Terug naar prijzen
Bamboe vloer prijs

Bamboe vloer prijs

Wat kost een bamboe vloer?

Bamboevloeren kosten gemiddeld tussen de 30 en 70 euro per vierkante meter exclusief legkosten. Bamboe is gemiddeld goedkoper dan hardhout omdat het heel snel groeit en in overvloed beschikbaar is. Bamboe is heel duurzaam en ecologisch, een bamboeplant is binnen vijf jaar namelijk alweer volgroeid. Op deze pagina vind je alle informatie over de kosten van het laten leggen van een bamboe vloer.

Ben je benieuwd naar de kosten van het laten leggen van een bamboe vloer in jouw specifieke situatie? Maak gebruik van de
MyGo Matchmaker om gematcht te worden met een vakman die het beste past bij jouw klus. Wil je liever telefonisch contact? Ook dat is mogelijk. Bel dan gratis en vrijblijvend met 085 106 1600, we kunnen je dan eventueel ook meteen doorverbinden met een vloerspecialist bij jou in de buurt.

Kosten voor het laten leggen van een bamboe vloer

De kosten van het laten leggen van een bamboe vloer hangen af van de legwijze en de afwerking. Kies je voor horizontaal of diagonaal laten leggen? Of kies je bijvoorbeeld voor een visgraatpatroon? Een patroon laten leggen is duurder dan standaard laten leggen omdat dit preciezer en meer vakkundig werk is.

Voor zwevend leggen betaal je gemiddeld tussen de 10 en 15 euro per vierkante meter. Als je de vloer verlijmd laat leggen betaal je tussen de 16 en 20 euro per vierkante meter, exclusief kosten voor lijm. Ook de afwerking en andere overige werkzaamheden zoals het inkorten van de deur of de oude vloer verwijderen dragen bij aan de hogere arbeidskosten. In onderstaande tabel een overzicht van de gemiddelde kosten van het laten leggen van een bamboe vloer.

Soort dienst

Gemiddelde prijs per m2

Zwevend leggen bamboe vloer

€ 10 - € 15

Verlijmd leggen bamboe vloer

€ 16 - € 20

Bamboevloeren excl. Leggen

€ 30 - € 70

Afwerking bamboe vloer (olie/lak)

€ 3 - € 5

Wat bepaalt de prijs voor het laten leggen van bamboe?

De volgende factoren beïnvloeden de prijs voor het laten leggen van bamboe.

Soort bamboe

Het type bamboe en de breedte en dikte bepalen allemaal de prijs. Hoe dikker de vloer, hoe hoger de prijs.

De legwijze

Het verlijmd leggen van een bamboe vloer kost meer dan zwevend leggen. Wanneer je je bamboe vloer verlijmd laat leggen worden de vloerdelen vastgeplakt aan de bodem. Houd daarbij rekening met extra kosten voor lijm en voorstrijkmiddel. Wanneer je de vloer zwevend laat leggen is deze makkelijker te verwijderen wanneer je bijvoorbeeld gaat verhuizen. Bij een zwevende vloer moet er vaak wel een ondervloer onder. Zo’n ondervloer brengt logischerwijs ook extra kosten mee.

De ondervloer

Alleen wanneer je je bamboe vloer zwevend laat leggen heb je een ondervloer nodig. Je kunt kiezen uit verschillende soorten ondervloeren. Vooral wanneer je onderburen hebt is een extra geluidsdempende ondervloer aan te bevelen.

Legkosten

De legkosten hangen af van de legwijze en het legpatroon. Je kunt een bamboe vloer zwevend of verlijmd laten leggen. Ook kun je het in bijvoorbeeld een visgraat patroon laten leggen.

Afwerking

Voor het afwerken kun je kiezen voor speciale bamboe afdeklatten of voor standaard plinten. Ook heeft de bamboe vloer na het leggen nog een beschermende laag lak of olie nodig. Behalve wanneer je voorgelakte vloerdelen kiest. Wanneer je onbehandelde vloerdelen aanschaft moet de vloer nog gelakt en geolied worden. Samen komt dit op een gemiddelde prijs van tussen de 3 en 5 euro per vierkante meter voor de arbeidskosten.

Voordelen en eigenschappen bamboe vloer

Bamboe is onuitputtelijk, vandaar dat de prijzen voor bamboe erg aantrekkelijk zijn. Bamboe heeft een warme en natuurlijke uitstraling. Het is van nature erg sterk, slijtvast en heeft weinig onderhoud nodig. Bamboe is ecologisch en zal meerdere generaties meegaan. Daarnaast is bamboe sterker dan eikenhout door de compacte vezelstructuur. Ook heeft bamboe een hoge vochtresistentie. Hierdoor kun je er dus ook voor kiezen om een bamboevloer in je keuken of zelfs badkamer te laten plaatsen. Bamboe zet namelijk vijftig procent minder uit dan hardhout doordat het een hogere dimensionele stabiliteit heeft. Daarbij komt dat bamboe perfect te combineren is met vloerverwarming.

Bespaartips van MyGo

  1. Verwijder zelf oude vloer. Haal zelf de oude vloer eruit zodat de vloerlegger hiervoor geen extra kosten in rekening hoeft te brengen.
  2. Bespaar op de voorrijkosten. Kies een vloerspecialist uit de buurt om te besparen op de voorrijkosten.
  3. Haal zelf de vloer op. Bamboe vloeren zijn erg zwaar. Bespaar op vervoerskosten door - zo mogelijk - zelf de vloerdelen op te halen.
  4. Alternatieven. Een goedkoper alternatief van bamboe is laminaat, PVC, of tegelvloer met bamboe print. Echter krijg je daarmee niet exact dezelfde natuurlijke en warme uitstraling van een echte bamboe vloer.
  5. Vergelijk meerdere offertes. Bespaar door meteen meerdere offertes op te vragen en te vergelijken. Zo vind je de beste vakman binnen jouw budget.

Waarmee rekening houden?

Let er op dat hoe zachter de bamboe is, hoe beter het onderhouden moet worden. Verwijder stof en vuil het liefst met een speciale parketborstel. Plaats viltjes onder je meubels en zet nooit vochtige bloempotten direct op de vloer.

MyGo helpt je graag

MyGo matcht… wanneer je dus een vakman zoekt die geknipt is voor jouw klus en ook jouw situatie, brengt MyGo je graag in contact met een lokale vakman die exact matcht met jouw wensen. Via de MyGo Matchmaker kun je naast offertes opvragen, ook in contact komen met een lokale vakspecialist, of direct een afspraak maken. De mogelijkheden van de MyGo matchmaker zijn ook telefonisch beschikbaar; gratis en vrijblijvend natuurlijk. Bel in dat geval 085 106 1600.