOA-afbouwgarantie en tevens bindende zakelijke voorwaarden. Hierin staan alle rechten en plichten in overleg met de Consumentenbond  en Vereniging Eigen Huis eerlijk, duidelijk en objectief omschreven. NOA-leden zijn verplicht om de consumentenvoorwaarden te hanteren. Zo ben je er bij voorbaat van verzekerd dat alle afspraken inzake de te leveren diensten en producten goed geregeld zijn. Dat geeft net dat beetje extra vertrouwen.

Wanneer een dienstverlenend bedrijf dat NOA-lid is?

Je zoekt naar een betrouwbare vaklui in de buurt voor afbouwwerkzaamheden? Denk bijvoorbeeld aan een stukadoor, vloerspecialisten, een terrazzo specialist-/ een professionele natuursteenbewerker, blokkenstel-, plafond- en wandmontage of een allround afbouwbedrijf. Dan ben je bij aangesloten leden van NOA aan het juiste adres, vanwege hun duidelijke afspraken, vakkundigheid én de NOA-Afbouwgarantie.

De afbouwbranche is een grotendeels vrije sector en hierdoor zijn vakbekwame opleidingen en ervaring geen vaste vereiste. Dit gegeven maakt dat het vinden en inschakelen van afbouwbedrijven in sommige gevallen helaas een riskante onderneming is, met alle vervelende gevolgen van dien. Wees een dergelijke onwenselijke situatie daarom voor en kies voor de betrouwbare en professionele bedrijven die aangesloten zijn bij NOA. Dat biedt garantie en daarmee zekerheid op heldere nagekomen afspraken en vakwerk.     

Een geschil tussen de opdrachtgever en een dienstverlenend bedrijf?

Stel je loopt tegen een onvoorzien probleem en/of conflict aan als opdrachtgever met een dienstverlenend bedrijf. In de eerste plaat erg vervelend natuurlijk. Een legio aan oorzaken kunnen hieraan echter ten grondslag liggen en deze vergen in de meeste gevallen een verschillende benadering en/of aanpak. In veel situaties komen jullie er onderling uit, maar in ietwat meer complexe gevallen biedt enkel een gang naar de onafhankelijke geschillencommissie uitsluitsel, door één van beide partijen.    

Hoe dien ik een klacht in over een NOA-bedrijf bij de geschillencommissie?

Mochten jullie onverhoopt niet samen uit een geschil komen dan biedt de Geschillencommissie Afbouw of Natuursteen in Den Haag mogelijk uitkomst. Je kunt een geschil in dit geval als zaak aan hen voorleggen, waarna de geschillencommissie op o.a. op basis van een deskundigenrapport tot een bindende uitspraak kan komen. Om een geschil in te dienen moet je op de website van de geschillencommissie een vragenformulier invullen en eveneens kort en bondig aangeven wat volgens  jou precies het probleem is en wanneer het geschil is begonnen. Let wel, als je zelf de indienende partij bent van het betreffende geschil, dan moet je klachtengeld betalen aan de geschillencommissie. De uitkomst en daarmee uitspraak van de geschillencommissie is nogmaals bindend en alle partijen dienen zich hieraan te houden.

Kies voor betrouwbaarheid, kies voor de aangesloten vakkundige bedrijven van NOA met de NOA-garantie en voorwaarden.

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!