Airco vullen prijs

Airco vullen prijs

Wat kost het vullen van mijn airco?

De gemiddelde kosten voor het bijvullen van je airco ligt tussen de 130 en 200 euro. Vaak is deze prijs inclusief onderhoud zoals vacumeren en de arbeids- en voorrijkosten. Om ervoor te zorgen dat je airconditioning goed blijft functioneren is regelmatig onderhoud en met name het afvullen van de airco erg belangrijk. Op deze pagina vind je alle informatie over de kosten van het afvullen en onderhoud van je airco.

Benieuwd naar de kosten voor het vullen van jouw eigen airco? Maak gebruik van de MyGo Matchmaker om meteen gematcht te worden met de meest geschikte vakman voor jouw specifieke klus, of om meerdere offertes op te vragen en te vergelijken. Wil je liever telefonisch contact? Ook dat is mogelijk. Bel gratis en vrijblijvend met 085 106 1600, MyGo kan je dan meteen doorverbinden met een lokale vakman.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Wat is de prijs voor het laten vullen van je airco?

Kosten airco vullen

Airconditioning houd je huis koel gedurende de warme zomerdagen. Hierdoor kun je volop genieten van een lekker koel huis in de zomer. Om optimaal van je airco te kunnen blijven genieten is regelmatig onderhoud en voornamelijk het bijvullen van je airco hierbij erg belangrijk. In onderstaande tabel zie je een overzicht van de gemiddelde kosten voor het onderhoud van je airco.

Soort dienst

Gemiddelde kosten

Eenmalig onderhoudsbeurt airco

€ 130 - € 160

Onderhoudscontract airco

€ 100 - € 160

Grote onderhoudsbeurt airco

€ 150 - € 200

Zoals je hierboven kunt zien kun je er dus ook voor kiezen om een onderhoudscontract op te stellen met de vakman. Je betaalt dan een vast bedrag per jaar en je bent er zeker van dat je airco goed onderhouden wordt. De prijs die een vakman in rekening brengt hangt voornamelijk af van de hoeveelheid tijd die hij kwijt is aan de klus. Wanneer je kiest voor een eenmalige onderhoudsbeurt van je airco betaal je gemiddeld tussen de 130 en 160 euro, bij deze beurt wordt de airco grondig nagekeken en - indien nodig - bijgevuld. Kies je voor een grote onderhoudsbeurt van je airconditioning dan wordt deze nagekeken, gevacumeerd en bijgevuld.

Wat is de prijs voor het laten vullen van je airco?

Airco onderhoud kosten

Je airco moet ongeveer een keer in de twee jaar bijgevuld worden. Dit is belangrijk om de levensduur van je airco te verlengen. Tevens is het noodzakelijk dat er voldoende koudemiddel in je airconditioning zit. Dit koudemiddel draagt namelijk bij aan de verkoeling van de lucht. Voor het vullen en onderhoud van airco’s zijn strenge regels in Nederland. Alleen vakman met een STEK-certificering (Stichting Emissiepreventie Koudetechniek) mag je airco vullen en een onderhoudsbeurt geven. Een andere belangrijke reden is de luchtkwaliteit. Wanneer je airco niet goed onderhouden is kunnen er bacteriën en schimmels ontstaan in de airconditioning, welke vervolgens door je hele huis verspreid worden.

Wat bepaalt de prijs van airco vullen?

Er zijn een aantal factoren die de totaalprijs bepalen voor het vullen en onderhoud van je airconditioning.

Onderhoudscontract of enkele onderhoudsbeurt

Wanneer je een onderhoudscontract hebt met je vakman dan betaal je een voordelig tarief. Ook ben je er hiermee zeker van dat je airco jaarlijks onderhouden wordt zonder dat je eraan hoeft te denken.

Onderhoudsgeschiedenis

Wanneer je airconditioning regelmatig onderhouden is kan een vakman een betere inschatting geven over hoeveel tijd hij kwijt is aan het onderhoud. Wanneer een airco voor lange tijd slecht onderhouden is, heeft deze hoogstwaarschijnlijk een grote onderhoudsbeurt nodig waardoor je uiteindelijk meer betaalt.

Type airco en plaats

Het is voor de vakman van belang om te weten wat voor soort airco je hebt en waar die zich bevindt. Wanneer je een airco hebt met een buitenunit op het dak dan moet de vakman weten hoe hoog het dak is en hoe hij bij de airco kan komen. Dit zal ook de totaalprijs beïnvloeden.

Wat is de prijs voor het laten vullen van je airco?

Voordelen airco

Het voordeel van een goed onderhouden airconditioning systeem is dat je op warme zomerdag heerlijk kunt genieten van verkoeling in je huis. Daarnaast zorgt een airco voor schone, frisse, gefilterde lucht in je huis. Airco’s beschikken vaak ook over een warmte-functie, zoals bij split airco’s. Door met de airco gericht slechts één ruimte te verwarmen kun je besparen op de energiekosten.

Bespaartips van MyGo

 1. Vergelijk meerdere offertes. Maak online gebruik van de MyGo Matchmaker om meerdere offertes op te vragen of te vergelijken
 2. Reinig een deel van de airco zelf. Je kunt de buitenkant van de airco best zelf schoonmaken. Gebruik eerst een vochtige, niet te natte doek, om de airco schoon te maken. Wrijf deze daarna goed droog met een droge doek. Daarnaast kun je ook regelmatig de stoffilters schoonmaken met een stofzuiger. Let hierbij wel op dat je van buitenaf de filters schoonzuigt zodat het stof niet in de airco komt.
 3. Kies een vakman uit de buurt. Meestal moet je voor een vakman ook voorrijkosten betalen. Deze worden bepaalt door de afstand die hij moet afleggen. Kies daarom voor een vakman uit de buurt om te besparen op de voorrijkosten.
 4. Combineer projecten. Vakmannen die gespecialiseerd zijn in airco’s zijn veelal ook gespecialiseerd in het onderhouden van cv-ketels. Laat dit onderhoud tegelijk doen om op de voorrijkosten te besparen.
 5. Samen met buren doen. Wellicht zitten je buren er ook aan te denken om onderhoud aan hun airco (of cv-ketel) te laten doen. Combineer deze werkzaamheden om op de voorrijkosten te besparen en wellicht kunnen jullie hiermee ook nog korting krijgen op de totaalprijs.

Waarmee rekening houden?

Filter schoonmaken of vervangen

Om ervoor te zorgen dat een airco optimaal blijft functioneren is het belangrijk om deze stofvrij te houden. Je kunt zelf de stoffilters van de unit afhalen en grondig schoonmaken met lauw water of een stofzuiger. Herhaal dit een paar keer per zomer en doe dit ook voordat je de airco weer gaat gebruiken in de zomer. Hierdoor blijft de luchtkwaliteit in je huis goed en minimaliseer je de kans op gezondheidsproblemen door stof of bacteriën. Wanneer je filters te erg vervuild zijn dan kan het verstandig zijn om nieuwe aan te schaffen.

MyGo helpt je graag

Maak gebruik van de MyGo Matchmaker om gematcht te worden met de meest geknipte vakman voor jouw klus bij jou in de buurt. Ook kun je meerdere offertes opvragen en vergelijken. Wil je liever telefonisch contact? Ook dat is mogelijk. Bel dan gratis en vrijblijvend met 085 106 1600, MyGo kan je dan meteen doorverbinden met een vakman bij jou in de buurt. 

Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!