Terug naar diensten

Animatie laten maken

Animaties alleen voor kinderen? Zeker niet! Ook in de bedrijfswereld worden animaties maar wat graag ingezet om een punt te maken en een heldere boodschap over te brengen. Wil jij ook een animatie laten maken? MyGo helpt je daar graag mee.

Als je belt naar 085 106 1600, verbinden we je graag door met een animatiestudio. Of check onze MyGo Matchmaker om 24/7 een afspraak te maken of een offerte op te vragen. Zo kom jij eenvoudig in contact met de animatie-expert voor jouw klus.

Waarom animatie laten maken?

Juist omdat animatie over het algemeen een strak medium is, kan het uitstekend dienstdoen als een effectieve vorm van video marketing. Het heldere lijnwerk en (optioneel) de sprekende kleuren zullen lang blijven hangen bij je kijkers, mogelijk zelfs langer dan gefilmde beelden. Tenslotte hebben animaties een eigen herkenbare stijl, waardoor ze direct doen denken aan jouw bedrijf – zeker wanneer je meer content laat produceren in je eigen huisstijl. Maar in welke gevallen zou je een animatie laten maken?

Je kunt bijvoorbeeld een animatie laten maken:

  • … als informatief filmpje voor je werknemers. Een animatie laten maken is een handige manier om een stappenplan aan je werknemers voor te schotelen. Door het hapklare formaat zullen ze vermoedelijk beter opletten, waardoor de boodschap beter bij hen blijft hangen.
  • … om als strakke televisiereclame uit te zenden. Ook als televisiereclames doen animaties het goed, al helemaal als ze in jouw huisstijl zijn opgenomen. Met een geanimeerde reclame weet je vrijwel zeker dat je gezien wordt.
  • … om je bedrijfswebsite er aanlokkelijk uit te laten zien. De standaarden voor bedrijfswebsites blijven veranderen. Het moet altijd maar strakker, mooier, interessanter om maar klanten en werknemers te trekken. In dat opzicht kan een animatie laten maken voor op de voorpagina van je bedrijfswebsite een goede investering zijn. Tenslotte zul je er zeker indruk mee maken!

Kosten animatie laten maken

Wil je een animatie laten maken, dan betaal je breed gezegd tussen de 1500 en 8000 euro. Daarbij krijg je voor 1500 euro een eenvoudig zwart-witfilmpje van een minuut, terwijl je vanaf 3500 euro een strak ontworpen animatie in fullcolour ontvangt. Verder zijn de kosten van het laten maken van een animatie sterk afhankelijk van de lengte van het eindproduct.

De reden dat animatiestudio’s over het algemeen niet transparant zijn over de kosten die zij vragen voor het laten maken van een animatie, is dat dit een sterk gepersonaliseerd proces is. Vaak komen er uitgebreide brainstormsessies bij kijken en moet het product meerdere keren worden gereviseerd.

Wil je graag weten hoeveel een animatie laten maken jou precies zou kosten? Vraag dan een uitgebreide offerte op bij een animatiestudio. Daarvoor kun je gebruikmaken van onze online Matchmaker, waarbij je ook kunt filteren op studio’s in jouw omgeving. Wil je dan graag langskomen, dan kan dat met gemak!

Animatie laten maken: waarop letten

Wanneer je een animatie laat maken, wil je dat je geld goed besteed wordt. Daarom hebben we enkele vragen voor je verzameld die het overwegen waard zijn:

  • Wat vind je van het portfolio van de animatiestudio? Veel animatiestudio’s zijn in staat in allerlei verschillende stijlen te werken, waardoor hun portfolio niet per se iets zegt over de stijl van de animatie die je zult ontvangen. Wel kun je uit het portfolio afleiden of je vindt dat de animaties technisch hoogwaardig in elkaar steken en of je zelf trots zou zijn als jouw animatie daartussen zou staan. Spreken de filmpjes van de animatiestudio je niet aan, laat je animatie daar dan niet maken.
  • Welke productietijd hanteert de animatiestudio? Hoeveel tijd het zou kosten tot je animatie af is, hangt grotendeels af van de lengte en de stijl. Echter, als er heel veel haast achter zit, moet je je afvragen of wat je wilt realistisch is. Sommige animatiestudio’s hanteren standaard een productietijd van gemiddeld zes weken, hoewel twee weken (of korter!) in sommige gevallen ook mogelijk is. Besef wel dat de productietijd ook invloed heeft op het eindproduct.
  • Van welke lengte gaat de animatiestudio uit voor een animatie? Voor reclameanimaties, de animaties die animatiestudio’s het vaakst maken, wordt uitgegaan van circa 60 seconden. Dat is ook de duur waarop gegeven prijzen meestal zijn aangepast. Weet dus dat als je echt een langere animatie wilt laten maken, de prijs een stuk hoger zal uitvallen dan aangegeven onder het kopje ‘Kosten animatie laten maken’.
  • Moet je ook een stijlgids aanleveren? Als bedrijf heb je vermoedelijk een huisstijl met vaste themakleuren, symboliek of mascottes. Ga je een animatie laten maken, dan zal de animatiestudio in de meeste gevallen om een stijlgids vragen. Anders is het ook een optie om samen om de tafel te gaan zitten en de stijl uitgebreid te bespreken.
  • Moet je zelf het script schrijven of doet de animatiestudio dat? De voornaamste taak van animatiestudio’s is het animeren van beelden, maar dat betekent niet dat een animatiestudio je niet kan helpen bij het schrijven van het script (zolang je weet wat het doel is). Wat een animatiestudio níet doet, is een complete reclamecampagne voor je verzinnen en die animeren; daarvoor kun je beter terecht bij een marketingbureau.
  • Heb je al offertes opgevraagd bij verschillende animatiestudio’s? Elke animatiestudio hanteert zijn eigen prijzen, dus heb je een krap budget en is het belangrijk dat daar niet overheen wordt gegaan, dan kan het verstandig zijn om een aantal offertes op te vragen voor het laten maken van je animatie. Dit kun je eenvoudig doen via onze online Matchmaker.

Animatie laten maken? MyGo helpt!

Wil jij nu een animatie laten maken door een professionele animatiestudio of videograaf? MyGo brengt je graag in contact! Bel naar 085 106 1600 om doorverbonden te worden met een animatiestudio om direct je ideeën te bespreken, of vraag een uitgebreide offerte op via onze Matchmaker om te zien hoeveel een animatie laten maken jou zou kosten.