Terug naar diensten
App laten maken

App laten maken

App laten ontwikkelen

Het laten ontwikkelen van een app kan op aantal verschillende manieren toegevoegde waarde bieden aan je bedrijf. Een voorbeeld: een app geeft je een overzicht van relevante data en zorgt ervoor dat je makkelijk nieuwe output voor je doelgroep kunt creëren. Daardoor kun je sneller op hun behoefte inspelen, betere service bieden en als gevolg daarvan meer omzet behalen.

Het ontwikkelen van een app is een ingewikkelde klus, die daarom aan een app ontwikkelaar wordt uitbesteed. Een korte toelichting bij elk onderdeel van het stappenplan dat een appontwikkelaar voor een app doorloopt vind je hier.

Wil je direct contact met een appontwikkelaar die een app voor je kan bouwen? Raadpleeg dan de MyGo Matchmaker door op de Matchmakerknop te klikken of door te bellen naar 085 106 1600.

App laten maken

Stappenplan app laten bouwen

Stap 1: strategie. Voor je een app laat bouwen, moet je weten voor wie de app ontwikkeld wordt, wat de app moet kunnen en waar bij de app op moet worden gefocust. Je gaat met de appontwikkelaar om de tafel om te bespreken hoe de app moet worden ontwikkeld om succesvol te worden.

Bij deze stap vraagt de appontwikkelaar ook alvast toestemming aan Google of Apple om een ‘developer account’ aan te maken. Zo’n account is nodig als je de app onder je eigen naam in de appbibliotheek van Google of Apple wilt publiceren. De kosten voor zo’n account vind je hier.  

Stap 2: ontwikkelvoorstel. De appontwikkelaar gaat na op welke apparaten de app beschikbaar moet zijn en bepaalt aan de hand daarvan of er sprake moet zijn van een native -, web -, of hybride app. Vervolgens werkt hij/zij een ontwikkelvoorstel uit, dat een beeld geeft van het design van de app en vooral gefocust is op gebruiksvriendelijkheid.

Stap 3: offerte. Nadat duidelijk is wat de app moet gaan omvatten, maakt de appontwikkelaar een offerte op. Je weet dan van tevoren met welke kosten je rekening moet houden.

Stap 4: bouwen. De appontwikkelaar gaat de app in elkaar zetten, met de bij stap 1 bedachte strategie in het achterhoofd. Hij/zij houdt rekening met alle apparaten waarvoor de app geschikt moet zijn en zorgt ervoor dat de app de vereiste kwaliteiten heeft om toegelaten te worden tot de beoogde appbibliotheek.

Stap 5: testen. Om er zeker van te zijn dat alles werkt, wordt de app nadat hij klaar is uitvoerig getest. Er wordt onder meer getest of alle knoppen en linkjes in de app het doen, of de privacy van de gebruiker wordt gewaarborgd en of de laadtijd van de app niet te lang is. Ook worden eventuele defecten uit de app gehaald.

Stap 6: marketing. Op dit punt is de app volledig gecontroleerd en goedgekeurd, waarna hij in de appbibliotheek wordt geüpload. Om ervoor te zorgen dat mensen hem vinden en downloaden, moet er promotie voor de app gemaakt worden. De appontwikkelaar helpt je met de juiste zoekwoorden duidelijk te maken wat de app de gebruiker kan bieden.

Stap 7: onderhoud. Om ervoor te zorgen dat de app toegevoegde waarde blijft bieden, moet er regelmatig onderhoud gepleegd worden. Dat onderhoud zorgt ervoor dat de appsoftware updates krijgt en er geen defecten in de app ontstaan. Bij sommige appontwikkelaars kun je een onderhoudscontract afsluiten, zodat er continu voor de app ‘gezorgd’ wordt.

App laten maken

Soorten apps

Een van de overwegingen die tijdens het ontwerpproces van een app moet worden gemaakt, is om wat voor soort app het moet gaan. Doorgaans worden drie appsoorten onderscheiden, die we hieronder kort toelichten.

Native apps worden ook wel mobiele apps genoemd en zijn volledig ontwikkeld voor de specifieke platformen van Apple en Google. Ze kunnen zowel op telefoons als op tablets gebruikt worden en zijn offline: je hebt geen internetverbinding nodig om ze te kunnen gebruiken. Je kunt optimaal gebruik maken van alle functies van native apps, maar een nadeel is dat ze voor elk besturingssysteem apart moeten worden ontwikkeld.

Web apps zijn websites die geoptimaliseerd zijn voor mobiele telefoons en tablets. Ze hebben de look en feel van een app, maar er is internetverbinding nodig om ze te kunnen gebruiken. In tegenstelling tot native apps werken web apps op alle besturingssystemen en hoeven ze dus maar één keer ontwikkeld te worden.

Hybride apps combineren bovengenoemde soorten. Ze zijn net zo opgebouwd als native apps, maar worden gevuld met informatie van websites en werken zowel op het web als op mobiele apparaten. Je kunt er online en offline gebruik van maken en ze hoeven maar één keer te worden ontwikkeld.

App laten maken prijs

Prijzen van apps liggen behoorlijk uiteen. Ze hangen af van veel verschillende factoren, waaronder het design, de beveiliging en de platforms waarvoor de app geschikt moet zijn. Ook de functionaliteiten spelen een grote rol bij de prijs: voor een app met chat- en camerafunctie betaal je meer dan voor een app met alleen tekst en een doorklikfunctie. Gemiddeld kosten apps tussen de 5000 en 30000 euro.

Naast die factoren speelt het uurtarief van de appontwikkelaar, dat afhankelijk is van diens ervaring, een rol bij het uiteindelijke bedrag dat je voor een app betaalt. Gemiddeld betaal je tussen de 5000 en 30000 euro voor de volledige ontwikkeling van een app.

Product/dienst

Prijs (excl. 21% btw)

App lage prijsklasse

€2.000 - €5.000

App gemiddelde prijsklasse

€5.000 - €30.000

App hoge prijsklasse

€30.000 - €100.000

App hoogste prijsklasse

> €100.000

Uurtarief appontwikkelaar

€50 - €140

App publiceren bij Google

€25

App publiceren bij Apple

€99 per jaar

Voor apps in de lage prijsklasse worden vaak bestaande apponderdelen hergebruikt. Ze hebben meestal één specifieke taak en bieden amper ruimte voor creativiteit en maatwerk. Bij apps in de gemiddelde prijsklasse wordt gewerkt met gestandaardiseerde apptechnologie die aan je bedrijf kan worden aangepast, waardoor er meer mogelijk is op het gebied van maatwerk.

Apps in de hoge prijsklasse zijn nog weer wat completer, bieden ruimte voor creatieve vrijheid en eigen inbreng en zijn duidelijk te onderscheiden van andere apps. Kies je voor een app in de hoogste prijsklasse, dan is die app echt onderdeel van je organisatie en wordt er veel aandacht besteed aan een uitzonderlijk design, complexe technische functies en uitgebreide marketing.

Belangrijk om in je achterhoofd te houden als je een app laat ontwerpen, is dat er bij het budget ook rekening moet worden gehouden met het onderhoud nadat de app is gepubliceerd. Die kosten bedragen jaarlijks 5 tot 20 procent van de aanschafprijs van de app.

App laten maken

App laten maken goedkoop

Bij het laten maken van een app geldt dat goedkoop duurkoop is. Als je weinig aan de app wilt besteden, loop je het risico dat de app na verloop van tijd niet meer up to date is. Dat zorgt ervoor dat de app vaak moet worden aangepast, waardoor de kosten juist oplopen in plaats van laag blijven. Het is daarom aan te raden om wat meer in een app te investeren, zodat je zeker weet dat hij met de tijd mee zal gaan.

MyGo helpt je graag

Wil je direct contact met een appontwikkelaar bij jou in de buurt die de perfecte app voor jouw bedrijf kan ontwerpen? Raadpleeg dan de MyGo Matchmaker door op de Matchmakerknop te klikken of door te bellen naar 085 106 1600.

Waarom MyGo?
  • Direct een specialist geregeld
  • Snel een offerte binnen
  • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
  • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
  • Direct hulp via ons service center
  • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!