Behanger

Op deze pagina staat uitgebreide klusinformatie over de verschillende klusjes van behangers.

Je vind hier informatie over hoe de klus wordt uitgevoerd en waarmee je rekening moet houden voor en tijdens de klus. Ook staan er in de tekst handige links verwerkt waarmee je gemakkelijk doorklikt naar gerelateerde pagina's. Zo lees jij je snel en gemakkelijk in over de klus voor je deze laat uitvoeren.

Laten behangen

Laten behangen

Laten behangen, waarom? 

Zijn de muren in bijvoorbeeld jouw woonkamer, kinderkamer of keuken toe aan nieuw behang en wil je dit graag laten doen door een professioneel behanger? Dan wil je vast weten wat de mogelijkheden zijn en welke prijzen hierbij komen kijken. Een ervaren behanger neemt al jouw zorgen uit handen en weet precies hoe hij de muren een mooi en strak design kan geven. Voor het beste resultaat is het belangrijk om te beschikken over de juiste technieken, zoals het afsnijdwerk, behangen rondom moeilijke plekken als een stopcontact of radiator en het gebruik van de juiste hoeveelheid lijm. Dit is van groot belang, omdat je bij teveel lijm bulten kan krijgen en bij te weinig het behang eerder los kan laten. 

Slechte muren

Soms is het zo dat er na het verwijderen van het oude behang blijkt dat de muren niet geschikt zijn om opnieuw te behangen. Dit komt doordat er bijvoorbeeld gaten, scheuren, bulten of andere oneffenheden op de muren te zien zijn. In dat geval zal je de muren eerst moeten voorzien van een niewe stuclaag, zodat het nieuwe behang stevig kan vastplakken aan de muur. Dit kan je laten doen door een stukadoor. 

Soorten behang

Er zijn verschillende soorten behang dat je kan gebruiken voor jouw muren, zoals: 

  • Papieren behang, dit is een voordelige soort behang die vaak wordt gebruikt in slaap- en woonkamers. Een nadeel van deze soort is dat het vrij vatbaar is voor beschadigingen. 
  • Vinylbehang, door de structuur van vinyl kan je deze soort extra strak behangen. Ook is vinyl te gebruiken in vochtige ruimtes.
  • Textiel behang, is een stevige soort behang waardoor deze langer meegaat.
  • Acrylbehang, het voordeel van acryl is dat je er makkelijk overheen kan verven. 

Wat kost een behanger? 

De prijzen voor een behanger liggen gemiddeld tussen de €2 en €10 per m2. Bij een groot oppervlak is het aan te raden om vooraf een totaalprijs af te spreken. Een behanger rekent gemiddeld tussen de €35 en €45 per uur incl. materiaal en btw. Indien de muur eerst nog van stucwerk voorzien moet worden heb je te maken met bijkomende kosten van een stukadoor. Stukadoors rekenen vaak een prijs per m2 of per uur. De prijzen per uur liggen gemiddeld tussen de €25 en €35 voor spuitwerk en tussen de €30 en €45 voor stucwerk. De gemiddelde kosten van een stukadoor per m2 liggen tussen de €6 en €12 voor spuitwerk en tussen de €11 en €25 voor stucwerk. 

Voor hulp bij het vinden van een professioneel behanger in jouw buurt kan je gebruik maken van de MyGo matchmaker. Hier kan je snel en eenvoudig meerdere behangers uit jouw regio vinden en deze met elkaar vergelijken. Je kan verschillende offertes opvragen om een goed beeld te krijgen van de exacte kosten voor jouw behangwerk. Vervolgens kan je de behanger uitkiezen die het beste aansluit bij jouw wensen en behoeften. Daarnaast is het ook mogelijk om telefonisch contact op te nemen en direct geholpen te worden bij het uitvoeren van jouw klus. Bel dan 085 - 432 00 32. 


Dit is het einde van de pagina

Hopelijk weet je nu alles wat je moet weten over behangen. Heb je nog meer vragen? Hieronder vindt je nog een paar gerelateerde onderwerpen.

Zoek je iets anders? Kijk dan eens rond in onze categorieën.