Autoschade

Autoschadeherstellers bij jou in de buurt

Heeft je auto schade opgelopen en zoek je een betaalbare autoreparateur? MyGo helpt je graag. Met de MyGo Matchmaker vind je direct een gekwalificeerd autoschadeherstelbedrijf bij jou in de buurt.

Vind eenvoudig de autoschadehersteller die het beste bij jouw wensen past

Met MyGo kun je snel in contact worden gebracht met een autoreparateur in jouw regio. Lees daarnaast reviews van de autogarage online. Ook kun je familie en vrienden vragen of zij een goede autoreparateur in de buurt kennen. Als hun auto bij de desbetreffende garage gerepareerd is kun je tevens controleren bij je vrienden of familie of de autoschadehersteller goed werk levert.

Auto met schade

Veel gestelde vragen over autoschadeherstellers:

Vergoedt mijn verzekering de autoschade?

Heb je schade aan je auto? Dan wil je doorgaans in eerste instantie weten of jouw autoverzekering de schade vergoedt. Je hebt drie verschillende autoverzekeringen:

 • WA-dekking
 • Beperkt cascodekking
 • Allriskdekking

Naast deze verzekeringen kun je er tevens voor kiezen om aanvullende verzekeringen af te sluiten:

 • Schadeverzekering voor inzittenden
 • Rechtsbijstandsverzekering
 • Ongevallenverzekering voor inzittenden

WA-dekking

Elke auto eigenaar moet minimaal een WA-verzekering hebben. De WA-verzekering is een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering is de meest voordelige manier van verzekeren maar ook het minst uitgebreid. Een WA-verzekering verzekert je alleen voor schade aan anderen.

WA+ dekking

Met een beperkt cascodekking, ofwel WA+ dekking ben je verzekerd voor schade aan anderen en schade aan je eigen auto zoals stormschade, brandschade, diefstal en inbraak en ruitschade.

Allriskdekking

Een Allriskverzekering, ook wel volledig cascoverzekering genoemd, is de meest uitgebreid autoverzekering. Wanneer je bijvoorbeeld zelf het ongeluk veroorzaakt hebt dan vergoedt de allriskverzekering schade aan je eigen auto en de verplichte WA-dekking. Let wel op dat je met een allriskverzekering niet tegen alle risico’s bent verzekerd. Als je bijvoorbeeld roekeloos rijdt of onder invloed van alcohol rijdt of schade hebt door slijtage of roest dan ben je hiervoor niet verzekerd.

Rode auto met schade

Wat dekt mijn autoverzekering?

In onderstaande tabel zie je een overzicht van wat elke autoverzekering allemaal dekt:

Soort dekking WA-dekking WA+ dekking Allrisk
Schade aan derden x x x
Inbraak en diefstal   x x
Ruitschade   x x
Brandschade en stormschade   x x
Zelf veroorzaakte schade     x
Vandalisme     x

Wil je liever geen aanspraak maken op je no-claim? In sommige gevallen kan het voordeliger zijn om zelf de schade te betalen in plaats van de schade te claimen bij de verzekering. Overleg met je verzekering of je de schade kunt claimen en of dit invloed heeft op je premie.

Auto polijsten

Wat doet een autoschadehersteller?

De naam zegt het al; een autoschadehersteller herstel schade aan auto’s. Wanneer je een ongeluk met je auto hebt gehad kan deze licht of zwaar beschadigd zijn. Een autoschadehersteller, of autoreparateur herstel je auto zodat je weer veilig de weg op kunt. Een autoschadehersteller verricht doorgaans de volgende werkzaamheden:

 • Uitdeuken
 • Auto-onderdelen vervangen
 • Plaatdelen lassen
 • Montage en demontage plaatwerk
 • Voorbewerken en spuiten
 • Herstelwerkzaamheden auto
 • Lakschade herstellen

Wat kost een autoreparateur?

Het uurtarief van een autoschadehersteller ligt doorgaans tussen de 40 en 50 euro. De totaalkosten van een autoreparateur voor het herstellen van autoschade hangen af van een aantal verschillende factoren. Denk hierbij aan het uurtarief van de reparateur en kosten voor eventuele onderdelen die vervangen moeten worden. De grootste kostenpost is het uurtarief van de autoschadehersteller. De ene reparateur heeft daarnaast meer tijd nodig dan de andere voor. Schadeherstelbedrijven gebruiken een zogenaamd Audatexsysteem om de autoschade te berekenen. Het Audatexsysteem laat zien hoeveel tijd het repareren van je auto kost en laat daarnaast ook spuitkosten en prijzen van nieuwe onderdelen zien. Zo kan de reparateur goed bepalen wat de precieze kosten worden voor het herstellen van de autoschade.

Autoruit schade

Welke factoren bepalen de kosten van een autoschadehersteller?

De precieze kosten van een autoschadehersteller kunnen dus erg uiteenlopen. Heeft je auto bijvoorbeeld lakschade opgelopen? Dan hangt de prijs af van de plek van de lakschade, lakschade op de bumper is bijvoorbeeld lastiger te herstellen dan lakschade aan je zijspiegel. In onderstaande tabel zie je een overzicht van kosten van autoschadeherstel, inclusief BTW en eventuele krassen spuiten.

Soort autoschadeherstel Gemiddelde kosten
Uitdeuken en/of (de)montage € 70 - € 80 per uur
Uitspuiten € 130 - € 140 per deel
Lakschade achterklep herstellen € 220 - € 280
Lakschade voorbumper herstellen € 280 - € 400
Lakschade dak herstellen € 350 - € 500
Lakschade voordeur herstellen € 270 - € 320
Lakschade motorkap herstellen € 300 - € 400
Deukje zonder lakschade herstellen (omvang 1 euromunt) € 45 - € 50
Tweede deukje meerprijs € 40
Derde deukje meerprijs € 25

Auto wegduwen

Hoe vergelijk je eenvoudig prijzen van autoreparateurs?

Je kunt eenvoudig prijsopgaven vergelijken van meerdere autoherstelbedrijven. Vraag simpelweg meerdere offertes op bij verschillende autoreparateurs. Vervolgens kun je deze met elkaar vergelijken om zo de beste autoschadehersteller te vinden binnen jouw specifieke budget. Ook kunnen we je in direct contact brengen met het herstelbedrijf voor als je auto met spoed gerepareerd moet worden of als je nog vragen hebt.

Welke voordelen biedt een autoreparateur?

Het inschakelen van een autoreparateur voor het herstellen van autoschade is doorgaans noodzakelijk. Een schadeherstelbedrijf dat aangesloten is bij jouw verzekeraar brengt vaak veel voordelen met zich mee:

 • Je hebt garantie op de reparatie
 • Je hoeft niks vooruit te betalen
 • Je hebt een lager eigen risico dan een niet-aangesloten hersteller
 • Meestal heb je ook recht op direct vervangend vervoer

Tevens kun je ervoor kiezen naar een schadeherstelbedrijf te gaan die niet aangesloten is bij jouw verzekeraar. Een schadeherstelbedrijf uit jouw buurt is wellicht goedkoper en deze vertrouw je meer. In dit geval kan het wel zijn dat je zelf meer geld moet betalen. De precieze kosten en voordelen verschillen per verzekering en per autoschadeherstelbedrijf. Overleg daarom eerst met je verzekeraar wat de mogelijkheden zijn.

Kras op de auto

Waar moet je op letten bij het kiezen van een autoschadeherstelbedrijf?

Let bij het kiezen van een autoschadeherstelbedrijf op de volgende zaken:

 • Is het schadeherstelbedrijf aangesloten bij jouw verzekeraar? Je verzekeraar heeft vaak een lijst van schadeherstellers bij jou in de buurt. Je hoeft niet voor één van deze schadeherstelbedrijven te kiezen.
 • Lees reviews en vraag referenties. Raadpleeg online reviews en vraag vrienden en familie of zij een goede schadehersteller kennen.
 • Vergelijk offertes. Vraag offertes op bij meerdere herstelbedrijven. Zo kun je de meest geschikte vinden voor jouw situatie en jouw budget.

Hoe vind je direct een autoreparateur die precies bij jouw wensen past?

Met de Matchmaker van MyGo vind je zonder zoeken direct de beste autoreparateur bij jou in de buurt. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week, beschikbaar. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons tijdens openingstijden bellen op 085 432 00 32.


Spreek direct een medewerker!
Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!