Airco reparatie kosten

Airco reparatie kosten

Wat zijn de kosten voor airco reparatie?

Voor een reparatie aan je airco waarbij enkele onderdelen vervangen moeten worden betaal je gemiddeld tussen de 140 en 210 euro. Werkt de airco niet meer naar behoren? Koelt de airco de ruimte niet meer goed of denk je dat er een lekkage is? Het beste is dan om er een erkend specialist naar te laten kijken. Om je meer inzicht te geven in de airco reparatiekosten hebben we deze voor je op een rijtje gezet.

Heb je een specialist nodig om je airco te laten repareren? Maak gebruik van de MyGo matchmaker om direct gematcht te worden met de meeste geknipte vakman voor jouw klus bij jou in de buurt. Je kunt ook meteen meerdere offertes opvragen en vergelijken. Wil je liever telefonisch gebruik maken van de diensten van de MyGo matchmaker? Ook dat is mogelijk. Bel dan gratis en vrijblijvend met 085 106 1600.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Kostenoverzicht airco reparatie

Om een duidelijker beeld te krijgen van de gemiddelde kosten voor een airco reparatie hebben we een aantal verschillende soorten reparaties met de bijbehorende kosten hieronder op een rijtje gezet. Er zijn echter veel verschillende soorten airco’s waardoor de prijzen flink uiteen kunnen lopen. Houd er daarom rekening mee dat dit gemiddelde prijzen zijn. De werkelijke kosten op de offerte die de vakman voor jou maakt kunnen verschillen. De kosten in onderstaande tabel zijn inclusief uurloon van de vakman, voorrijkosten en btw.

Soort klus

Gemiddelde kosten

Simpel

€ 60 - € 90

Gemiddeld

€ 140 - € 220

Groot

€ 275 - € 600

Uurloon specialist

€ 40 - € 60

Wat kost de reparatie van je airco?

Prijsvoorbeelden airco reparatie

De kosten die je betaalt zullen afhangen van jouw specifieke situatie, ook zal de specialist voorrijkosten en arbeidsloon in rekening brengen. Hieronder drie verschillende prijsvoorbeelden van een simpele, een gemiddelde en een grote reparatie aan je airconditioning.

Simpele klus

Wanneer er een kleine airco reparatie uitgevoerd moet worden waarbij er geen onderdelen vervangen worden, betaal je gemiddeld 80 tot 120 euro voor de gehele klus, inclusief voorrijkosten.

Gemiddelde klus

Wanneer er een airco reparatie uitgevoerd moet worden waarbij er onderdelen vervangen moeten worden, betaal je gemiddeld tussen de 150 en 220 euro. De meest voorkomende mankementen zijn scheurtjes in de leidingen of slangen van de airco. 

Grote airco reparatie 

Bij een grote airco reparatie moet je denken aan het compleet vervangen van je buiten- of binnenunit. Als er veel onderdelen vervangen moeten worden en de vakman er meerdere uren mee bezig is betaal je gemiddeld tussen de 300 en 650 euro.

De prijzen van een airco reparatie kunnen dus erg van elkaar verschillen. Vraag daarom altijd van tevoren aan de vakman wat de geschatte airco reparatiekosten zijn. Het kan namelijk voordeliger zijn om de hele airco te laten vervangen in plaats van te repareren.  

 

 

Wat kost de reparatie van je airco?

Wat bepaalt de prijs voor een airco reparatie?

De uiteindelijke prijs die je betaalt hangt af van een aantal verschillende factoren.

Onderhoudscontract

Wanneer je al een onderhoudscontract hebt bij een specialist dan zitten sommige kleine herstelwerkzaamheden bij de prijs inbegrepen. Overleg met de vakman voordat je een onderhoudscontract afsluit welke herstelwerkzaamheden aan de airco allemaal bij de prijs zitten inbegrepen. Zo voorkom je onaangename verrassingen. Voor een onderhoudscontract betaal je gemiddeld tussen de 90 en 160 euro per jaar. Het voordeel van een onderhoudscontract voor je airco is dat deze jaarlijks onderhouden wordt. Goed airco onderhoud verlengt de levensduur van je airco én je verkleint de kans op dure reparaties tussendoor. 

Uurloon of totaalprijs?

Een andere belangrijke factor voor de uiteindelijke prijs is wat je afspreekt met de vakman. Betaal je per uur of een totaalprijs voor de hele klus? Het uurloon van een specialist ligt tussen de 40 en 60 euro per uur. Hier komen vaak nog voorrijkosten bij. Wanneer je een totaalprijs met de vakman wilt afspreken, moet hij precies weten welke airco reparaties hij moet uitvoeren zodat hij een goede inschatting kan maken.

MyGo bespaartips

  1. Kies voor een lokale vakman. Je kunt besparen op de voorrijkosten door een vakman te kiezen die uit jouw regio komt.
  2. Vergelijk meerdere offertes. Door gebruik te maken van de matchmaker van MyGo kun je direct meerdere offertes opvragen en vergelijken om zo de beste vakman te vinden binnen jouw budget.

Waarmee rekening houden?

Soms zijn er zoveel reparaties nodig aan je airco dat het voordeliger kan zijn om je gehele airco te vervangen. Overleg daarom met de specialist wat in jouw situatie het meest voordelig is.

MyGo helpt je graag

Maak online gebruik van de MyGo matchmaker om meteen gematcht te worden met de meest geknipte vakman voor jouw specifieke project. Je kunt dan ook meerdere offertes opvragen en vergelijken om zo te besparen op de kosten. Wil je liever telefonisch contact? Bel dan geheel vrijblijvend en gratis met 085 106 1600, we kunnen je dan meteen doorverbinden met een vakman bij jou in de buurt.

Waarom MyGo?
  • Direct een specialist geregeld
  • Snel een offerte binnen
  • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
  • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
  • Direct hulp via ons service center
  • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!