Terug naar prijzen
Kosten badkamer verbouwen

Kosten badkamer verbouwen

Wil je je badkamer laten verbouwen en ben je benieuwd naar de badkamer verbouwen kosten? MyGo helpt je graag met vinden van een professionele aannemer bij jou in de buurt. Op deze pagina kun je alle informatie vinden over de kosten voor badkamer verbouwen. Met de 24/7 Matchmaker word je snel je gematcht met een gecertificeerde aannemer. Liever bellen? Bel MyGo dan op 085 106 1600.

Badkamer verbouwen kosten

De gemiddelde kosten van een badkamer verbouwen liggen tussen de 5.000 en 25.000 euro. Jij bepaalt uiteraard zelf wat je wilt. Een standaard verbouwing begint al gauw bij een vanaf prijs van 5.000 euro. Als je een luxe wellness badkamer met bijvoorbeeld een bubbelbad of sauna wilt zit je al gauw rond de 25.000 euro. Je kunt erop rekenen dat het laten installeren van de badkamer ongeveer evenveel kost als de materialen zelf. Dus als je bijvoorbeeld 5.000 euro hebt besteed aan een douche, bad, toilet, wastafel etc. Dan ben je rond de 10.000 euro in totaal kwijt als je dit door een aannemer laat installeren.

Kosten badkamer verbouwen

Wat kost een badkamer laten verbouwen?

De kosten van het laten verbouwen van je badkamer hangen dus voornamelijk af van jouw wensen. Een goedkopere badkamer kost gemiddeld rond de 5.000 euro. Een standaard badkamer verbouwing zal je ronde de 8.000 tot 10.000 euro kosten en een luxe badkamer verbouwing kan wel oplopen tot zo’n 25.000 euro. In onderstaande tabel zie je een overzicht van de gemiddelde kosten voor badkamer verbouwen.

Onderdeel badkamer verbouwen

Gemiddelde kosten (incl. montage en btw)

Vloer- en wandtegels (keramisch, natuursteen)

€ 1.000 - € 2.500

Toilet

€ 500 - € 1.500

Kraan

€ 100 - € 600

Elektra aanleggen / verleggen

€ 300 - € 800

Leidingen aanleggen / verleggen

€ 600 - € 1.200

Wastafel

€ 400 - € 1.300

Badkamermeubel

€ 600 - € 2.000

Ligbad

€ 1.000 - € 5.000

Douche

€ 800 - € 3.000

Kosten badkamer verbouwen

Houd er rekening mee dat bovenstaande prijzen slechts indicaties zijn. Als je een super luxe badkamer wilt met alles erop en eraan dan kan het voorkomen dat de prijzen hoger uitvallen. Wil je extra opties zoals bijvoorbeeld vloerverwarming of een bubbelbad? In onderstaande tabel hebben we de kosten voor extra opties badkamer voor je op een rijtje gezet.

Extra opties badkamer verbouwen

Gemiddelde kosten (incl. montage en btw)

Vloerverwarming badkamer

€ 1.000 per 10m2

Stoomcabine / Turks stoombad

€ 1.500 - € 5.000

Bubbelbad / Spabad

€ 3.000 - € 8.000

Prijsopbouw badkamer verbouwen

De prijsopbouw voor een badkamer bestaat dus grotendeels uit kosten voor badkamertegels een ligbad en badkamermeubel plus wastafel en spiegel. Samengevat bestaan de kosten van badkamer verbouwen uit de volgende factoren:

  • Installatiekosten (uurloon loodgieter)
  • Loodgietersmaterialen
  • Bouwmaterialen

Daarnaast verschillen de badkamer verbouwen kosten per m2. De kosten voor een kleine badkamer verbouwen met bijvoorbeeld een standaard bad en douche liggen een stuk lager dan een grote luxe wellness badkamer verbouwen.

Kosten badkamer verbouwen

Voordelen badkamer laten verbouwen

Het laten verbouwen van je badkamer door een professionele aannemer brengt een aantal voordelen met zich mee:

  • Precies de badkamer die jij wilt. Als je je badkamer gaat verbouwen kun je leidingen en elektra precies laten verleggen zoals jij wilt zodat je de badkamer precies kunt inrichten naar jouw wensen.
  • Nette afwerking. Een professionele loodgieter zorgt ervoor dat alles netjes en mooi afgewerkt wordt.
  • Optimaal genieten. Na de verbouwing kun je optimaal genieten van je verbouwde badkamer.

Bespaartips van MyGo

We hebben een aantal bespaartips voor je op een rijtje gezet:

  • Doe zelf deel van het werk. Je kunt zelf bijvoorbeeld alvast voorbereidend sloopwerk doen zoals oude tegels afhakken en het oude bad weghalen.
  • Kies een lokale aannemer. Kies een aannemer uit de buurt om te besparen op de voorrijkosten.
  • Vergelijk meerdere offertes. Je kunt bij meerdere aannemers prijsopgaven of offertes opvragen en vergelijken om zo de beste aannemer binnen jouw budget te vinden.

MyGo helpt je graag

Met de Matchmaker van MyGo vind je zonder zoeken de beste aannemer bij jou in de buurt. De online Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week, beschikbaar. Liever bellen? Dat kan ook! Bel ons dan op 085 106 1600, dan kunnen we je direct doorverbinden of een terugbelverzoek voor je indienen