Nederlands-Amerikaanse Fittingfabriek (Nefit) werd in 1948 in Deventer opgericht. In de jaren tachtig van de vorige eeuw groeide Nefit uit tot de grootste cv-fabrikant van Nederland met de uitvinding van de hoogrendement verwarmingsketel. Eind negentiende eeuw werd echter al de basis gelegd voor het latere Nefit, met de oprichting van Automatic Screw Works, dat bekend werd met de Fasto-geiser.


Rond diezelfde tijd opende Robert Bosch in Stuttgart zijn eigen Workshop for Precision Mechanics and Electrical Engineering. De uitvinding van de magneetontsteking was een grote doorbraak. Een ontdekking die werd doorontwikkeld tot het beste ontstekingssysteem voor auto’s. Ondernemerschap, passie voor technologie en oog voor maatschappelijke thema’s zoals duurzaamheid gingen bij hem hand in hand.


Meer dan 130 jaar later is de Bosch Group uitgegroeid tot een internationale, innovatieve wereldspeler. Toonaangevend op veel verschillende technologische fronten, waaronder thermotechniek. In Nederland is Nefit Bosch één van de toonaangevende aanbieders.


Nefit Bosch staat voor zekerheid. Het bedrijf biedt betrouwbare, breed toepasbare, duurzame, energiebesparende oplossingen voor verwarming, warmwater- en energievoorziening. Haar streven is om altijd oplossingen van een consistent hoge kwaliteit te leveren, gekoppeld aan een hoog niveau van dienstverlening.Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!