Terug naar prijzen
Badkamer betegelen kosten

Badkamer betegelen kosten

Wat kost een badkamer betegelen?

Een badkamer betegelen kost gemiddeld tussen de 2.500 en de 3.700 euro. De meeste mensen zijn zo’n 3.100 euro kwijt aan het betegelen van de badkamer. Minimaal betaal je 1.200 euro voor het betegelen van je badkamer en de maximale kosten bedragen 6.700 euro. In dit artikel lees je alles over de mogelijkheden en de kosten van een badkamer betegelen. Het betegelen van je badkamer is een echte precisieklus waarvoor vaak een vakspecialist wordt ingeschakeld. Een geschikte tegelzetter voor jouw klus vind je met de MyGo Matchmaker. Je kunt direct een afspraak maken of eerst één of meerdere offertes aanvragen. Zo weet je precies wat de klus voor jou gaat kosten. Bel je liever? Dat kan, naar 085 106 1600.

Prijsopbouw badkamer betegelen

De prijzen van een badkamer betegelen zijn afhankelijk van een aantal factoren. In tabel 1 vind je de onderdelen van een badkamer betegelen en de gemiddelde kosten daarvan. Zoals je ziet hangt de prijs erg af van de soort tegels die je kiest. Verderop in dit artikel vind je meer over de verschillende soorten tegels.

Tabel 1. Kosten badkamer betegelen

Onderdeel

Gemiddelde kosten per m2

Tegels op de vloer

€15-160

Tegels aan de wand

€10-70

Tegelzetter

€25-40

Materialen (voegmiddel, lijm)

€10-20

Totaal

€60-290

Slopen oude badkamer

€300

Wat kost een badkamer betegelen?

Prijsscenario’s badkamer betegelen

MyGo heeft een aantal prijsscenario’s berekend voor het betegelen van de badkamer zodat je een beter beeld krijgt van de kosten daarvan:

Voordelig badkamer betegelen. Heb je een kleine badkamer tot 10 vierkante meter en wil je hier voordelige keramische tegels laten plaatsen? Dat kost ongeveer 600 euro.

Gemiddeld badkamer betegelen. Heb je een gemiddelde badkamer van 15 vierkante meter en kies je voor wat mooiere tegels? Dan betaal je voor het betegelen zo’n 1.500 euro.

Luxe badkamer betegelen. Heb je een grote badkamer van 20 vierkante meter of meer en ben je op zoek naar luxe, bijzondere tegels? Dan kan deze klus zo’n 3.000 euro kosten, afhankelijk van de soort tegels die je kiest.

Kosten keramische badkamer tegels

In tabel 2 vind je de kosten van keramische tegels voor de badkamer. Keramische tegels zijn vaak voordeliger dan natuursteen. Ze zijn erg vochtbestendig en te verkrijgen in vele kleuren en maten.

Tabel 2. Kosten keramische tegels

Soort tegel

Waar

Prijs per m2

Keramische faience tegels

Wand

€10-45

Keramische grestegels

Vloer of wand

€15-65

Keramische cementtegels

Vloer of wand

€60-85

Kies je voor cementtegels, dan is er een impregneerlaag nodig wanneer je ze in de badkamer plaatst. Bovendien zijn cementtegels niet geschikt voor de douche zelf. Impregneermiddel kost tussen de 30 en de 40 euro per liter. Een liter impregneermiddel is geschikt voor 20 tot 35 vierkante meter tegels.

Wat kost een badkamer betegelen?

Kosten natuursteen badkamer tegels

Natuursteen geeft meestaal een natuurlijkere uitstraling dan keramiek, maar is ook prijziger. Kies je voor natuursteen in plaats van keramiek? Ook dan kan het nodig zijn om de tegels te impregneren. Zowel kalksteen als marmer moet worden geïmpregneerd voordat het in de badkamer kan worden gebruikt. Natuursteen wordt gemaakt van kalk, klei of magma. Deze materialen kunnen met een hoge druk worden versteend. In tabel 3 vind je de kosten van natuursteen.

Tabel 3. Kosten natuursteen

Natuursteen

Prijs per m2

Leisteen

€25-160

Hardsteen

€30-130

Kalksteen

€35-140

Kwartsiet

€40-150

Graniet

€45-110

Marmer

€50-130

Meer weten over badkamers betegelen?

Wanneer je tegels voor de badkamer uitkiest, is het belangrijk dat je goed let op de kwaliteit van de badkamer tegels. Er zijn twee waarden waarmee je rekening moet houden voor de badkamer tegels:

  • PEI-waarde. De PEI-waarde zegt iets over de slijtvastheid van de tegel. De PEI-waarde voor wandtegels is nauwelijks relevant, omdat hier niet op gelopen wordt. Voor de vloer kun je het beste tegels uitkiezen met een PEI-waarde van 3 of hoger. Deze tegels gaan namelijk langer mee omdat ze minder snel slijten.
  • R-waarde. De R-waarde staat voor de slipbestendigheid van de tegel. Wanneer de R-waarde tussen de 9 en 10 zit, is de tegel erg slipbestendig en is de kans dus klein dat er iemand uitglijdt. Ook kun je het beste tegels kiezen met een gradatie B of C. Deze gradatie betekent namelijk dat de tegel beschikt over een anti-sliplaag.

Wat kost een badkamer betegelen?

Bespaartips van MyGo: badkamer betegelen

MyGo heeft een aantal handige bespaartips voor je verzameld om voordelig je badkamer te betegelen:

  1. Adviesgesprek. Voordat je begint aan de badkamer renovatie, kun je een adviesgesprek aanvragen. Dit kost meestal eenmalig zo’n 50 euro. Je overlegt dan samen met de specialist over de mogelijkheden voor jouw badkamer. Zo weet je zeker dat je je droombadkamer creëert. Bovendien kun je overleggen over de prijs, zodat je niet teveel geld uitgeeft.
  2. Vloerverwarming. Heb je altijd al vloerverwarming gewild? Dit kun je het voordeligst aanschaffen wanneer je bezig bent met het betegelen van de badkamer. Vloerverwarming komt namelijk onder de tegels te liggen en zo hoef je deze niet speciaal open te breken. Vloerverwarming voor een badkamer van 10 vierkante meter kost zo’n 800 euro. Meer lezen over vloerverwarming kun je hier.
  3. Zelf aan- en afvoeren. Je kunt besparen op de arbeidskosten van de tegelzetter wanneer je zelf de tegels aanschaft en aanvoert. Je bespaart nog meer door ook eventuele restmaterialen zelf af te voeren.

De beste tegelzetter vind je met MyGo

Wil je je badkamer laten betegelen door een deskundige tegelzetter, zodat je er zelf geen werk van hebt? Dan kun je de MyGo Matchmaker gebruiken om een geschikte tegelzetter bij jou in de buurt te vinden. Je ontvangt een overzicht van de beste tegelzetters in jouw regio. Je kunt er direct één kiezen om een adviesgesprek of een afspraak mee te maken. Ook kun je eerst één of meerdere offertes aanvragen, zodat je precies weet wat de klus voor jou gaat kosten. Met een professionele tegelzetter weet je zeker dat jouw badkamer er precies zo uit komt te zien als jij wilt. Voor meer informatie kun je bellen naar 085 106 1600.