Terug naar prijzen
Airco reparatie kosten

Airco reparatie kosten

Wat zijn de kosten voor airco reparatie?

Voor een reparatie aan je airco waarbij enkele onderdelen vervangen moeten worden betaal je gemiddeld tussen de 140 en 210 euro. Heb je een airco die niet meer goed de ruimte koelt? Of denk je wellicht dat je airconditioning een lekkage heeft? Dan kun je het beste je airco laten repareren door een erkend specialist. Op deze pagina vind je alle informatie omtrent de kosten van reparatie van je airco.

Wil je weten wat de kosten zijn voor reparatie van jouw airco? Maak gebruik van de MyGo matchmaker om direct gematcht te worden met de meeste geknipte vakman voor jouw klus bij jou in de buurt. Je kunt ook meteen meerdere offertes opvragen en vergelijken. Wil je liever telefonisch gebruik maken van de diensten van de MyGo matchmaker? Ook dat is mogelijk. Bel dan gratis en vrijblijvend met 085 432 00 32.

Kostenoverzicht reparatie airco

Om een duidelijker beeld te krijgen van de gemiddelde kosten voor reparatie aan je airco hebben we een aantal verschillende soorten reparaties en de kosten hieronder op een rijtje gezet. Er zijn echter wel heel veel verschillende soorten airco’s waardoor de prijzen flink uiteen kunnen lopen. Houd er daarom rekening mee dat dit gemiddelde prijzen zijn. De werkelijke kosten op de offerte die de vakman voor jou maakt kunnen verschillen. De kosten in onderstaande tabel zijn inclusief uurloon van de vakman, voorrijkosten en btw.

Soort klus

Gemiddelde kosten

Simpel

€ 60 - € 90

Gemiddeld

€ 140 - € 220

Groot

€ 275 - € 600

Uurloon specialist

€ 40 - € 60

Airco monteur

Prijsvoorbeelden airco reparatie

De kosten die je betaalt zullen afhangen van jouw specifieke situatie, ook zal de specialist voorrijkosten en arbeidsloon in rekening brengen. Hieronder drie verschillende prijsvoorbeelden van een simpele, een gemiddelde en een grote reparatie aan je airconditioning.

Simpele klus

Wanneer je mobiele airco een kleine reparatie nodig heeft waar de monteur ongeveer een uur mee bezig is, en er hoeven geen onderdelen vervangen te worden. Dan betaal je rond  gemiddeld 80 tot 120 euro voor de gehele klus, inclusief voorrijkosten.

Gemiddelde klus

Wanneer je airco gerepareerd wordt moeten er vaak onderdelen vervangen worden. Meest voorkomende mankement zijn scheurtjes in de leidingen of slangen van de airco. Hiervoor betaal je gemiddeld tussen de 150 en 220 euro.

Grote reparatie airco

Bij een grote reparatie aan je airco moet je denken en het compleet vervangen van je buiten- of binnenunit. Als er veel onderdelen vervangen moeten worden en de vakman er meerdere uren mee bezig is betaal je gemiddeld tussen de 300 en 650 euro. De prijzen kunnen dus erg verschillen per klus en hangt erg af van welke reparaties er allemaal moeten worden uitgevoerd en of er onderdelen vervangen moeten worden. Vraag daarom altijd van tevoren aan de vakman wat de geschatte totaalprijs is voor de klus. Soms kan het namelijk ook voordeliger zijn om de hele airco te laten vervangen in plaats van repareren.

Airco reparatie

Wat bepaalt de prijs voor reparatie van de airco?

De uiteindelijke prijs die je betaalt hangt af van een aantal verschillende factoren.

Onderhoudscontract

Wanneer je al een onderhoudscontract hebt met een specialist dan zitten sommige kleine herstellingen al bij de prijs inbegrepen. Overleg met de vakman voordat je een onderhoudscontract afsluit welke herstellende werkzaamheden aan je airco allemaal bij de prijs zitten inbegrepen zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Voor een onderhoudscontract betaal je gemiddeld tussen de 90 en 160 per jaar. Voordeel van een onderhoudscontract voor je airco is dat deze jaarlijks onderhouden wordt wat grote, duurdere mankementen voorkomt.

Uurloon of totaalprijs?

Een andere belangrijke factor voor de uiteindelijke prijs is wat je afspreekt met de vakman. Betaal je per uur of een totaalprijs voor de hele klus? Het uurloon van een specialist ligt tussen de 40 en 60 euro per uur. Hier komen vaak nog voorrijkosten bij. Als je een totaalprijs met de vakman wilt afspreken dan moet hij wel precies weten welke reparaties allemaal aan je airco moeten gebeuren zodat hij een goede inschatting van kan maken.

MyGo bespaartips

  1. Kies voor een lokale vakman. Je kunt besparen op de voorrijkosten door een vakman te kiezen die uit jouw regio komt.
  2. Vergelijk meerdere offertes. Door gebruik te maken van de matchmaker van MyGo kun je direct meerdere offertes opvragen en vergelijken om zo de beste vakman te vinden binnen jouw budget.

Waarmee rekening houden?

Soms zijn er zoveel reparaties nodig aan je airco dat het voordeliger kan zijn om je gehele airco te vervangen. Overleg daarom met de specialist wat in jouw situatie het meest voordelig is.

MyGo helpt je graag

Maak online gebruik van de MyGo matchmaker om meteen gematcht te worden met de meest geknipte vakman voor jouw specifieke project. Je kunt dan ook meerdere offertes opvragen en vergelijken om zo te besparen op de kosten. Wil je liever telefonisch contact? Bel dan geheel vrijblijvend en gratis met 085-432 00 32, we kunnen je dan meteen doorverbinden met een vakman bij jou in de buurt.