Airco slaapkamer prijs

Airco slaapkamer prijs

Wat kost een airco in de slaapkamer?

Voor een standaard slaapkamer van 70 kubieke meter betaal je gemiddeld tussen de 600 en 800 euro voor het laten installeren van een airconditioning systeem. Wanneer je van een koele slaapkamer in de zomermaanden wilt genieten kun je ervoor kiezen om een airco te laten plaatsen in je slaapkamer. Daarnaast zorgt een airco in je slaapkamer niet alleen voor verkoeling maar ook voor een schonere en frissere lucht. Ook kun je kiezen voor een airco met een warmte-functie zodat je ook in de winter je slaapkamer gericht kunt verwarmen wat weer zal schelen op de stookkosten. Op deze pagina vind je alle informatie over de kosten die gepaard gaan met het laten plaatsen van een airco in je slaapkamer.

Via de MyGo matchmaker kun je meteen gematcht worden met de beste specialist voor jouw project. Ook kun je dan meerdere offertes opvragen en vergelijken. Ook kun je telefonisch gebruikmaken van de matchmaker van MyGo. Bel gratis en vrijblijvend met 085 106 1600. We kunnen je dan meteen doorverbinden met een vakman uit jouw regio of een afspraak voor je inplannen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Gemiddelde kosten airco in slaapkamer

Voor een goede nachtrust is de temperatuur en een schone lucht in je slaapkamer erg belangrijk. De kosten die je betaalt voor het installeren van een airco in je slaapkamer hangen af van de omvang van je slaapkamer. In onderstaande tabel zie je een overzicht van een aantal verschillende afmetingen van de slaapkamer en de bijbehorende benodigde vermogen van de airco en de gemiddelde kosten die daarbij komen kijken.

Omvang slaapkamer

Benodigd vermogen airco

Gemiddelde prijs

Tot 70 - 75 m3

2.5 kW

€ 700 - € 800

Tot 120 - 125 m3

3.5 kW

€ 1100 - € 1300

Tot 170 - 180 m3

5.0 kW

€ 1250 - € 1550

Wat kost airco in je slaapkamer?

Wat bepaalt de prijs voor airco in de slaapkamer?

Wanneer je airco in je slaapkamer laat plaatsen hebben verschillende keuzes invloed op de totaalprijs. Het merk van de airco, het soort airco en de grootte van je slaapkamer hebben allemaal invloed op de prijs.

Mobiele of vaste airco?

Je kunt kiezen tussen een mobiele of een vaste airco. Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen een vaste airco en een mobiele airco.

Mobiele airco

Het voordeel van een mobiele airco is dat je hem kunt verplaatsen door het hele huis. Je kunt overdag de woonkamer op temperatuur brengen en wanneer je naar bed gaat kun je de airco meenemen. Gemiddelde betaal je voor een mobiele airco een stuk minder dan voor een vaste airco. Echter is het vermogen van een mobiele airco doorgaans minder dan van een vaste airco. Ook zijn mobiele airco’s vaak iets lawaaiiger omdat alle onderdelen in één unit zitten.

Vaste airco

Een vaste airconditioning in je slaapkamer heeft vaak meer vermogen dan de mobiele airco units. Ook maakt een vaste airco minder lawaai dan een mobiele airco. Een vaste airco bestaat vaak uit een binnen- en buitenunit, waarbij het lawaaiige gedeelte in de buitenunit zit. Voordeel van een vaste airco is dat je deze kunt laten inbouwen zodat deze niet zichtbaar is. Het laten inbouwen van een airco in je huis is een lastigere, en duurdere klus dan een airco aan de wand laten bevestigen.

Het merk airco

Er zijn verschillende A-merken en B-merken airco beschikbaar. Goedkopere airco’s kunnen vaak wat meer lawaai maken dan de betere merken. Soms is er echter in kwaliteit bijna geen verschil. Let daarom bij het aanschaffen van een airco goed op de eigenschappen die de airco nodig heeft voor jouw slaapkamer. Voor een kleinere slaapkamer kan een lagere klasse airco voldoende zijn. In onderstaande tabel zie je een overzicht van de verschillende merken en de gemiddelde prijzen inclusief installatiekosten en btw.

Merk

Gemiddelde kosten

Gree, Maxicool, Eurom

€ 1000 - € 2000

LG, Panasonic, Samsung, Mitsubishi, Daikin

€ 1200 - € 2600

Extra mogelijkheden

Je kunt ook kiezen voor veel extra opties bij het installeren van airco in je slaapkamer. Je kunt bijvoorbeeld meerdere units laten plaatsen of je airco bedienen via WiFi besturing. Kijk voor meer informatie over de mogelijkheden en kosten van airco installatie op de pagina Airco installeren prijs.

Wat kost airco in je slaapkamer?

Bespaartips van MyGo

  1. Bespaar door offertes te vergelijken. Via de MyGo matchmaker kun je offertes opvragen en met elkaar vergelijken. Zo kun je de beste vakman vinden binnen jouw budget.
  2. Kies voor een specialist uit de regio. Kies voor het installeren van een airco in je slaapkamer voor een lokale vakman. Als de vakman minder afstand hoeft af te leggen dan zal hij ook minder voorrijkosten in rekening brengen.

Waarmee rekening houden?

De hoeveelheid zon die je slaapkamer krijgt en hoe goed je slaapkamer geïsoleerd zijn ook van invloed op het type airco dat je dient aan te schaffen. Krijgt je slaapkamer veel zon in de zomer dan is het verstandiger om een airco te kiezen met een hoger vermogen. Ook wanneer je kiest voor een airco met een buitenunit moet je daarvoor een goede plek hebben. Ook het installeren van de buitenunit zal extra kosten met zich meebrengen. Vooral als de specialist bijvoorbeeld op het dak moet, dan zal hij een ladder mee moeten nemen. Overleg van tevoren met de vakman wat er allemaal moet gebeuren zodat hij weet waar hij aan toe is.

MyGo helpt je graag

Maak online gebruik van de MyGo matchmaker om meteen gematcht te worden met de meeste geschikte vakman voor jouw klus bij jou in de buurt. Wil je liever bellen? Dat is ook mogelijk! Bel dan gratis en vrijblijvend met 085 106 1600. We kunnen je dan direct doorverbinden met een lokale vakman, een afspraak voor je inplannen of je helpen om meerdere offertes op te vragen.

Waarom MyGo?
  • Direct een specialist geregeld
  • Snel een offerte binnen
  • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
  • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
  • Direct hulp via ons service center
  • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!